Prodavačka, práce na pokladně

27
1.12.16 22:01

Prodavačka, práce na pokladně

Ahoj holky :( potřebuju se vypovýdat..dělá některá z vás na kase? Já dělam v obchodě s oblečením kde samozřejmě stojím i na kase, práce mě baví a i mi šla, vedoucí me měla za velice šikovnou. No ale dneska přišel problém s kasou, neseděly mi peníze o 500. Nechapu jak je to možné, nikdy před tím se mi to nestalo ikdyž je fakt ža na kase jsem jela teprve parkrat, coz je mozna jeste horsi že začínam a hned problem. Vedoucí je dost přísná a bojím se že mi to ted bude dávat pěkně sežrat. Sice to doplacet ze sveho nemusím, ale bude to pro mě špatně ohodnocení a když se mi to stane znovu mohli by mě vyhodit :( jsem z toho špatná a ted se bojím jít do práce že se to stane zase :((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
blabla123
1.12.16 22:07

Nechci tě děsit, ale buď ráda, že to nemusíš platit ze svého. Přítel má brigádu a vše, co by nesedělo musí dorovnat z platu a to při 66 kč na hodinu není dobré. Stalo se mu to jedinkrát.
Je možné, že pokud se ti to znovu stane, že ti to strhnou z platu.
Lepší je se nestresovat, já jsem v práci, kde dělám jediná. A stalo se mi, že mi tam začal řvát alarm, nešel mi zadat kód alarmu.
Chce to klid :hug:

Jen se zeptám, ty nemáš podepsanou hmotnou zodpovědnost?

• Citovat
  • Upravit
27
1.12.16 22:10

@blabla123 nemám právě..to sice nemusim ale zase se bojím že mě při další možně bybě (což se doufam nestane) by mě mohli vyhodit misto toho aby mi to srhli z platu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
1.12.16 22:19

hlavně nechvátat

Je to o cviku. hlavně nechvátej, vše si raději 2 krát přepočítej. dělám v sázkové kanceláři, denně mi projde rukama plno peněz. jakékoliv manko musím zaplatit. je tu už sice pár let, ale musela jsem zaplatit 4tis. před vánoci. vyplácela jsem tehdy vysokou výhru, dala na sebe 2 balíčky po 100 tis. a nevšimla si, že je mezi tisícovkama vecpod pětitisícovka. přehlédla jsem to a to jsem to přepočítávala snad 3krát. záměna mě vyšla na 4 tis. Neboj zatáhneš se.Kluk 19let dělal o prázdninách na kase v ternu, celou dobu jsem trnula aby neměl manko a dal to. vydržel sice jen 3 týdny, pak to vzdal. prý je to šílené. ty ale píšeš že prodáváš textil, takže adi nemarkuješ nonstop 8 h.
držím pěsti, za malé manko se určitě nevyhazuje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
1.12.16 22:23

Rozhodně buď v klidu, když na to budeš myslet a stresovat se, je větší šance ze chybu udeláš. Ja dělala na kase brigadne v tescu a dlouho. Vždy jsem byla nejšikovnější, bez problémů a teda měla jsem jednou rozdíl 10kc, což se muselo podepsat a též jsem nechápala (sice jen 10kc, ale nikdy se mi to nestalo ze). Rozhodně na to nemysli a zbytečně se nestresuj a půjde to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
1.12.16 22:31

Kazdy, kdo dela na kase, si nekdy udela manko. Vetsinou to prijde ve chvili, kdy si zacnes byt praci trochu jista a zacnes se placat po zadech, jak ti to jde.
Jen teda se zeptam, na te kase jsi delala sama a pak sis ji sama po sobe prepocitala? Nesvar mnohych sefu je nechat zamestnance stridat na jedne neprepocitane kase a pak si ji odtahnout jak Baryk kost do kanclu a pocitat. Pak se to svede na nejslabsi clanek.
Moje rada zni, nestyd se pred zakaznikem mluvit a pokud by sis nebyla jista, tak prepocitat treba trikrat. Ukazuje ti kasa, kolik mas vratit? Pokud ne, vem si kalkulacku a pro kontrolu si to na ni klidne prepocitej. A nijam nespechej, oni se zakaznici obcas tvari, ze jako uz jsi to mela mit a jak je zdrzujes, prd na to, pockaji.
Bacha na rozmenovani a vykuky typu „ja vam dam tohle, vy mne tohle…“, jsou lidi, kteri te dokazi zmanipulovat, ze skoncis s min penezi, nez jsi zacala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
1.12.16 22:38

@Helileli právě že mi kasa ukazuje kolik mám vrátit, o to víc si příjdu blbá že mi to ukáže a já i tak vrátím víc a nevšimnu si. Jojo jen já a i já si ji přepočítávám to si nemyslím že by to někdo udělal, to je jen moje blbost :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
1.12.16 22:43

A pozor na příjemné babičky!

• Citovat
  • Upravit
27
1.12.16 22:44

@blabla123 no babiček jsem tam měla dneska fůru :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
1.12.16 23:01
@Jogurtina píše:
@Helileli právě že mi kasa ukazuje kolik mám vrátit, o to víc si příjdu blbá že mi to ukáže a já i tak vrátím víc a nevšimnu si. Jojo jen já a i já si ji přepočítávám to si nemyslím že by to někdo udělal, to je jen moje blbost :(

Hele, ja uz tuhle tez sahala po dvoustovce misto stovce, nastesto jsem se vcas zarazila, navic mame na kase ikony bankovek a uklepnout se je dilem okamziku.
Musis se soustredit. Pokud mam penize v ruce, tak si s nikym nepovidam a pokud nekdo mluvi na me, tak v tu chvilu nereaguju. Veskere zdvorilustky, usmevy a odpovedi na otazky probihaji pred placenim ci po.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
1.12.16 23:08

Pri praci s penezma se to jednou stane kazdymu. Ja pred kety pri brigade v baru prisla o dvojku, kterou jsem smozrejme musela uhradit. Beru to jako"skolny". Davala jsem si vetsi bacha na slepene bankovky a na to, aby me nekdo schvalne nelohnul atd. To se proste stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3251
2.12.16 01:12

Klid, taky se mi stalo, a nejen jednoukdo na tý kase dělá, tak s tim musí počítat. u nás bylo, že dýška byly naše a co nesedělo muselo se doplatit. já byla mezi lidma celkem oblíbená a měla jsem dýšk dost, takže ač jsem občas platitla, tak myslim, že v mínusus jsem nebyla za těch 5let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
2.12.16 03:55

Ahoj, taky jsem dělala v obchodech a v jednom jsem byla na kase téměř neustále 6 hodin denně po dobu 2 let - diskontní potraviny, tudíž neustále hodně lidí.
Manko jsem měla jednou, a docela vysokou částku (3.000,–Kč). Celou noc jsem z toho nespala, abychom s vedoucí ráno přišli na to, že vedoucí špatně spočítala kasu, protože kolegyni, která si šuplík s penězi přebírala po mně pro změnu ty 3.000,– Kč nadbývali.
Byla jsem ochotna manko zaplatit, vedoucí mi tehdy řekla, že mi napíše vytýkací dopis a nic platit nemám - nikdy jsem žádný problém neměla, tak jsem si to mohla dovolit.

Pro Tebe rada, dej si na vydávání peněz čas, nenech se splést, že ti třeba někdo ještě dodatečně dává třebas drobné (jako, že má platit např. 623,– dá ti 1000,–, Ty to ťukneš do pokladny a on si najednou vzpomene, že těch 23,– má a chce ti je dát), aspoň do doby, než si budeš fakt jistá a pokud ne, máš právo říct, že ty drobné nechceš. Stejně jako máš právo říct, že nerozměňuješ, od toho je banka.
Jo a s tím strachme z výpovědi, pokud nejsi ve zkušebce, tak Tě jenom tak nemůže vyhodit, dokud nedostaneš 3 vytýkací dopisy během roku, nebo neuděláš hrubé porušení pracovní kázně (důvody jsou jasně vymezeny zákonem), kdy by Tě mohli propustit okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat