Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj
vánoce se blíží a potřebovala bych tip, jaké hračky pořídit pro 4 měsíční holčičku? S čím si rády hrají vaše děti, co se vám osvědčilo? Klidně hoďte i odkaz, děkuji ![]()
@molik Hračky se světýlky a zvuky…v obchodech je toho mraky
Je to víceméně v tom to věku jedno… prostě nějaké chrastítka, blikátka…dcera měla na první vánoce půl roku dostala dvě nějaké hračky… učíci hrneček (nakonec nevyužila)… bylo to uplně jedno v tom věku. Pak další vánoce v 1,5roku o něco více to vnímala… i tak měla tam asi 5 dárku… více by bylo zbytečné.
Špendlík, chrastící koule.

K prvním vánocům, to měla 5 měsíců, dostala dřevěné kousátko se silikonovými korálky (z Fleru).
Dceri se nejvíc v té době (byly taky zrovna vánoce) líbilo cokoliv co vydává nějaký zvuk…šustí chrastí hraje ale jinak je to tomu miminku úplně fuk…myslím že jsem to ani nekupovala vyloženě k Vánocům, prostě sem koupila několik hraček a postupně sem ji je dávala, moc najednou toho taky nemá cenu..mimčo potom neví s čím si hrat… Jen sme nazdobili stromek to se jí líbily ty světýlka… Dárky jsme tam neměli..
Příspěvek upraven 24.10.22 v 08:48
Nas prcek miloval takovy ty spojovaci plastovy krouzky. Kupovali jsme v Rossmanu, ale na netu to nemuzu najit. Urcite i ty sustici knizky se zrcatky atd
a vsechno, co dela proste zvuky a blika ![]()
@molik kluk nebo holka? Aktuálně jedou závěsné hračky s koustakama typu lamaze. S panenka little dutch na mazleni a cucani - napr tahle pro kluky. Mají jich plno Je taková plyšová a přesně pro dětské ruce. Má 4,5m. Na Vánoce dostane Fisher Price míček ten mluvící a hybaci a od dalších babiček senzitivni kostičky - teď jsou v Lidlu ta jejich znacka za normální cenu 3 kila a ne za 1700
https://www.ondalek.cz/…-jake-35-cm/ no a co my, to nevim, tohle má objednané u babicek
@Vladusxx jasně děkuji ![]()
Mne je jasné, ze vánoce vnímat nebude, spíš mi šlo o to, ze se ptají babičky co koupit, tak hledám inspiraci a snažím se nějak zorientovat, co vůbec je, co je zbytečné, co se líbí…
@hospodki holka ![]()
Aha díky za tip, mrknu i na míček i na kostičky 🌷
@molik jasný..u mě byly instrukce pro babičky jasné..vzhledem i tomu že jsem nekojila tak každá koupila balení um na měsíc
plus k tomu nějakou malou blbost. Jinak jak píší ostatní různá chrastítka sustitka blikatka…jestli si strka neco do pusy tak kousatka…ale těm třeba naše slečna nikdy nepřišla na chuť radši zuzla cokoliv jiného (prsty, klíče, dřevěné hračky, nabíječky, lžičky) ale jakmile ji dám vyloženě kousatko tak řekne ble a nechce to
takže máme doma milion kousatka k ničemu
jediné co ještě Jakš takž tak kousací kroužky teď nevím jestli z Rossmanna nebo z DM které jsou vlastně jako céčka a dá se z nich udělat řetěz…na ty sem ji pak vešela i hračky na postýlku nebo na madlo kocarku
@Vladusxx UM, to je taky fajn prakticky dárek, kdyz děti z vánoc ještě nemaji rozum ![]()
U nás je ruka v puse furt, a to má 2,5 měsíce 😟 nechce dudlík, furt prsty nebo celá pěst v pusince. Takže jsem zvědavá, jestli to nějaké kousátka aspoň nahradí
Kousátko, štěrkotku, řetěz do kočárku a nějakou černobílou knihu nebo nějakou hračku co píská.
Nebo klidně i plenky, UM (jestli nekojíš) nebo oblečení. To si myslím, že maminku potěší více než spoustu hraček.
A nebo něco do budoucna, finančně nákladného. Chodítko, židlička, plavání atd…
Našemu stačí to co jsem napsala a naprosto si vyhraje
V tomhle věku nějaký to chrastítko třeba. Jinak se myslím že to nemá cenu ještě hrotit
U nás mimco dostane nějaký hračky, co jsme staršímu už vyřadili (bude mu pět, mimini hračky si už nepamatuje). Víceméně kvůli staršímu, jinak bysme nehrotili ani to.