Pronájem prodejny

Anonymní
2.12.16 21:20

pronájem prodejny

Hezký večer Vám švem. Prosím o radu dnes jsem dostala nabídku na pronájem prodejny ve vesnici u nás kde bydlím. Nájem zdarma jsme vesnice 300 lidí nájem je zdarma, aby se nedostali vietnamci. Dále bude prodejna na náklady města opravena. Takže je to lákavá nabídka. První otázka šli byste do toho. Druhá mám zkušenost s potravinami, ale jako zaměstnanec né jako osoba která bude vydělávat sama na sebe co prosím mám vše udělat aby mě vše sedělo se všemi institucemi. Myslím finanční úřad silniční daň. Živnostenecký list budu mít budu dělat z dobu jakoby ještě pojištění. Můžu na jeden živnostenecký list provozovat potraviny a zároveň pojištění. Jak fungují dodavatelé faktury atd. děkuji děkuji moc moc za vaší pomoct. P. S jsem v tíživé situaci manžela mám po těžké nemoci opět zlá zákeřná nemoc se vrátila vyhodili ho ze zaměstnání dvě děti proto mám tuto možnost a mám dvě jako by rozjednáné práce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6611
2.12.16 21:25

Zkus se na obecním úřadě domluvit na nějaké dotaci. Nevěřím tomu ře na dědině o 300lidech se uživíš, do zboří dám minimálně 200 000kč, mrazáky a chlaďáky žerou dost energie, pokud je to nějaká stará jednota tak i spoustu protopíš. Nešel bych do toho, obrovské riziko a malá šance na slušný výdělek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.16 21:33

@jakanas @jakanas děkuji za radu měla bych přijít do vybavené prodejny bez nájmu a elektriku vodu atd by mě úřad platil :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6611
2.12.16 21:37

No pokud plarí i energie včetně vytápění tak by to nemuselo být až tak strašné, ale stejně nevěřím že vyděláš víc než v zaměstnání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
2.12.16 21:37

Doporučuji, obejdi si živnostenský úřad, finanční úřad, hygienu i sociálku. Na každý druh podnikání musíš mít živnosťák. Navíc na potraviny bude muset provozovna splňovat hygienické podmínky. Budeš si muset nasmlouvat velkoobchody, aby ti dodávali zboží. Pokud jsi tímto podnikáním nepolíbená (nemyslím tím, že jsi někdy byla zaměstnanec), myslím tím, pokud si nikdy nepodnikala v obchodě, tak bych do toho nešla. Je to obrovské riziko a odpovědnost, navíc pochybuji, že na vesnici o 300lidech se uživíš…vem si, že potraviny mají dobu spotřeby, když to neprodáš, tak to musíš vyhodit=přijdeš o peníze…moc velké riziko pro někoho, kdo se v tom vůbec nevyzná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
2.12.16 21:41
@Anonymní píše:
@jakanas @jakanas děkuji za radu měla bych přijít do vybavené prodejny bez nájmu a elektriku vodu atd by mě úřad platil :nevim:

promiň, ale nevěřím tomu, že ti obec dá plně vybavenou zrekonstruovanou prodejnu, nechce nájem a ještě za tebe bude platit veškeré energie…to smrdí průserem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.16 21:46

Nedavno jsem zakladala v podstate stejnou diskuzi :lol: nejsi ty od nas z vesnice?? :mrgreen:
jestli jsi to jeste necetla, projed to, nektere holky tam mely zajimave postrehy. ja se nakonec rozhodla, ze ne, obavam se toho, ze to na sebe proste nevydela :nevim:
 https://www.emimino.cz/…-jit-272570/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.16 21:47
@Shari81 @Shari81 @Shari81 píše:
promiň, ale nevěřím tomu, že ti obec dá plně vybavenou zrekonstruovanou prodejnu, nechce nájem a ještě za tebe bude platit veškeré energie…to smrdí průserem…

ano dá i ta paní co jde do důchodu to tak měla protože nechtějí být bez obchodu a nechtěj větnamci a chtějí pro občany pro maminky pro staré lidi, aby bylo zabezpečeno fakt nevím

• Citovat
  • Upravit
1703
2.12.16 22:03

Nebo až se změní v obci vedení, začne se v tom minimálně někdo šťourat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
2.12.16 22:10
@bubulina píše:
Nebo až se změní v obci vedení, začne se v tom minimálně někdo šťourat

to chce mít smlouvu jak veolia v Praze :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101592
3.12.16 08:56
@Anonymní píše:
ano dá i ta paní co jde do důchodu to tak měla protože nechtějí být bez obchodu a nechtěj větnamci a chtějí pro občany pro maminky pro staré lidi, aby bylo zabezpečeno fakt nevím

A taky tam jako ti vietnamci budeš od 7 od rána do 20 do večera? Budete tam asi pěkná xenofobní sbírka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat