Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jako ke křtu? nebo PROČ proboha!? já bych druhé jméno dítku dala jen v ohrožení života
že bych se musela modlit k nějakému svatému
dělám si srandu.. v naší vlasti není v těchto časech obvyklé dávat druhé křestní jméno a vnímám to jako velmi nadbytečné a navíc i zbytečné upozorňování na něj.. asi vám moc nepoděkuje v pubertě…
To není odpověď na mou otázku, druhá jména mají v česku dlouhou historii, v rodině mají dvě jména většina mužů a všichni jsou za to rádi ![]()
@Nickk1 v tom případě - rodinná tradice - bych se držela jména otce, dědy - prostě ke komu má muž blízko kdo je pro něj důležitý..
přesto trvám na názoru, že synek za to moc vděčný nebude…
@Lucy75 Švagrovi je 18, ptala jsem se ho na jeho názor, jak je spokojený s tím, že má dvě jména a řekl, že je rád, lidi si ho pamatují a je velká variabilita s oslovováním. Navíc dítě nemusí obě jména používat.
Zrovna k těmhle jménům se mi žádné druhé nehodí ať přemýšlím jak přemýšlím
celkově jsou 2 jmena úplná zbytečnost. Leda třeba při křtu, ale to se dává jméno po kmotrovi ne?? ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, jaké druhé jméno by se vám hodilo ke jménu Alex nebo Jáchym?Příjmení je ryze české
Oliver.
Jméno Jáchym je nejhezčí chlapecké, které může být. ![]()
No tak když se vám líbí tyhle 2 jmena tak dejte obě a neřešte žádné další ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, jaké druhé jméno by se vám hodilo ke jménu Alex nebo Jáchym?Příjmení je ryze české
Edit: Než jsem svou odpověď napsala, otázka byla zodpovězena. ![]()
@Lucy75 tak já pár znám a problém s tím nemají, spíš mají jistý pocit vyjímečnosti…
ale k těmto jménům neporadím
Líbí se mi Jáchym Filip Novák nebo Jáchym Jan Novák nebo Alex Felix Novák.
Dobrý den, jaké druhé jméno by se vám hodilo ke jménu Alex nebo Jáchym?
Příjmení je ryze české