Vrbové stavby, sháníme firmu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8921
21.1.14 23:55

Vrbové stavby

Protože tady se ví téměř všechno, tak se zkusím zeptat. Plánuji stavbu živého vrbového domečku a hledám buď nějakou osvědčenou (a samozřejmě ne moc drahou :lol: ) firmu nebo i zručného soukromníka, který by ji realizoval. Případně kdyby tu byl někdo, kdo si takovou věc postavil doma na zahradě a už má nějaké poznatky, jak se taková stavba chová, tak budu ráda za jakoukoliv radu a informaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3270
22.1.14 07:22

Co to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
22.1.14 08:15
@jitkabokule píše:
Co to je?

8o Goooooogle :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
22.1.14 08:30
Ahoj, dotaz
@jitkabokule píše:
Co to je?

mě teda dorazil 8o :lol:
Ke stavbám - taky se mi moc líbí, zkus se podívat na různé ekofarmy v okolí. Já mám vytipovanou Ekozahradu, jejíž majitelka stavby staví a tak trochu doufám v rychlokurz s nákupem proutků :lol: Odkaz můžu poslat SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
22.1.14 08:35

@Ivee no to me taky :mrgreen:
Odkaz posli, jsem nasla dve firmy, ale spis bych byla rada za nejakeho sikovneho tatinka :mrgreen: ktery by nam mohl pomoct nebo treba kdyby nekdo poradil, kde sehnat pruty. Firmy jsou samozrejme drazsi a kdyby se podarilo ehnat dostatek kvalitnich prutu, tak bychom snad mohli postavit i svepomoci…chci to do materske skolky pro nase deti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
22.1.14 13:04

Holky sory :mrgreen: :mrgreen: jsem byla rozespalá a nechtělo se mi Googlit.Tak jsem se zeptala v domnění že mi to někdo vyoslí ;)
koukám že vás to dorazilo ale naprosto všechny co jste sem napsaly :P :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ras
1
15.11.14 00:10

Ahoj, vrbové stavby znám, je tu v ČR několik málo stavitelů.
Doporučím dva - Jiří Rech (www.vrbicky.net) a Jaroslav Kašpárek (www.vrbovestavby.cz)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
20.3.17 10:32

Zkouším oživit diskuzi. Nemáte náhodou někdo stručný návod nebo pár zaručených rad jak postavit iglů z vrbových prutů? Díky předem za všechny příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
20.3.17 11:24

Nastříháš pruty, zapícháš do země a propleteš do požadovaného tvaru. Pak už jen stačí čas od času to zalít. Nic těžkého to není. ;)

Ale jen bych tedy dodala, že se v tom moc líbí slimákům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
20.3.17 11:28

@malinika Děkuji za reakci. Ale potřebovala bych vědět jak třeba vyřešit vchod do iglů. Jestli začít právě vchodem a pak proti sobě přivazovat protilehlé proutí. Prostě rady někoho kdo už tohle stavěl a má zkušenost JAK NA TO…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
20.3.17 11:31

@masa.dis Nevím, jak si ten vchod představuješ - jestli chceš opravdu iglů s tím tunelem na začátku a nebo Ti stačí jakási chýška (tu jsem stavěla já). Za sebe - začala bych tím vchodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
21.3.17 11:20

Nemáte ještě někdo typ kde sehnat živé vrbové pruty alespoň 3 m dlouhé? Nejlépe okolí Sitavy - Mohelnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí