Bílý flíček na vnitřní straně úst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
21.10.22 08:30

Bílý flíček na vnitřní straně úst

Chtěla bych se zeptat, dceři 10 let jsem na vnitřní straně objevila bílý flíček, který šel odstranit vatovou tyčinkou, pod tím to bylo hladké jen zarudlé, krev z toho netekla. Měl to na tom hrbolku jak je uvnitř úst na každé straně 1 (vývod slinné žlázy?). Říkala mi, že na tváři cítili po přejetí jazykem jako by tam měla strhnutou kůžičku, vůbec jí to nebolelo na dotek, v pití a jídle jí to vůbec neomezovalo, takže aft to asi nebyl??? Všude jsem se dočetla, že afty bolí a jí to nebolelo ani trošku, ani při zmáčknutí.
Jen si ještě vybavuji, že v té době byla nastydlá, trpí na zadní rýmu.

Děkuji za Váš názor :-)

Příspěvek upraven 21.10.22 v 08:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5912
21.10.22 08:37

Na zázvor pozor, častější užívání zázvoru může podráždit sliznici. Manžel si v době nachlazení strouhal zázvor a dělal si s toho čaje, ale pil toho zazvoru moc, tak si spálil uvnitř hubu :lol: Pokud máš fialku tak to potři, jinak to sleduj, a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
21.10.22 11:22

To bude jen aft. Syn je mívá často i když není nemocný. Může to být třeba že špatně umytého ovoce. Většinou se nám neosvědčilo to něčím mazat, zmizí to samo. Ale můžete zkusit šalvějový čaj. Ten nám doporučila zubařka na jakákoli zranění v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.10.22 14:15

@darktera děkuji, mě jen zaráží, že se všude dočítám, že afty bolí, pálí, blbě se s nimi jí, ale dcera nic z toho neměla, dokonce jsme to zkoušela zmáčknout a nic, vůbec jí to nebolelo a navíc jsem to setřela vatovou tyčinkou (ten bílý povrch), to asi předpokládám, že u aftu není jen tak lehké a navíc jí to ani nekrvácelo, místo bylo hladké, žádný hrbolek, ďůlek nic. Já aft nikdy neměla, tak se právě proto ptám :-) Ještě mě napadlo, jestli to nemělo něco společného s nachlazením (zadní rýmou) nebo jestli se tam jen nekousla a nehojila se ta kůžička, jak jsem psala, dotykem jazyku na to místo měla pocit, že tam má odchlíplou kůži, ale vůbec necítila bolest. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
21.10.22 20:59

@sliles Mě afty bolí, ale syna někdy ne. Asi záleží, kde je. Ta jakoby odřenina to může být. Je se jednou kousla zevnitř do tváře a vždy se mi na tom udělal takový bílý povlak a šel snadno odloupnout. Může se jí na to juknout i zubařka, ale to nic nebude, když se to nerozleza i na jiná místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí