Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Protože tady se ví téměř všechno, tak se zkusím zeptat. Plánuji stavbu živého vrbového domečku a hledám buď nějakou osvědčenou (a samozřejmě ne moc drahou
) firmu nebo i zručného soukromníka, který by ji realizoval. Případně kdyby tu byl někdo, kdo si takovou věc postavil doma na zahradě a už má nějaké poznatky, jak se taková stavba chová, tak budu ráda za jakoukoliv radu a informaci ![]()
@jitkabokule píše:
Co to je?
mě teda dorazil
![]()
Ke stavbám - taky se mi moc líbí, zkus se podívat na různé ekofarmy v okolí. Já mám vytipovanou Ekozahradu, jejíž majitelka stavby staví a tak trochu doufám v rychlokurz s nákupem proutků
Odkaz můžu poslat SZ.
@Ivee no to me taky ![]()
Odkaz posli, jsem nasla dve firmy, ale spis bych byla rada za nejakeho sikovneho tatinka
ktery by nam mohl pomoct nebo treba kdyby nekdo poradil, kde sehnat pruty. Firmy jsou samozrejme drazsi a kdyby se podarilo ehnat dostatek kvalitnich prutu, tak bychom snad mohli postavit i svepomoci…chci to do materske skolky pro nase deti…
Holky sory
jsem byla rozespalá a nechtělo se mi Googlit.Tak jsem se zeptala v domnění že mi to někdo vyoslí ![]()
koukám že vás to dorazilo ale naprosto všechny co jste sem napsaly
![]()
Ahoj, vrbové stavby znám, je tu v ČR několik málo stavitelů.
Doporučím dva - Jiří Rech (www.vrbicky.net) a Jaroslav Kašpárek (www.vrbovestavby.cz)
Zkouším oživit diskuzi. Nemáte náhodou někdo stručný návod nebo pár zaručených rad jak postavit iglů z vrbových prutů? Díky předem za všechny příspěvky.
Nastříháš pruty, zapícháš do země a propleteš do požadovaného tvaru. Pak už jen stačí čas od času to zalít. Nic těžkého to není. ![]()
Ale jen bych tedy dodala, že se v tom moc líbí slimákům.
@malinika Děkuji za reakci. Ale potřebovala bych vědět jak třeba vyřešit vchod do iglů. Jestli začít právě vchodem a pak proti sobě přivazovat protilehlé proutí. Prostě rady někoho kdo už tohle stavěl a má zkušenost JAK NA TO…
@masa.dis Nevím, jak si ten vchod představuješ - jestli chceš opravdu iglů s tím tunelem na začátku a nebo Ti stačí jakási chýška (tu jsem stavěla já). Za sebe - začala bych tím vchodem.
Nemáte ještě někdo typ kde sehnat živé vrbové pruty alespoň 3 m dlouhé? Nejlépe okolí Sitavy - Mohelnice?