Jaké cukroví děláte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59391
11.12.22 20:50

Já ted pár let nepekla když nebyl moc zájem. Loni že stačí vanilkové rohlíčky, uchránila jsme alespoň pár kousků na Vánoce :mrgreen:. tak letos - linecké, rohlíčky, pracny, šlehačkové, Mila kuličky a letos chci zkusit medovníkové kuličky a tradičně 23.12. tiramisu- to vždy zmizí jako první :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
11.12.22 20:59

Zítra to rozjizdim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
12.12.22 08:12

@Michelle_M Nemusi, cim rychleji se to sni, tim lip :D. Je to moc dobry hned jak to vystydne - uvnitr by to melo byt takovy trochu jako brownie (ne uplne dopeceny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106067
12.12.22 09:11
@JednaPrazacka píše:
Sadlovky
Linecke klasicke
Vanilkove rohlicky
Slepovane hvezdy z testa na rohlicky
Slehackove (budu letos zkouset poprve)
Kastanove kulicky s mandli (nepecene)
Kokosove kulicky
Vosi hnizda

Slehackove, to je takové to nafouklé, obalené mouc. cukrem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
12.12.22 09:22
@Venetia píše:
Slehackove, to je takové to nafouklé, obalené mouc. cukrem?

Ano, dělá moje mamka, vždy spolehlivě zbyde jako poslední :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
12.12.22 09:25
@losani píše:
@Michelle_M Nemusi, cim rychleji se to sni, tim lip :D. Je to moc dobry hned jak to vystydne - uvnitr by to melo byt takovy trochu jako brownie (ne uplne dopeceny).

Díky, tak je nechám na poslední týden :D Trošku se toho děsím, četla jsem, že to těsto může být hodně lepivé, snad jsem vybrala správný recept :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106067
12.12.22 09:40
@Michelle_M píše:
Ano, dělá moje mamka, vždy spolehlivě zbyde jako poslední :lol:

Jakože nechutná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14609
12.12.22 09:48
@Venetia píše:
Jakože nechutná?

Ne že by vyloženě nechutnalo, to by ho mamka nedělala :D Jen tam jsou lákavější kousky, které mizí rychleji. Obecně nejradši máme krémové, pak s marmeládou a „sucháče“ jsou až na chvostu :D Já třeba neplněné nejím prakticky vůbec, akorát perníčky od švagrové mám ráda, používá nějaké speciální perníkové koření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106067
12.12.22 09:52
@Michelle_M píše:
Ne že by vyloženě nechutnalo, to by ho mamka nedělala :D Jen tam jsou lákavější kousky, které mizí rychleji. Obecně nejradši máme krémové, pak s marmeládou a „sucháče“ jsou až na chvostu :D Já třeba neplněné nejím prakticky vůbec, akorát perníčky od švagrové mám ráda, používá nějaké speciální perníkové koření.

Každý má jiné chutě…u nás vždy první mizí vosí hnízda, pak dělam takové oříškové placičky a lískové hubinky, případně kokosky, když se povedou…a linecké většinou zbývá nejvíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22881
12.12.22 09:56

@JohanaRottova
rohlíčky, čokorohlíčky, pracny, linecké, plněné ořechy, Massarykovo, kočičí oči, šlehačkové cukroví, srdíčka s nutelou, laskonky, kokosky, pusinky, střapáčky, banánky, úly, rumové kuličky..snad jsem na nic nezapoměla :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
12.12.22 10:13

Já se do cukroví pouštím až v sobotu :D
Teď ještě musím něco dodělávat ve škole a přítel bude na služebce, tak na to o víkendu budu mít klid :) už se těším.

Otázka pro zkušenější - v jednom cukroví používám karamelové salko, je více husté než to normální, tak to drží hezky pohromadě (cornflakes s karamelovym salkem) no a mě napadlo nahradit ho čokoládovým pikaem. Dá se nějak udělat ať je hustší? Třeba ho trochu povařit? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
12.12.22 10:17

Perníčky, linecké, izidor košíčky, medové trubičky (kdybych mohla, tak je vyřadím, je s nimi hrozná práce, ale jsou výborné a všichni je chtějí), černé trubičky, sádlové, kávová zrna, rumové kuličky, medové koule, domácího přítele, Masarykovo cukroví, kokosovou roládu, včelí úlky, laskonky (kupuji korpusy) a semínkové placičky. Vždy se snažím o redukci počtu druhů, ale u zbytku rodiny to neprojde. Jen dělám malé dávky (např. 15-20 kousků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3799
12.12.22 11:00

Žádné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
12.12.22 11:00
@smile_xxx píše:
Taky ho uvař ve vodní lazni. ja kupuji i salko normalni, a pak ho karamelizuji v hrnci. To co se prodava rovnou zkaramelizovane, tak to se mi zda horke.

Děkuji, zkusím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport