Oznámení směny

Anonymní
1.12.16 13:26

Oznámení směny

Dobrý den, prosím neví tu někdo, jak dopředu musí zaměstnavatel oznámit směnu? Mám smlouvu třísměnný provoz s nepravidelným střídáním směn. Jde mi o to, že já třeba až v pátek zjistím na jakou směnu jdu příští týden. Je to velice nepraktické. Chci se zeptat, je nějaká doba určená ze zákona, že se mám dozvědět předběžně na jakou směnu půjdu? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101599
1.12.16 13:31

14 dní předem, pokud není dohodnuto jinak, takže koukni, zda si ve smlouvě nepodepsala něco 4jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.16 13:41

Dobře, moc děkuji, zeptám se víte to na 100%, když s tím vyrukuji, aby to pravdu tak bylo. Na smlouvu mrknu. A moc moc díky, protože takhle je to hrozný, člověk si nemůže nic naplánovat. Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit
27259
1.12.16 13:44
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím neví tu někdo, jak dopředu musí zaměstnavatel oznámit směnu? Mám smlouvu třísměnný provoz s nepravidelným střídáním směn. Jde mi o to, že já třeba až v pátek zjistím na jakou směnu jdu příští týden. Je to velice nepraktické. Chci se zeptat, je nějaká doba určená ze zákona, že se mám dozvědět předběžně na jakou směnu půjdu? Děkuji

Teoreticky 14 dní předem. Prakticky jsem se ještě nesetkala s tím, že by to někde opravdu fungovalo. Ano měli jsme směnář vypsaný cca 28. v měsíci na příští měsíc, ale málokdy platil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.16 13:46

U nás je to každý týden jinak, já na konci týdne nevím, jak půjdu další. To mi příjde hrozné. Tak pokud je dáno 14 dnů předem, tak je to super.

• Citovat
  • Upravit
101599
1.12.16 14:07

A jinak to v zákoníku práce najdeš zde:

§ 84
Zaměstnavatel je povinen vypracovat písemný rozvrh týdenní pracovní doby a seznámit s ním nebo s jeho změnou zaměstnance nejpozději 2 týdny a v případě konta pracovní doby 1 týden před začátkem období, na něž je pracovní doba rozvržena, pokud se nedohodne se zaměstnancem na jiné době seznámení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
1.12.16 14:28

Já vždy dostával směny týden před koncem měsíce na celý další měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
1.12.16 17:51

Asi jak kde, v jednej praci jsem mela pravidelne dlouhej a kratkej tejden a pres to nejel vlak, mohla jsem si naplanovat neco klidne za pul roku a vedela sem ze budu mit volno, v dalsi jsem se dovedela smeny treba v pulce tejdne na dalsi tejden, proste jak se vedouci chtelo to vypsat a este to nebylo na 100% nekdo treba neprisel a bylo mi oznameno z hodiny na hodinu ze tam musim zustat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.18 15:17

Ozivuju diskuzi a pochopte anonym.
Dělám na směny..oznamili mi, že mě potrebujou v práci na mimořádnou akci na měsíc a pouze na ranní směny. Žádám nějakou odměnu, přijdu ó příplatky a to znamená cca 7000 Kč.
Co si ó tom myslíte? Děkuju

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat