Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
poraďte prosím, KDO MATE OSOBNI ZKUŠENOST, s colostrem při deti. Jakou značku používáte? Koupila jsem dceri od LR Colostrum tekuté, ale problém to do ní dostat. Jak to detem prodáváte?
Zacpat nos a polknout. Pak hned zapit stavou nebo dzusem. A starsim to proste jednoduse vysvetlim. Nebude colostrum, nebude zdrava, nebude nic oblibeneho…
Ještě dodatek..přemýšlela jsem o koupi kapsli, ale opět nevím, jak to dceři podat. Správně se má dávat colostrum na lačno, aby mělo nejlepší účinek. Někdo radí dát do džusu nebo šťávy, jiný říká, že to rozhodně ne. Tak já nevím, jak na to, aby byl ucinek co nejvyšší.
A máte zkušenosti s kozím colostrem pro děti?
Dětem tyhle nesmysle necpu, už vůbec ne odpadky od pofidérního MLM.
Přímo prodejce by ti neporadil? Ti by měli mít zkušenosti či školení, aby dokázali pomoct. Jinak nevím, používám na imunitu produkty jiného výrobce.
@Zumpa píše:
Dětem tyhle nesmysle necpu, už vůbec ne odpadky od pofidérního MLM.
To asi tazatelce moc nepomůže ![]()
@shadowbabe píše:
To asi tazatelce moc nepomůže
To ani to Colostrum, ale když to přestane kupovat, tak alespoň ušetří peníze.
@Zumpa píše:
To ani to Colostrum, ale když to přestane kupovat, tak alespoň ušetří peníze.
Tož to nevím, jak to je účinný
Hodně to zmiňované LR vídám na FB mezi ženskýma, že to děckám dávaj. Na výsledky se neptám, ani mě to kolostrum nijak neláká 🤭
Přes střevní sliznici rozhodně nedojde k transportu nějakých protilátek, nehledě na to, že kravské protilátky s lidským imunitním systémem jaksi nejdou moc dohromady.
Výrobci předkládají různé studie, ale většinou jsou realizovány pouze na zvířatech.
@Zumpa jo, děkuji za odpověď na mou otázku.
Tento názor mě úplně nezajímá, co dáváte nebo nedavate vašim dětem, na to jsem se neptala ![]()
Koupila jsem toto, chutná to jako med s jogurtem, žádná nepříjemná pachuť. https://www.drmax.cz/…sirup-120-ml?…
Samotné mi to nechce dítě jíst (protože to chutná jinak, než si dítě myslelo, že to bude chutnat, tak má blok), míchám to do ochuceného jogurtu. Jestli to má nějaký účinek, netuším. Využíváme a kašlu na to. Až skončí tady to krásné slunečné počasí a přijdou plískanice, tak bude na hromadě stejně jako většina školky. ![]()