Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky
potřebovala bych poradit. Můj táta mi daroval zahradu, respektive půlku, druhou má někdo jiný. Podali jsme návrh vklad, dodali darovací smlouvu. A dnes jsem si vyzvedla na poště dopis, že tam jsou chyby a žádají o předložení doložky. Můj táta tam v rodném čísle spletl měsíc narození, prostě se upsal. Místo 6 napsal 9. A pak tam je že předmět daru budeme dále nazývat jako předmětné nemovitosti a někde je naspsáno jen předmětná nemovist, tudíž v jednotném čísle. Tak chtějí vědět, zda se převádí jen jedna nemovitost(jsou tam 3 čísla parcel, půlka jedné garáže, půlka druhé garáže a samotná zahrada). Je to spoluvlastnictví v níž má každý ideální polovinu
.
Máte s tím sepsáním doložky někdo zkušenost? Co všechno má ta doložka obsahovat? Stačí to napsat volnou formou nebo to musí být nějak úředně? Už mi z toho hrabe, pořád se jim něco nelíbí a my neděláme nic jiného, než že běháme ověřit podpisy a podáváme návrh na vklad
. Vždycky to sepisovat táta, teď prý mám já. Budu ráda za jakoukoliv radu, moc děkuji.
Není to nic hroznýho, dopnění je celkem běžná věc. Stačí volnou formou, nic již ověřovat nemusíte. Prostě opravte to, co vám napsali, že máte opravit. Nejlépe uděláš, když si s nima domluvíš schůzku. Ve výzvě je napsáno, kdo vaši věc vyřizuje. Převod nemovitostí je formalizovaná věc, nedivte se, že po vás chtějí opravy, když uděláte věcný chyby.
@vykyna zajdi si na katastr, pokud ti vklad nezamítli což by klidně mohli tak jim bude stačit tam sepsat nějaký formulář o opravě a ještě loni by podpis nemusel být ověřený-letos nevím jak ale myslím že taky ne. Podívej se, kdo má vklad na starosti a nech si zavolat přímo tu paní a ona ti poradí a nebo jí zavolej. Seznam telefoních čísel najdeš na www.cuzk.cz, dáš tam katastrální úřad a pak kontakty. Vybereš katastr podle kraje a pak katastrální pracoviště ![]()
Děkuji za odpověď, asi tam zajdu, ať už je to konečně v pořádku. Asi to bude volnou formou, formulář na to zřejmě není.
Vklad nezamítli z toho důvodu, že je tam zřejmé, že se táta upsal, jinak by to asi neprošlo.