Problém na ÚP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
No jenže oni chtějí i nějaký doklad o ukončení a když jsem jim předložila to co mi dali, tak mi řekli, že tohle není žádné ukončení. A sestra, která tam dělá normálně na HPP mi řekla, že oni nic takovýho nedávají.
A proč sis nepřečetla mou radu? Tak ÚP řekni, že ti ho nechtějí dát a ukaž kopii předžalobní výzvy, kterou jsi jim poslala a podací lístek, ať aspoň vidí, že v tom děláš vše, co je v tvé moci.
To, že tam děláš, není pravda a ty nemáš důvod lhát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem jim dnes poslala výzvu, že pokud do 14 dnů od doručení neobdržím ukončení dohody o provedení práce a zápočtový list, tak to povedu soudní cestou. V pondělí na up ukazu kopii dopisu a podací lístek a jsem zvědavá co mi na to řekne ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak jsem jim dnes poslala výzvu, že pokud do 14 dnů od doručení neobdržím ukončení dohody o provedení práce a zápočtový list, tak to povedu soudní cestou. V pondělí na up ukazu kopii dopisu a podací lístek a jsem zvědavá co mi na to řekne
Mohlo to být klidně i do 14 dnů od odeslání, ba co dím, i 7 dnů od odeslání * (a ať si na to třeba vezmou kurýra, když ti to nedali hned při odchodu), ale budiž.
Na ÚP se zeptej, zda ti přiznají tu podporu zpětně, až to doložíš. Podle mne by měli. Není to tvoje vina, že to nemůžeš doložit a děláš vše, co je v tvé moci, abys to potvrzení získala.
Pokud by jim zákon neumožňoval přiznat ti podporu zpětně, tak ta uniklá podpora je tvoje škoda, kterou můžeš vymáhat po svém bývalém zaměstnavateli (ale ten se z toho možná bude snažit vykroutit tvrzením, že ten zápočťák měl pro tebe připravený a ty sis jej nevzala).
* Zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád § 142a
(1) Žalobce, který měl úspěch ve věci zahájené podle § 80 písm. b), má právo na náhradu nákladů řízení proti žalovanému, jen jestliže žalovanému ve lhůtě nejméně 7 dnů před podáním návrhu na zahájení řízení zaslal na adresu pro doručování, případně na poslední známou adresu výzvu k plnění.
(2) Jsou-li tu důvody hodné zvláštního zřetele, může soud výjimečně náhradu nákladů řízení zcela nebo zčásti žalobci přiznat i v případě, že žalobce žalovanému výzvu k plnění za podmínek uvedených v odstavci 1 nezaslal.
Edit: Osobně si myslím, že ti to pošlou obratem, pokud to nejsou úplní idioti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit