Návrh na vklad - doplnění

3471
20.1.14 15:52

Návrh na vklad- doplnění

Ahoj holky
potřebovala bych poradit. Můj táta mi daroval zahradu, respektive půlku, druhou má někdo jiný. Podali jsme návrh vklad, dodali darovací smlouvu. A dnes jsem si vyzvedla na poště dopis, že tam jsou chyby a žádají o předložení doložky. Můj táta tam v rodném čísle spletl měsíc narození, prostě se upsal. Místo 6 napsal 9. A pak tam je že předmět daru budeme dále nazývat jako předmětné nemovitosti a někde je naspsáno jen předmětná nemovist, tudíž v jednotném čísle. Tak chtějí vědět, zda se převádí jen jedna nemovitost(jsou tam 3 čísla parcel, půlka jedné garáže, půlka druhé garáže a samotná zahrada). Je to spoluvlastnictví v níž má každý ideální polovinu :roll:.
Máte s tím sepsáním doložky někdo zkušenost? Co všechno má ta doložka obsahovat? Stačí to napsat volnou formou nebo to musí být nějak úředně? Už mi z toho hrabe, pořád se jim něco nelíbí a my neděláme nic jiného, než že běháme ověřit podpisy a podáváme návrh na vklad :oops:. Vždycky to sepisovat táta, teď prý mám já. Budu ráda za jakoukoliv radu, moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2653
20.1.14 16:10

Není to nic hroznýho, dopnění je celkem běžná věc. Stačí volnou formou, nic již ověřovat nemusíte. Prostě opravte to, co vám napsali, že máte opravit. Nejlépe uděláš, když si s nima domluvíš schůzku. Ve výzvě je napsáno, kdo vaši věc vyřizuje. Převod nemovitostí je formalizovaná věc, nedivte se, že po vás chtějí opravy, když uděláte věcný chyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
20.1.14 16:13

@vykyna zajdi si na katastr, pokud ti vklad nezamítli což by klidně mohli tak jim bude stačit tam sepsat nějaký formulář o opravě a ještě loni by podpis nemusel být ověřený-letos nevím jak ale myslím že taky ne. Podívej se, kdo má vklad na starosti a nech si zavolat přímo tu paní a ona ti poradí a nebo jí zavolej. Seznam telefoních čísel najdeš na www.cuzk.cz, dáš tam katastrální úřad a pak kontakty. Vybereš katastr podle kraje a pak katastrální pracoviště :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
20.1.14 16:25

Děkuji za odpověď, asi tam zajdu, ať už je to konečně v pořádku. Asi to bude volnou formou, formulář na to zřejmě není.
Vklad nezamítli z toho důvodu, že je tam zřejmé, že se táta upsal, jinak by to asi neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí