Ditě změny a nemoci

6
20.10.22 17:52

Ditě změny a nemoci

Ahoj zdravím vás maminky
Mám 7 léte dite. Ve zkratce. První rok školy měl kvůli pobytu v zahraničí individuální vyučbu. Když jsme se vrátili nastoupil 5km dál od. mista bydliště do menší základní školy. Vše probíhalo krásně akorát měl zasek vždycky v šatní. Chodili jsme později o 15min měli jsme to povolené kvůli mé praci. Bál se v šatní třásl se tak jsem ho doporovazela. Skola šla jako po másle kamarádi třída paní učitelka vše krásné. Chodil tam 4 měsíce pak byli prázdniny.
Ty jsme strávili celé u moře. Po diskutovani s rodinou, že bude lepší ho dát do městské školy kvůli sněhu a případném náledí jsem souhlasila. Máme to blíž bude chodit na čas…

Nastal den D

Syn je velmi šikovný co se týče učení zvládá vše hravě tam problém není a nebyl.
Avšak najednou ve škole nebylo 200 děti a každý každého znal.. Skola je obrovská 1050 děti Čipovani ráno, spousta šaten třída ve 3 patře.
Učitele kladou na děti vysoké nároky 5 úkolů denně apod

No abychom se dostali k jádru problémů

Malej je hrozně strhanej v noci nemůže usnout protože chce být pripraveny na 100% ráno před školou třes boji se jít do šatny i do třídy.
A nejvážnější problem ve třídě je cca 27 žáků a malej je už po čtvrtý nemocný a to jsme teprv na začátku školního roku. Neustále někdo nemocný a on s imunitnou 0 (astmatik, alergik) chytne vše co kolem něj projde.

Zkuste se prosím vžít do naší situace a poraďte mi co by jste dělali.

Nechat ho tam s tím že je neustále nemocný a vyklepany z velké školy… :,(

Anebo ho dát do menší školy a vozit ho. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
20.10.22 17:57

Dala bych ho do menší školy a domluvila psychologa. Protože toto není normální chování, když se ti i v te male škole klepal v satne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65109
20.10.22 18:00
@Renesme19 píše:
Ahoj zdravím vás maminky
Mám 7 léte dite. Ve zkratce. První rok školy měl kvůli pobytu v zahraničí individuální vyučbu. Když jsme se vrátili nastoupil 5km dál od. mista bydliště do menší základní školy. Vše probíhalo krásně akorát měl zasek vždycky v šatní. Chodili jsme později o 15min měli jsme to povolené kvůli mé praci. Bál se v šatní třásl se tak jsem ho doporovazela. Skola šla jako po másle kamarádi třída paní učitelka vše krásné. Chodil tam 4 měsíce pak byli prázdniny.
Ty jsme strávili celé u moře. Po diskutovani s rodinou, že bude lepší ho dát do městské školy kvůli sněhu a případném náledí jsem souhlasila. Máme to blíž bude chodit na čas…

Nastal den D

Syn je velmi šikovný co se týče učení zvládá vše hravě tam problém není a nebyl.
Avšak najednou ve škole nebylo 200 děti a každý každého znal.. Skola je obrovská 1050 děti Čipovani ráno, spousta šaten třída ve 3 patře.

Malej je hrozně strhanej v noci nemůže usnout protože chce být pripraveny na 100% ráno před školou třes boji se jít do šatny i do třídy.
A nejvážnější problem ve třídě je cca 27 žáků a malej je už po čtvrtý nemocný a to jsme teprv na začátku školního roku. Neustále někdo nemocný a on s imunitnou 0 (astmatik, alergik) chytne vše co kolem něj projde.

jak už tu je, menší škola a psycholog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.10.22 18:00

@Tichošlápek to už jsme samozřejmě zkoušeli užívá bachovky. Jsem z toho opravou zoufalá :,(
On je zlaté dítě, klidný přátelský miluje děti.
Ale má určitý zasek v te šatně, a bojí se velkých škol kde chodí spousta děti ráno do sebe naraži ja sama mám problém dostat se s ním k dveřím.

Školu otvírají 7.45 a 1000 děti ma na to 15 min dostat se do šatny a do třídy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65109
20.10.22 18:04
@Renesme19 píše:
@Tichošlápek to už jsme samozřejmě zkoušeli užívá bachovky. Jsem z toho opravou zoufalá :,(
On je zlaté dítě, klidný přátelský miluje děti.
Ale má určitý zasek v te šatně, a bojí se velkých škol kde chodí spousta děti ráno do sebe naraži ja sama mám problém dostat se s ním k dveřím.Školu otvírají 7.45 a 1000 děti ma na to 15 min dostat se do šatny a do třídy

tak to je normální, moje dcera taky chodila do školy v době, kdy tam bylo přes 900 dětí. Všichni chodili ve stejnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
20.10.22 18:08
@Renesme19 píše:
Ahoj zdravím vás maminky

Nastal den D

Celé je to zmatené a divné.

Důvod změny školy “sníh a náledí”? 8o To myslíš vážně? Takové zásadní změny se snad dělají z úplně jiných důvodů…

Dále, proč má někoho zajímat, že jste strávili prázdniny u moře? Jak to souvisí s tím, že je chlapec často nemocný a zřejmě psychicky dost labilní?

Nezvládal dobře už první školu (není normální, aby se prvňák v šatně psychicky hroutil natolik, že je nutná neustálá přítomnost matky), o to víc nezvládá druhou, větší (to se dalo předpokládat). Už dávno jste měli být u odborníků a jeho chování řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.10.22 18:14

@BohunkaP Samozřejmě je jiné něco psát v rýchlosti a zkratkach a jiné si s nekym promluvit osobne. Jsme normální rodina. Dite je citlivější ale to je tak vše. Máme určité problémy které má ale každý nějaké a snažím se tu jen o to aby se mi z pohledu jiné mámy poradilo jak mám postupoval dál.

Že jsme byli u moře jsem zmínila jen kvůli astma a alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419
20.10.22 18:35
@Renesme19 píše:
Ahoj zdravím vás maminky

Nastal den D

tak vy mu to chudákovi zrovna moc neulehčujete, pořád nějaké změny. Fakt to bylo tak nutné, kdyz už si v te první škole zvykl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
20.10.22 19:03

Městská škola pro alergika a astmatika, nic moc. Ale zase kvalitou výuky je jinde, než ta vesnická. Nicméně nápad s psychologem podporuji, neboť to klepání se opravdu není normální.

• Citovat
  • Upravit
34322
20.10.22 19:08

Nechala bych ho doma, pokud muzes.
On do toho dozraje pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.10.22 19:09

@Renesme19 Vzali jste kluka, kde byl spokojený, kvůli případnému sněhu a náledí? To jste se zbláznili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.10.22 19:10
@Lucie_Sx píše:
Nechala bych ho doma, pokud muzes.
On do toho dozraje pozdeji.

Ahoj nevím jak to myslíš malej bude mit 8 let. Nemuzu ho nechat doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
20.10.22 19:10
@Renesme19 píše:
@BohunkaP Samozřejmě je jiné něco psát v rýchlosti a zkratkach a jiné si s nekym promluvit osobne. Jsme normální rodina. Dite je citlivější ale to je tak vše. Máme určité problémy které má ale každý nějaké a snažím se tu jen o to aby se mi z pohledu jiné mámy poradilo jak mám postupoval dál.Že jsme byli u moře jsem zmínila jen kvůli astma a alergii.

Ale neodpověděla jsi co s tím má společné náledí a sníh…
Už jen to, jak strašně květnatě se vyjadřuješ. Si tě vůbec neumím představit, jak mu něco jasně a stručně vysvetlis.
Jsem se v tom tvém textu ztratila.
Asi jako on v té škole.
Po přemýšlej i nad tím, jak se s ním bavíš. Jsi dost tenzní už z textu, tu tenzi bys přenesla i na slona. Děti vycítí úzkost, hlavně z matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.10.22 19:11
@hanka.br. píše:
@Renesme19 Vzali jste kluka, kde byl spokojený, kvůli případnému sněhu a náledí? To jste se zbláznili?

Přesně tak, zbláznila jsem se protože mám řidičák teprv rok a rodina mně tím strašila. Co uděláš ráno bude náledí sníh mlha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.10.22 19:13
@Renesme19 píše:
Přesně tak, zbláznila jsem se protože mám řidičák teprv rok a rodina mně tím strašila. Co uděláš ráno bude náledí sníh mlha…

Nejhorší smrt je z vyjančení. Jestli to takhle u vás funguje,, dost možná, že si kluk nese nějaké truama z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí