Jaké druhé jméno?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27634
31.5.19 20:50
@Anonymní píše:
ALEX Jan…, Jáchym František,

co je na tom soukromého?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
711
31.5.19 20:58

Já vím, že tak otázka nezněla ale jméno Alex si dávají lidi, kteří podstupují změnu pohlaví - protože je pro ženu i muže. Takže pokud volíte mezi Jáchymem a Alexem tak Jachymek je lepší… A k němu třeba Jáchym Antonín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
31.5.19 21:10

Já jsem dala druhé jméno synovi, protože přítel nejprve trval, aby syn měl jméno po něm a po dědovi a pradědovi atd. Prostě, že jméno se tradičně dědí. Já nesouhlasila. Byli by tři stejného jména v baráku. TAk nakonec jsem ho umluvila a souhlasil, že má syn první jméno podle mého výběru a druhé podle rodinné tradice. Zavedla jsem novou tradici, bude se dávat jméno po otci jako druhé :mrgreen: Jáchym je hezké jméno, Alex taky. Možná by šlo dát obě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
31.5.19 21:20

Dala bych Jachym, je to krásné jméno. A líbil se mi nápad, dát druhé po otci nebo po dědečkovi, mělo by to tu správnou symboliku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.5.19 21:27

Máme Jáchyma a upřímně nevím co k němu dát, ale asi by to chtělo něco kratšího, Jan, Filip, Ivo, Jiří - i když ani jedno mi k tomu nesedí. Hlavně bych nedávala tato dvě dohromady. Jméno pro případného druhého kluka jsme měli Jonáš a pak Marek, ale máme dcerku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.5.19 21:35

Já bych jako druhé vybrala nějaké hodně zvláštní. Něco typu Amos, Arne, Barnabáš apod. Vezmi knížku Jak se bude jmenovat a tam najdeš inspiraci.

• Citovat
  • Upravit
1650
31.5.19 21:41

Dala bych nějaké krátké jméno. Jak někdo psal Jáchym Alex není špatné. Nebo Jáchym Petr, Alex Jiří. Záleží jestli vaše české jméno je neutrální typu Novotný, nebo Čečetka, Popelka nebo Spurný. Pokaždé to zní úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
31.5.19 22:06

Pokud máte opravdu nějaké klasické české příjmení, byla bych pro Jáchyma. Alexe bych dala jen s nějakým jménem, které taky není tak „české“. Prostě mi zní divně třeba Alex Matěj Procházka nebo tak něco. Jednoho Jáchyma s druhým jménem si i pamatuji. Jáchym Ondřej Šlik, byl to šlechtic ;) A tam mi to ani netrhá uši, ačkoliv druhá jména moc nemusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
31.5.19 22:27

Přijmení je na Kolář, takže jmena končící na háček, nebo na K nelze :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
3.6.19 15:55
@Nickk1 píše:
Přijmení je na Kolář, takže jmena končící na háček, nebo na K nelze :(

Alex Kolář zní hrozně divně. Když to takhle vidím, tak bych zůstala u Jáchym Kolář. A nic víc. ;)

Ale proč by jména končící na háček nešla? Vždyť takový Tomáš Kolář se vyslovuje úplně v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
22.6.19 23:19

Je to strašně přešišlané :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie