Problém na ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Není to náhodou DANTEM?
Měla jsem stejný problém. Pokud je to fakt ta firma tak musíš jet do Prahy a tam to po nich chtít. Pokud je to jiná firma platí to stejné, prostě jít na pobočku, vedení a chtít to. Musí ti to dát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia Není to dantem
Navíc paní úřednice je opravdu velice příjemná a já si připadám jako úplný idiot. Můžu snad za to, že zaměstnavatel není ochotnej mi to dát? Jse nezaměstnaná a opravdu nemám peníze na to, abych jezdila 30 km pro papír, kterej mi stejně nedají a 30 km zpátky ![]()
- Citovat
- Upravit
A jak by to byl, o kdybys rekla zes nikdy nepracovala a zapoctovy list nemas? kdyz jsi po rodicaku tak ti podporu priznat musi.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A jak by to byl, o kdybys rekla zes nikdy nepracovala a zapoctovy list nemas? kdyz jsi po rodicaku tak ti podporu priznat musi.
Kdybych tu brigádu neměla, tak by po mě žádný započtobý list nechtěli.
- Citovat
- Upravit
Já ti nevím, ale podle mého názoru, je zaměstnavatel POVINEN ti zápočtový list po ukončení jakéhokoli pracovního poměru dát. Zajímavé je, že když jsi to řekla sociální pracovnici, že ti neporadila, jakým způsobem to z nich dostat..měli by se tam s takovými případy setkávat a vědět si s tím rady.. Řekli ti důvod, proč ti ho nechtějí dát?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, potřebuju radu, jsem už z toho fakt vyřízená..
3 roky jsem byla na rodičovské dovolené, dovolená skoncila a syn nastoupil do školky a já jsem si našla brigádu jako dohodu o provedení práce,. Tuto dohodu jsem měla od 1.9. do 31.12. ale skončila jsem 31.10. a během října jsem se také přihlašovala na úp, kde samozřejmě chtěli tu dohodu, tak jsem jim to tam donesla a pár před tím jsem tam i skončila, takže chtěli i nějaký ukončení a zápočtový list. Donesla jsem jim papír co mi zaměstnvatel dal, kde prostě bylo jen napsaný, že jsem skončila ke dni a bla bla a zápočtový list, že mi nedají. Samozřejmě že jim to nestačí a zápočtový list prostě chtějí a nezájem.
V té práci dělá i séstra několik let a řekla mi, že oni mi tohle nikdy nedají a žádnou dohodu o skončení nikdy nikomu nedávali, že ikdyž jsem jim řekla že jsem skončila, tak klidně můžu přijít znova a nebude se nic řešit a prej jim mám na úp říct, že jsem tam zase nastoupila a nic jim nenosit. Jde mi o podporu na kterou mám nárok a když nedonesu tyhle papíry, tak si oní nem. ůžu ani zažádat. Mám jim tedy říct, že jsem tam znovu nastoupila, abych to měla do toho konce prosince a pak se to nebude řešit? Vůbec se v tomto nevyznám
Pohroz jim soudem a vymáháním škody. Normálně jim napiš písemnou výzvu ke splnění povinnosti s tím, že pokud do 14 dnů od nich neobdržíš zápočtový list, podáváš žalobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Pohroz jim soudem a vymáháním škody. Normálně jim napiš písemnou výzvu ke splnění povinnosti s tím, že pokud do 14 dnů od nich neobdržíš zápočtový list, podáváš žalobu.
A opravdu je zaměstnavatel povinen vydat zápočtový list k dohodě o provedení práce?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekli mi, že je to jen brigáda a u brigád započtáky nedavají. Potřebuju to už právě na příští pondělí. Musela jsem si i sama vyplnit papíry, které měly vyplnit oni, protože když jsem tam přišla, tak mi mistr řekl, že nemá čas, at si to vypíšu a pak mi to jen podepíše..
- Citovat
- Upravit
To jsou matlové, nechápu, jak v dnešní době může firma takhle fungovat. No držím palce, at něčeho docílíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Ano je.
Pracovnice mi jen dala papír zákoník práce, kde bylo napsané, že je zaměstnavatel povinen mi to dát.
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
A opravdu je zaměstnavatel povinen vydat zápočtový list k dohodě o provedení práce?
To si nejsem jist.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
http://www.mesec.cz/…edeni-prace/
Takže ano.
Apropos: V tom článku je odkaz na judikát, kdy zaměstnavatel nevydal zaměstnanci zápočtový list kvůli škodě za asi 4 tisíce korun a pak mu kvůli tomu nevydání zápočtového listu platil náhradu škody cca 70 tisíc Kč.
Zakladatelka může odkaz na ten judikát, SpZn 21 Cdo 907/2012, uvést ve výzvě.
http://www.epravo.cz/…j-92062.html?mail
Příspěvek upraven 05.12.16 v 18:57
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
To si nejsem jist.
Jojo, už jsem to mezitím našla, je, ale taky jsem si nebyla jistá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, potřebuju radu, jsem už z toho fakt vyřízená..
3 roky jsem byla na rodičovské dovolené, dovolená skoncila a syn nastoupil do školky a já jsem si našla brigádu jako dohodu o provedení práce,. Tuto dohodu jsem měla od 1.9. do 31.12. ale skončila jsem 31.10. a během října jsem se také přihlašovala na úp, kde samozřejmě chtěli tu dohodu, tak jsem jim to tam donesla a pár před tím jsem tam i skončila, takže chtěli i nějaký ukončení a zápočtový list. Donesla jsem jim papír co mi zaměstnvatel dal, kde prostě bylo jen napsaný, že jsem skončila ke dni a bla bla a zápočtový list, že mi nedají. Samozřejmě že jim to nestačí a zápočtový list prostě chtějí a nezájem.
V té práci dělá i séstra několik let a řekla mi, že oni mi tohle nikdy nedají a žádnou dohodu o skončení nikdy nikomu nedávali, že ikdyž jsem jim řekla že jsem skončila, tak klidně můžu přijít znova a nebude se nic řešit a prej jim mám na úp říct, že jsem tam zase nastoupila a nic jim nenosit. Jde mi o podporu na kterou mám nárok a když nedonesu tyhle papíry, tak si oní nem. ůžu ani zažádat. Mám jim tedy říct, že jsem tam znovu nastoupila, abych to měla do toho konce prosince a pak se to nebude řešit? Vůbec se v tomto nevyznám