Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, jaké máte golfky pro větší děti? Zvažuju QUINNY ZAPP? Malý měl v sprnu dva a už moc nejezdíme, ale uplne bez kočárku být taky nemůzeme
Je velkej, kočárek nepotřebuje. Malej jezdil na kočáře do 2 let a ještě tak 2 měsíce ale velice málo. Čekala jsem druhé a když sem ho vezla v kočárku, tak se měla bolesti břicha, takže holt musel chodit a nikdy jsme neměli problém. Peníze bych investovala do něčeho jiného.
@PetuleKajule
A opravdu už nemůžete být bez kočárku?
Taky mám srpnovou a už asi půl roku jsme v něm neseděli, ono musíš dítě prostě trénovat, jinak se to nenaučí. ![]()
Vem si, že v září by měl jít do školky, trochu ostuda…
Ostuda? nemyslím si! Neptala jsem na to, zda ho mít nebo nemít, ptala jsem se na to jake!
Myslím, že když se jede na delší výlet, nebo na dovolenou, kde by mělo dítě být celý den na nohou, je kočárek i pro větší dítě potřeba. Já mám Maclaren Volo. Je fajn, bytelný, lehoučký, nosnost do 25 kg. Akorát nemá polohování zádíček, což mi nevadí, ale někomu by mohlo…
@PetuleKajule píše:
Ostuda? nemyslím si! Neptala jsem na to, zda ho mít nebo nemít, ptala jsem se na to jake!
Prosím tě, nic si z toho nedělej. Malý měl ve čtvrtek tři a kočár pořád mám
neříkám, že v něm jezdí furt, ale když potřebuju něco někde rychle vyřídit, tak se hodí. A ty, co tady argumentují školkou, tak byste měly vidět, kolik dětí vozí ráno maminy v kočáru.
A k dotazu; máme Bugaboo Bee3 a je do 4 let
Cybex Callisto je taky velký, ale s větším dítětem se hůř ovládá.
Obě moje holky se rády svezly do 3,5-4 let. Ostuda jsou opravdu uplně jiné věci
. Quinny Zapp je dibrá volba, potom Bee, ale to dost drahé, Peg-Perégo Pliko je prostorné, klidně i Chicco Multiway nebo Liteway.
@BlueFairy píše:A k dotazu; máme Bugaboo Bee3 a je do 4 letCybex Callisto je taky velký, ale s větším dítětem se hůř ovládá.
Vidíš, tak to ani nevím
. Já ho měla na kluky do dvou a čtvrt, a to bylo v pohodě…
@Radka1979 pro větší dítě Bee určitě ne. Od Bee plus už ano. A drahé už ani moc není, kamarádka na začátku měsíce koupila jeté plusko za trojku. Co vyšla nová verze, ceny šly dolů.
Chicca se za chvíli s větším dítětem rozvržou a povolí, Pliko zase strašně blbě zatáčí.
Zapp
a co ten Yezz od Quinny? Ale nemá polohování.
Nevím, že musí mít vždycky někdo potřebu řešit to, jaká ostuda?? A hlavně je to snad každého věc. Určitě to chce tedy golfky s vyšší nosnosti, většina je do 15ti kilo. Zvolila bych buď cybex nebo třeba baby joger city miny
He, he mě se líbí, jak všichni kritizují dvouleté dítě v kočárku, ale maminky které všude jezdí autem, dítě neudělá ani pět kroků jsou úplně v pořádku…
Jenže když člověk nemá auto a potřebuje jít do města, což je tam a nazpátek pět kilometrů, tak ať mi někdo vysvětlí, jak to s malým dítětem udělá? No posadí ho do kočárku. Já mám na tento účel totální no name golfky za pár šupů z kameného obchodu. Důležité pro mne bylo akorát to, aby se daly aspoň trochu polohovat, byla dostatečně dlouhá zádová opěrka a prostor na nožičky byl omyvatelný…
@PetuleKajule Hele kašli na ty poznámky. Dceři jsou tři pryč a taky ještě kočár nedám pryč - jsme zvaní příští měsíc na svatbu, je v poledne a malá je naučená ze školky po půl jedné usnout. Jak bych to asi bez kočáru udělala? Takhle ji do něj frknu, půjdeme se fotit a budu doufat, že nebude moc mrznout, aby jí nebyla kosa ![]()
Jinak my máme Baby Jogger City Mini, tam se podle mě vejde ještě pár let
Ale nejsou to teda golfky, je to lehkej sporťák. Ale zase ho miluju ![]()
Plika nebrat, je to sice golfáč, ale hrozná kráva, a přitom málo pohyblivé. Kamarádka byla spokojená s Chicco Liteway, ale já nemám zkušenost.
Příspěvek upraven 27.01.15 v 16:50
@PetuleKajule Já kluka(tři mu bylo v listopadu)vozím do i ze školky v golfkách za pár stovek a rozhodně se za to nestydím
Tak si z těch poznámek tady nic nedělej ![]()
Zappa jsem měla, ale nějak mi vadily ty rukojeti.Na můj vkus až moc volné, jako rozviklané
prý je to u něj normál.
Mám dvouletaka, moc už jezdit nechce, ale v centru Prahy do kočáru proste pro bezpečnost nacpe. Máme Valco Snap a maximální spokojenost. Kamarádka, co má 3-leteho ho. má taky a dítě se do něj krásné vejde…