Jaké jsou platy zdravotníků?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaké jsou platy zdravotníků ?
Ahojda, toto téma mne zajímá, dovolila jsem si položit otázku. Jaké jsou platy zdravotního personálu? Díky za reakce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Korin na to je tabulka, teda měli by se řídit tabulkou, není potřeba zakládat diskuzi na miminu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mizerné. Proto jsou neustále podstavy, jelikož kdo může, tak zdrhá do Německa, Rakouska… Prostě do pryč ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve státním sektoru určené tabulkou, v tabulce odlišeni lékaři, sestry, asistenti, sanitáři atd. Výše platu se odvíjí, jaké nejsložitější úkony mám v popisu práce (tj. kde pracuješ). Jiný plat má sestra na nedonošených novorozencích či ARO poskytující specializovanou péči v pátky, noce, svátky (a zároveň na to musí mít vystudováno) a jíný sestra na ambulanci v kartotéce, kde má jen ranní směny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice Taková hrůza to není. Docela do toho vidím v rámci své i manželovo rodiny - u středního personálu (zdravotní sestry) jsou platy ve většině případů lehce nad průměrnou mzdou - výjimkou je několik málo nemocnic v ČR, kde ten plat mají skutečně nízký (cca 15 tis).
U nemocničních lékařů bývá plat nad průměrem (na IT nebo právníky nemají, v každém případě mívají více nebo stejně jako techničtí inženýři). A u lékařů se soukromou praxí jsme už řádově ve většině případů v jiných cifrách.
Add odchod lékařů do Německa, Rakouska…tyto země nelze s ČR srovnávat, ekonomicky jsou úplně někde jinde. I obyčejná uklízečka nebo dělník tam mají na naše poměry královský plat. Takže je logické, že část mladých vzdělaných lidí tam prostě zdrhne za lepším. Všimni si, že do jiných evropských zemí od nás téměř nikdo neodchází, protože platově se jim to nevyplatí.
- Citovat
- Upravit
Já vlastni zkušenost.. Čistého sestra s VS ve špitále, smenny provoz na obyc oddeleni, žádný příplatky za rizika a tak 17 a atestovany lékař 45 se službami a tím pádem spoustou prescasu… Mluvím o čistém. V hrube je to samozrejme jinde..
- Citovat
- Upravit
Podívej se do tabulky, v soukromých nemocnicích je to většinou nižší. V privátních ambulancích naopak bývají platy nejvyšší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na nemocnici, akciovky platí méně než státní nemocnice, platící dle tabulek. A taky záleží na pozici - buď zdravotní sestra, zdrav. asistent, ošetřovatelka nebo sanitářka…, to se potom taky liší. Já hledala místo jako zdrav. asistentka v prosinci minulého roku a bylo mi nabídnuto v akciovce v okresním městě základ 14 000 Kč hrubého s tím, že to byla práce na interně na dvě směny (ranní nebo odpoletní) včetně víkendů, za který jsou tedy nějaký příplatky, ale nic moc to nenaskočí. Ptala jsem se pak dvou ZA z té nemocnice a prý čistého tak 12 500 Kč. Dost děs, tedy. Nenastoupila jsem tam.
- Citovat
- Upravit
@Korin píše:
Ahojda, toto téma mne zajímá, dovolila jsem si položit otázku. Jaké jsou platy zdravotního personálu? Díky za reakce
NÍZKÉ, ostudně nízké. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetrVesely píše:… a připojila bych se tak k případné petici za zvýšení platů zdravotníků. Vždyť tak náročné povolání s velkou dávkou zodpovědnosti si to určitě zaslouží…Je to celkem smutné..snad se to zlepší co nejdříve..
NÍZKÉ, ostudně nízké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetrVesely píše:
NÍZKÉ, ostudně nízké.
Tak pokud jde o lékaře, mají jedny z nejvyšších platů v ČR. Osobně bych každému doporučila studium medicíny. Je tam malá konkurence, lékařů je málo a plat oproti ostatním povolání vysoký. Kolem 40 let může dosahovat u nemocničního lékaře kolem 100 tisíc Kč hrubého, s přesčasy. To není špatné, že?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Korin píše:
Ahojda všem, tak jsem si našla na internetu tabulky a byla jsem překvapená..uf. Tedy ne až tak silně, přeci jen jsem četla vaše příspěvky. A souhlasím s příspěvkem … a připojila bych se tak k případné petici za zvýšení platů zdravotníků. Vždyť tak náročné povolání s velkou dávkou zodpovědnosti si to určitě zaslouží…Je to celkem smutné..snad se to zlepší co nejdříve..
No k těm tabulkám by sis ovšem musela připočíst různé příplatky, které lékaři k tomu tabulkovému platu dostávají. Tyto příplatky jsou často stejně vysoké jako plat uváděný v tabulkách. Samozřejmě, že lékaři si budou stále stěžovat, protože každý chce více. Ale i lékař bez atestace má v nemocnici s přesčasy 50 tisíc Kč měsíčně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@makakove Tak když budeš pracovat 80 hod týdně, tak pokud máš alespoň nějaké vzdělání, by se to mohlo k těm 50 tisícům blížit, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit