Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Malá skoro 3 roky vyžaduje denně ráno kakao. Kupují Nesquiik když valné mínění o tom nemám
. Co kupujete vy? Je nějaké lepší dětské kakao? Cukru tam bude asi všude hromada co..
@pikola píše:
Malá skoro 3 roky vyžaduje denně ráno kakao. Kupují Nesquiik když valné mínění o tom nemám. Co kupujete vy? Je nějaké lepší dětské kakao? Cukru tam bude asi všude hromada co..
proč dětské? normální, kvalitní +cukr minimum, ty různá granka a pod.jsou ![]()
@mirecekblbecek tak já znam pak už jen kakao holandsky co se musi vařit v hrnci. Myslím tím rychle rozpustné kakao. Co je teda kvalitní kakao?
Já kupuju granko exlusive. Je tam míň cukru a všem nám chutná víc než obyčejný nesquik
@pikola píše:
@mirecekblbecek tak já znam pak už jen kakao holandsky co se musi vařit v hrnci. Myslím tím rychle rozpustné kakao. Co je teda kvalitní kakao?
já kupuju kakao hol. typu-uvařím mléko a nasypu, nikdy jsem kakao nevařila, cukr nemusí být, děti pijou i bez cukru, v pohodě, ale já nikdy nesladila čaj, u nás se pije vše neochucené.
@pikola používám kakaový prášek natural a doslazuji javorovým sirupem, medem nebo sladem. Syn to nepije, takže když jednou za čas přijede synovec, připravím mu kakao takto a moc mu to chutná.
Si normálně kup malej hrníček(plecháček, nebo keramický) a do něj mlíko, trochu ohřát, nasypat kakao, rozmíchat a můžeš dosladit čímkoli…
@pikola Obyč Tesco s vitamíny. V obsahu kakaa je to o chloupek horší než ten Nesquik, ale je to trošku víc obohacené vitamíny. A děti jsou schopné si tohle udělat i bez maminky. No a jinak jukni sem http://www.prozeny.cz/…u-plne-cukru a pak byl test čistých kakaových prášků v dTestu.
Buď kupuju klasické holandské kakao (ta příprava není o tolik delší než granko) a nebo pak kakao lidlu (je to velká žlutá pixla myslím s opicí na obale). To nám chutná víc než granko.