Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@kozisek no já asi nepotřebuju vědět, která složka zabírá, hlavně že to zabere, ne
co je špatného na játrech
a tak co by jsi doporučila jiného - nemusí to být nutně homeopatikum, probiotika?
nejsem homeopatka, tak nic homeopatického si netroufán doporučovat. Co dělám já je Cčko, Dčko, strava bez sajrajtů, konzervantů, co nejmenší průmyslová úprava. Pak dávám přes zimu Vironal. Taky mám na paměti, že být několikrát za rok nemocný je přirozené.
Pro laiky to vypadá, jako neškodné léčení, ale byla jsem poučena, že i homeem se dá uškodit. V lékárně to prodávají lékárnice, né homeopati. Nikdy se nepodává preventivně, ale podle příznaků.
Konkrétně o tomto ti poví zsavědcenější.
Zkusím je sem nasměrovat ![]()
Nejsem homeopat, takže já ti nemůžu doporučit nic a co vím, tak jako prevenci nedoporučují nic, protože mají léčivé účinky a tudíž dopředu nevíš, co máš dát
Jsem laik, jenom se o tuto tematiku zajímám.
Osobně nedávám nic. S antibiotiky dávám probiotika a imunoglukan
Pokud mu začne téct z nosu, řeším to homeo, ale snažím se určit jaké. Správně bych měla mít svého homeopata, ale…
![]()
Ahoj, mám s Oscillem výbornou zkušenost u začínajícího nachlazení nebo virozy, používám u sebe i u dětí 3 a 6let. Dětem pak dávám 2 ampulky denně a postupně snížím na jednu, já si beru 3, postupně 2 a 1 ampulku.
@Bobule5 píše:
Ahoj všem
Prosím nevíte někdo jaké je dávkování pro dítě(2-3) Oscillococcinum? A jak často se to může dávat? Děkuji za odpovědi
@Bobule5 @Bobule5 @momi33 @Hana89 @123ivča @wobludečka @kozisek
Holky, nedávala bych Oscillo.
Oscillo je pěkně zákeřný lék! Je to 200K, tedy potence (= síla), kterou by nikdo neměl požírat jen tak. Pokud si totiž u homeopatického léku vezmeš více dávek a lék je nesprávný, tak ti může hodně ublížit.
Nižšími potencemi moc neublížím, ale ani moc nevyléčím.
Vyššími potencemi vyléčím hodně věcí, i závažných nemocí, ale už můžu i hodně ublížit, pokud tomu nerozumím. Oscillo mezi vysoké potence už patří.
Takže se může stát, že viróza působením léku zmizí, ale za nějakou dobu se objeví nějaká nová potíž, závažnější (= celkový stav se zhorší). Pacient to ovšem nespojuje s užíváním Oscilla. Vždyť v lékárně tvrdili, jak je to dobré a že to nemá vedlejší účinky!
Informace od výrobce:
„Dočasně zmírňuje příznaky podobné chřipce jako je schvácenost, bolavé tělo, třesavka a horečka.“ To jsou hodně obecné příznaky! Kromě toho mě zaráží ta slova „dočasně“ a „zmírňuje“, od homeopatik totiž očekávám, že tu chřipku vyléčí, ne že zmírní příznaky. Ta dočasnost mi taky vadí.
**A co tedy užívat? A jak? **
Když k homeopatovi přijde deset pacientů s chřipkou, je pravděpodobné, že každý z nich odejde s jiným lékem. Homeopata totiž nezajímá diagnóza (chřipka), ale zajímá ho, jak se nemoc u každého nich projevuje. Jeden má vysokou horečku, druhý se potí, třetí slitá jak Pavlovovi psi, pátý má tak šíleně těžkou hlavu a nohy… Proto každý z nich dostane jiný lék. Homeopat hledá lék s podobnými příznaky, jako má pacient (podobné se léčí podobným).
Takže Bobule, jaký je u malé problém? @Bobule5
@Jankap díky za vysvětlení
příště mu teda koupím radši jablko ![]()
@wobludečka,
pokud bude dítě nemocné, tak můžeme zkusit najít lék na tu nemoc.
Homeopatie se používá i jako prevence, ale to už jde o celkovou léčbu, kdy je potřeba osobně navštívit homeopata. Ten na základě 1,5 až 2hodinové konzultace určí celkový lék, tedy bude se ptát, jak pacient spí, kdy je mu během dne nejhůř, nejlíp, jak snáší horko, zimu, jaké má psychické problémy (u dětí třeba vztekání, nesamostatnost nepřiměřená věku apod.)… Prostě vybere lék, který odpovídá nejvýraznějším problémům pacienta. Takový lék způsobí zlepšení imunity, u často nemocných lidí klesne nemocnost, jejich nemoci budou méně závažné a kratší (např. místo angín každé 3 týdny má dítě jednou za 2 měsíce rýmu, která ho ani moc neotravuje).
@Jankap To je marný, to je marný, to je marný
![]()
Holky, vemte si preventivně antibiotika, tam je prokázaný účinek.
@Amber_1977
Není to tak zlé
. Je vidět, že tuhle a podobné diskuse čte hodně lidí, že jim v hlavě něco z důležitých informací zůstane, takže naše homeopatická osvěta má smysl.