Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Salorka píše:
Zdi jsou právě všude bílé, a já bych asi bílé dveře úplně nechtělaZkusím něco k té podlaze
Budete mit bilo-sedy nabytek, kdyz mate sedy vinyl? Pak bych volila asi nejake tmavsi sede dvere. My mame bile zdi, vinyl bezove drevo, interier bila a tmave hneda, takze jsme zvolili dvere v dekoru orechu a pekne nam to vsechno ladi ton v tonu
Časté téma, dost se řeší třeba na fcb ve skupinách o bydlení.. bílými dveřmi nikdy nic nepokazíš pokud máš z většiny bílé zdi..
v opačném případě ladit k podlahám.. barva zdí se změní rychleji a levněji než barva podlahových materiálů..
je spousta krásných šedých dekorů dveří (např. různé bělené duby apod. krasavci..), jen bacha, aby se netřískaly odstíny (těch šedých odstínů jsou fakt stovky a bude pak záležet i na prokresech-aby se ti nesešly úplně jiné šedé dekory, to je pak Hell)
zkus ještě zvážit tu bílou a mrkni na Pinterest - heslo interier doors - tam máš stovky realizací a vybereš si i dle barev když přidáš white nebo grey.. dřevěný dekor bych k vám nedávala kvůli tomu, že píšeš, že nemáš v místnostech sjednocený styl/barvu nábytku.
pa ![]()
@Salorka pokud budes mit bílé zdi, tak se můžeš rozsoupnout v predstavivosti, my měli doma bile zdi a tmavou plovoucku, sedou dlazbu a tmave hnede dvere a super…
@welovefashion jenže jsi asi přehlédla, že nábytek bude každý pes jiná ves, všude jiný.. tam už ta tmavě hnědá OK nebude… ačkoliv s tebou v zásadě souhlasím.
Jedine bile.
Kolikrat fakt zasnu, co jsou lidi schopni zmatlat dohromady, x odstinu dreva (podlaha, okno, nabytek) a vypada to desne.
@Salorka ja sladila dvere s vnitřní barvou oken.. Tmave hnede.. A jsem moc spokojena..
@Jogrr píše:
Jedine bile.
Kolikrat fakt zasnu, co jsou lidi schopni zmatlat dohromady, x odstinu dreva (podlaha, okno, nabytek) a vypada to desne.
máš úplnou pravdu. Dá se to vidět i u proměn bytů architekty. Barevně odlišné dveře od stěny totiž působí jako pěst na oko a opticky z prostoru vystupují. Ještě horší je, pokud je v místnosti více odstínů jedné barvy + barevné doplňky. Pejsek s kočičkou vařili dort.
Presne. Bilou nic nezkazis. Existuje i bila s dekorem dreva, ale to by muselo byt fakt dobre sladene s dekorem podlahy, aby z toho nevysel cirkus.
Jinak my mame stejnou barvu podlah a dveri, dvere jsou pak samozrejme dominantni prvek.
Ve vasem pripade, kdy mate kazdy pokoj jiny nabytek, bych uz dalsi barvu ani odstin nepridavala, tzn. bud bila jako zdi nebo presne tak seda jako podlahy.
Existuji i celosklenene, ty bych si k sede podlaze a bilym zdem taky umela predstavit, ale pak i ten nabytek by urcite potreboval byt vzdusny, ne tezky.
Mám bílé, stačí že vchodové jsou jiné. Nekombinuj různé dvevo.
Pokud na tom trvas spíš bych šla k barvě schodiště
Líbí se mi prosté bílé dveře. K tomu kování samostatná klika a samostatný zámek. Je to nadčasové řešení.