Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
mám měsíčního klučíka, který je dlouhý, ale není baculatý. Nejdříve jsme používali plenky pampers premium care newborn (2-5 kg), ale na délku mu pak byly malé, tak jsem koupila velikosti mini (3-6 kg), ale ty nám z boku protíkají, protože do toho nemá dost „baculaté“ nožičky.
Nemáte někdo podobnou zkušenost, že byste mi poradila třeba jinou značku, u které takový problém není? Nechci kupovat plenky naslepo.Je škoda, že se nedají koupit jen vzorečky:(
Děkuji za odpovědi.
Dynki : naše Nelča je taky spíš delší a né buclatá
koupili sme Hugies clasik - ty sou hodně na vysoko přes zádíčka i na bříšku ![]()
a taky nám seděly plenky Tesco ty žluté č.2 sou perfektní ![]()
tak hodně štěstí s výběrem
nebo jestli máš nějaké kámošky maminky zkus si vyptat od nich vzoreček plenky ať víš co koupit ![]()
Starší vyrostl na Tesco plenách, těch kvalitnějších, tenkrát byly ve fialovém obalu.
Mladší měla ze začátku Bella baby happ, potom Alana Bio z Dm.
Je toho hodně a záleží, co vyhovuje mamince, miminku a které obchody má maminka dostupné.
Ne vždy znamená vyšší cena vyšší kvalita.
Ani u jednoho z dětí mi nevyhovovaly Huggies, ty obyčejné protekly i po menším pomočení, ty extra - nevím název, mají obrázky, malá byla asi alergická na ty barvy ![]()
Ještě jsem chtěla dodat, že u každého z dětí bylo období, kdy mu byla menší velikost malá a větší ještě velká. Byla by potřeba „mezivelikost“, která nebyla ![]()
Obecně - Happy jsou spíše větší, Tesco, Alana a Pampers, které jsme měli vyjímečně, jsou menší. Moje zkušenosti.
oranžový papmersky, a ani nejsou tak drahý jako ty ostatní… připadá mi.. zkoušeli jsem i levější jako je tesco a nevim co ještě ale připadá mi že vůbecnejsou absorbční, že je v nich malá dost mokrá.. ale v těch pamperskách nee.. ![]()
Ahoj,
tak Agi byla taky takovej stazenej kralik a perfektne nam vyhovovaly do 5 kg plinky DM BABYLOVE c.2 a musim rici ze i ty Tesco plinky sedely, ale zdalo se mi, ze absorbuji mene nez ty z DM drogerie.
holky ja davam pampers dream and play.. a delam to tak, ze jsem registrovana v DM sbiram bodiky, a kdyz nasbiram 50 .. tj,. knizecku tak vyberu je tam 25% sleva za tu koupim pleny a pak je ted kupon i 25% na vsechny druhy nutrilonu, nebo jeste pleny kombinuju se slevou v ty miminovsky knizce a da to cenu za pleny cca 260,– a nutrilon 250,– takze se to da:) tech plen do 4-9 kg je tam 96 to mame tak na 14dni:)takze cca 250kc usetrim.. Davala jsem separacky, ted je nedavam, je vedro aby nemela opruzenou zadnici.. ale na podzim asi zas zacnu, tim se taky trochu usetri
Tak jsem nakonec koupila huggies newborn s organickou bavlnou. Na délku jsou stejné jako pampers a přijde mi, že mají více nabrané gumičky, tak snad to už nebude protíkat všude možně…
dynki i huggies premium 3-6kg ti budou určitě sedět, pro naše nedonošeňátka byla taky dobrá a to byli hubeňouři ![]()
My používáme plenky z DM Babylove, řekla bych že jsou mnohem lepší než třeba Pampers sleep and play nebo Pampers active. Dobře drží tvar a jsou vzadu vyšší a i dlouho vydrží, malou už v noci nepřebaluji a v pohodě to do rána vydrží cca 12hodin.