Nová práce, těhotenství a neschopenka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Na nemocenskou nastoupit můžete, ale nedají vám ani korunu, protože jste neměla příjem, ze kterého by to mohli spočítat.
- Citovat
- Upravit
Na variantu - nastoupím a hned půjdu na nemocenskou si dejte velký pozor, dneska po tom hodně jdou - je to vlastně podvod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mluvila jste o tom se zaměstnavatelem? Nevím jak velké máte komplikace (zdraví je vždy na prvním místě, u těhotných dvojnásob), ale nebylo by možné nastoupit, zaučit se a přejít na práci z domova?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem nastoupila do nové práce 7.11. a PN jsem dostala od 16.11., takže jsem toho taky zrovna moc neodpracovala… teď mi vedoucí domů přivezl výpověd ve zkušební době
já jsem ale o těhotenství nevěděla, chtěli jsme kvůli nové práci počkat a ono to zrovna měsíc předtím vyšlo
smlouvu jsem měla na rok, takže se pro mě výpovědí ani nic moc nezměnilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markyj píše:
Na variantu - nastoupím a hned půjdu na nemocenskou si dejte velký pozor, dneska po tom hodně jdou - je to vlastně podvod
Podvod by to asi byl, kdybych to udělala „schválně“, ne? Měla jsem zaměstnankyni, která mi nastoupila a tentýž den přinesla neschopenku, ale ve skutečnosti dělala někde jinde na černo, to beru jako podvod, ale to, že mám rizikové těhotenství?
@Eliizabetha píše:
Mluvila jste o tom se zaměstnavatelem? Nevím jak velké máte komplikace (zdraví je vždy na prvním místě, u těhotných dvojnásob), ale nebylo by možné nastoupit, zaučit se a přejít na práci z domova?
Zaměstnavatel je velice vstřícný, problém bude spíš v mém zdravotním stavu. Mně doktoři řekli, že už nikdy mít děti nebudu a ani bych k zdravotnímu stavu mít neměla, jenže přerušit těhotenství mi brání moje přesvědčení. Nesrovnala bych se s tím. Jestli to bude znamenat, že budu chvíli bez peněz, nemám s tím problém. U původního zaměstnavatele mám rodičák domluvený do příštího roku do konce prázdnin, takže zaměstnaná jsem, mateřskou mít budu.
Na druhou stranu, každá koruna je dobrá, v situaci, kdy nevím, jestli nebudu muset být půlku těhotenství v nemocnici a někdo se bude muset starat o děti a zadarmo to asi nebude:( Ve druhém těhoteství jsem byla v nemocnici od 28tt a naštěstí byla na rodičáku i sestra, tak to nějak šlo, teď není z rodiny nikdo.
- Citovat
- Upravit
Tak to by bylo do očí bijící, musela bys odpracovat alespoň část směny a zaměstnavatel by vyplácel náhradu 14 dní, pak OSSZ, ale je to opravdu hodně na hraně
to že někdo onemocní hned první den po tom, co něco odpracoval, bývá např. když se v práci hned 1. den zraní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám prosbu, měla jsem domluvené nové zaměstnání po RD s nástupem teď před Vánoci resp. stále mám. Jenže jsem ve 3. měsíci, což zaměstnavateli nevadí (je perspektiva následně pokračovat z domova), ale zjistilo se vícečetné těhotenství a paní doktorka doporučuje zůstat doma (je to mé 3. těhotenství a v obou předchozích jsem měla komplikace).
A protože tohle 3. těhotenství opravdu nebylo plánované, tak plán byl nastoupit do práce a pracovat:-) Čili tento měsíc mi skončil RD a mám sice úspory, ale nevím co bude, pokud se všechny dětičky udrží až do porodu, takže bych byla raději, kdybych měla nárok na PN. Pokud nenastoupím, asi nebudu mít nárok na nemocenskou nebo budu? Můžu nenastoupit a od prvního dne mít PN? Dále nerada bych zatěžovala zaměstnavatele tím, že mi bude platit prvních 21. dní, když ani nenastoupím, můžu skončit a přesto mít nárok na PN?
Prosím o zachování anonymity, nerada bych zatím, aby někdo věděl o vícerčatech.