Jaké jídlo nachystat na hory?

2939
9.1.12 11:51

Jaké jídlo nachystat na hory?

Ahoj všem, chystáme se na hory, kde si budeme vařit jídlo sami. Já bych si nejradši obědy (aspoň většinu) nachystala předem doma, zamrazila a měla bych to bez práce (dovolená, kde musím vařit pro mě není dovolená), ale cesta bude trvat cca 4 hodiny, tak se bojím, že se po cestě to jídlo rozmrazí, jakou máte zkušenost vy? A máte nějaké tipy na rychlá jídla? Moc díky za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9649
9.1.12 12:05

My jsme spise zavarovali… normal gulas, segedyn, dusene na stavicce, rizoto, sunkafleky, kure.
Pokud zmrazis, tak bych to zabalila do novin, do rucniku a soupla do nejake tasky, za ty 4 hodinky se tomu nic nestane!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
9.1.12 12:10

Já měla s sebou bramborovej guláš, kuře na paprice, vepřový na houbách. Pak jsme dělali těstoviny s omáčkou, jeden den taky studený, omeletu.

Myslím, že 4 hodiny je to v poho. Dáš do chladící termotašky k tomu pár ice packů a určitě vydrží :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
9.1.12 12:10

Se zavařováním právě moc nemám zkušenosti :? díky za info :) ale prý stačí ještě horké dát do sklenic a otočit dnem vzhůru a nemusí se to ani zavařovat :think: a zavařit můžu všechna jídla?? Jsem analfabet ve vaření :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
9.1.12 12:11

.

Příspěvek upraven 09.01.12 v 12:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
9.1.12 12:12
Bébka píše:
Já měla s sebou bramborovej guláš, kuře na paprice, vepřový na houbách. Pak jsme dělali těstoviny s omáčkou, jeden den taky studený, omeletu.Myslím, že 4 hodiny je to v poho. Dáš do chladící termotašky k tomu pár ice packů a určitě vydrží :palec:

A vy jste měli jídlo zavařený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.1.12 12:16

Ja zavaruju presnidavky jen tak, ze je vrely naliju do sklenice a prevratim - bacha, musis mit ty pevne zavity! Jinak ti to bude strilet.
Jidlo bych normal nakydla do sklenic a zavarila v hrnci, vezmes velky hrnec, das na dno uterku nebo nejakou latku (mohly by ti jinak popraskat sklenice), das tam ty sklenice, zalijes to do poloviny az trictvrte vodou a povaris cca 5-10 minut… :mavam:

Nezavarovala bych to s prilohou, nudle a brambor uvaris vzdycky a ono by ti to v te omacce nasalo a bylo by to silene mekky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
9.1.12 12:27
Barca12345 píše:
Ja zavaruju presnidavky jen tak, ze je vrely naliju do sklenice a prevratim - bacha, musis mit ty pevne zavity! Jinak ti to bude strilet.
Jidlo bych normal nakydla do sklenic a zavarila v hrnci, vezmes velky hrnec, das na dno uterku nebo nejakou latku (mohly by ti jinak popraskat sklenice), das tam ty sklenice, zalijes to do poloviny az trictvrte vodou a povaris cca 5-10 minut… :mavam:Nezavarovala bych to s prilohou, nudle a brambor uvaris vzdycky a ono by ti to v te omacce nasalo a bylo by to silene mekky!

Díky za návod :) a jak dlouho předem si to můžu zavařit? A pak se to skladuje v chladu nebo je to jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.1.12 12:29

MY taky zavařovali. Buď hotové jídlo - guláš, roštěnou, pečené maso nebo jsem dala do sklenice nasolené syrové maso (plec, kotletu) na kousky a dvě hodiny vařila. Chutná to jak šunka. Na pár dní to vydrží a je to podle mě lepší, než zamratovat.
Pěkné hory přeji, taky bych jela, ale letos si musím nechat zajít chuť:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890

Kdyz to budes delat tesne pred odjezdem, tak staci dat horke do sklenice a otocit dnem vzhuru. Za tyden to snite a to vydrzi. Kdybys to delala treba 14 dni dopredu, tak to chce zavarit. A presne jak pise Barca, udelat bez priloh, pak k tomu vzdycky jen uvarime testoviny nebo ryzi.. Brambory min, ty se musi loupat a uz to trva dyl :-)
A mrazime akorat sekanou - ta vydrzi tu cestu.(zabalena do novin) a na miste hned soupneme do mrazaku.
Vozime si takhle rajskou, rostenou, jakoukoliv omacku v podstate..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
Eneer píše:
Barca12345 píše:
Jidlo bych normal nakydla do sklenic a zavarila v hrnci, vezmes velky hrnec, das na dno uterku nebo nejakou latku (mohly by ti jinak popraskat sklenice), das tam ty sklenice, zalijes to do poloviny az trictvrte vodou a povaris cca 5-10 minut… :mavam:Nezavarovala bych to s prilohou, nudle a brambor uvaris vzdycky a ono by ti to v te omacce nasalo a bylo by to silene mekky!
Díky za návod :) a jak dlouho předem si to můžu zavařit? A pak se to skladuje v chladu nebo je to jedno?

Ja to mam ve spizi.
Delavali jsme to tak dva dny predem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
9.1.12 12:31

Ja teda nezavaruju, ale kdyz to dela mamka, tak to vari 2 hodiny.. Myslite ze 5-10 minut ma cenu?
Jo a nemate nekdo zkusenosti se zavarovanim v mycce?

Příspěvek upraven 09.01.12 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.1.12 12:31

Já jsem to hotové ještě asi minut povařila ve sklenicích, které jsem dala do hrnce s vodou.
To otočení jsem taky slyšela, ale já tomu nevěřím :oops:
Jo a sousedka to zavařuje v mikrovlnce, zkus pohledat na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
9.1.12 12:34
avm3 píše:
Já jsem to hotové ještě asi minut povařila ve sklenicích, které jsem dala do hrnce s vodou.
To otočení jsem taky slyšela, ale já tomu nevěřím :oops:
Jo a sousedka to zavařuje v mikrovlnce, zkus pohledat na netu.

Hele fakt to funguje :-) nevydrzi to potom mesic teda, ale tyden uplne v pohode. Ja si takhle kolikrat vozim od nasich polevky a omacky. Kdyz toho mamka uvari hodne, tak to hned z hrnce tesne po uvareni da do sklenice, dnem vzhuru a za tyden to je uplne v pohode. Ale nechavame v lednici, protoze to neni zavareny no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
9.1.12 12:34

V mycce ne, ale kdyz dela babi okurky (zavaruje treba 30 kilo) tak to delava v troube.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí