Učitel na 2 stupni ZŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
učitel na 2 st. ZŠ
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Může normálně učitel s aprobací ČJ pro SŠ - vyučovat ČJ i na 2. st. ZŠ? Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano, může. Nejde to naopak - učitel s vystudovaným učitelstvím pouze pro ZŠ nemůže na SŠ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Může…taky ho může učit historik s doplňujícím pedagogickým studiem..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka
Tak to si nemyslím…už dva roky tomu tak není…jedině vystudovaný pedagog…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mandarinkapomeranc ale je tomu tak
to by jinak jaksi něměl kdo ucit, kdyby tomu tak nebylo ![]()
učit na šš a 2.st zš může všeobecně vzdělávací předměty a předměty související s oborem vyučovat buď člověk s pedagogickou fakultou a vhodnou apropaci nebo člověk s vystudovanou jakoukoli jinou Vš v magisterské formě plus doplňující pedagogické vzdělání…bere se jako kvalifikovaný…si ten pedagogicky zákon přečti ![]()
Příspěvek upraven 06.12.16 v 16:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka píše:
@mandarinkapomeranc ale je tomu takto by jinak jaksi něměl kdo ucit, kdyby tomu tak nebylo
Souhlasim, staci treba mgr. obor a DPS. Kolegyne je geolozka a po absolvovani DPS vyucuje u nas na zs…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danitschka jj já právě učila s Bc. a DPS a vím, že vrátit se můžu až si dodelam Ing. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka Ja dekuju vsem svatym, ze jsem letos dodelala mgr. a uz se nikdy v zivote nechci nic ucit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Danitschka píše:
@brumdinka Ja dekuju vsem svatym, ze jsem letos dodelala mgr. a uz se nikdy v zivote nechci nic ucit
no, asi tě brzy vyvedou z omylu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacaba666 píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Může normálně učitel s aprobací ČJ pro SŠ - vyučovat ČJ i na 2. st. ZŠ? Děkuji.
Může ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brumdinka
Vyjádřila jsem se k tvému komentáři - nemůže…ale učitel sš na 2. stupni učit může…zákony mám prostudované důkladně…jestli někdo takový učí, nebude to mít dlouhého trvání, je to taktéž limitované - do pěti let by neaprobovaný učitel neměl na škole nic dělat…
@Danitschka kolegyně mohla a může možná učit, jelikož od určitého věku se stírá omezení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi před 3 týdny se mě při pracovním pohovoru ptali, zda mám skutečně vzdělání na zš. Děkuji za anonym, nechci, aby mé povolání bylo spojováno s nickem
- Citovat
- Upravit
Učitel druhého stupně základní školy
(1) Učitel druhého stupně základní školy získává odbornou kvalifikaci vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném magisterském studijním programu
- v oblasti pedagogických věd zaměřené na přípravu učitelů všeobecně-vzdělávacích předmětů druhého stupně základní školy,
- v oblasti pedagogických věd zaměřené na přípravu učitelů všeobecně-vzdělávacích předmětů druhého stupně základní školy a všeobecně-vzdělávacích předmětů střední školy,
našla jsem toto
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mandarinkapomeranc precti si znovu co jsem psala! Pak totéž psala i @Danitschka ucitel s jakoukoli Vš v magisterském směru plus dps se bere jako kvalifikovaný!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit