Nezabavitelný 4leťák

147
6.6.16 10:07

nezabavitelný 4-leťák

Ahoj mám doma čersvtého 4-leťáka a malou rok a 8 měsíců starou slečnu, a celý den se jen rozčiluju a zlobím, děti se furt dohadujou. Malej je náladový a když malá vstane tak jí nosí hračky a hraje si s ní, když ho to přestane bavit, už na ní křičí že mu tohle bere apod., a ona pláče :( už jsem mu to snad 100× vysvětlovala že takhle to nejde, že ona to nepochopí že on už zas náladu nemá.. to je jeden problém, druhý je že malému jsem se hodně věnovala a hodně si s ním hrála, a teď si nedokáže hrát sám :( snažím se s ním chvíli pohrát a pak aby si hrál sám nebo pokračoval sám, ale jakmile skončím tak on taky a pak už jen chodí a nic ho nebaví, a u všeho vydrží chvíli, tak nevím jak na něj, říkám mu že si s ním nemůžu furt hrát, že už je veliký, ale nikam to nevede :(, jak na něj? už nevím
máte nějaký trik? co mám zkusit? hrát si sním trochu? nebo to úplně vypustit, a nechat ho? u ničeho dlouho nevydrží, s malou jsem si tolik nehrála a zabaví se mnohem víc :) díky :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.6.16 10:25

@janicel My to máme úplně stejně, jen s tím rozdílem že mladému je 8let (nechce chodit ani ven s kamarády)a náš druhý prcek je na cestě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.6.16 10:27
  • Citovat
  • Upravit
5724
6.6.16 10:27

Mám to stejně, akorát synovi už bude za chvíli 5 let, a holce budou letos 3. To nezabavení se už se jen tak nezmění. Taky jsme se mu vždycky hodně věnovali. A nechce nic dělat sám, Ale já toho nelituji, věřím, že se to v dobrém vrátí. Umí hrát spoustu her, atp. Ale je to někdy fakt na budku, z věty „Já sáám??!“ mám už leckdy osypky. :mrgreen: Ale nikdy nebudu litovat času věnovaného dětem.

Už jsem ho zvykla, že si spolu hrajeme jen v určité chvíle, a zbytek času neřeším, co dělá, pokud vyloženě nezlobí. Často mě pak oba překvapěj, jak se spolu dokážou krásně zabavit.

A snažím se s nima být hodně venku, to pomáhá nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
6.6.16 10:34

Kluk je prstě rozmazlený. některé děti si neumí hrát sami.To je běžné. Musí pochopit, že není na světě sám, to bude časem. Já má dvojky a nikdy jsem toto nezažila, ani u 3 dítěte, byli všichni zvyklí, že musejí počkat, aspon v něčem jsou dvojky dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.6.16 10:44

Vydrž, malá za chvíli vyroste, a budou si hrát spolu. pokud se zrovna nebudou prát a ječet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
6.6.16 10:50

Jinak dvojky jsou v sobě furt, mám pocit, že jak byli malí tak to byl celý den kravál, tak jsme byli pořád venku, tam nezlobili, zabavili se, klacek do ruky, nebo lezli na strom, nebo kopali s míčem, mají rádi sporty, kolo, vždyt je velký, může jezdit, brusle, toho je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
6.6.16 11:36

Ahoj, já myslím, že je důležité si uvědomit, že i ten čtyřleťák e stále malý. Je jendoduché říct, že je rozmazlený, neumí s ezabavit apod. Ale on si prochází více změnami… narodil se mu sourozenec, z pozice jediného dítěte spadl do pozice starší a rpozumnější (což ve 4 letech pořád ještě úplně není). Pozornost se najendou dlěí, to je normální, ale je možné, že se až tak nedělí, ale je spíše zaměřena na mimčo. Hádky mezi sourozenci byly a budou vždy, to ještě neznačí špatný vztah. Když se 4leťák rozčiluje, že mu 8 měsíční bere hračky, tak je to normální. Tebe taky rozčiluje, když si 4leťák bere tvoje oblečení, šminky, knihy apod. A taky jsi v pozici starší a měla bys to chápat a zvládat apod. Samozřejmě nevím, jak přesně to u vás je, snažím se jen nastínit jiný pohled. taky mám 4leťáka a 10 měsíční a starší ho má rád, ale je vidět, že musím pozornost dělit, těžko snáší, když přijde babička a bere si mimino, jakoby si ji blokuje pro sebe. Řešíme to mj. i tak, že trávíme čas odděleně s jednotl. dětmi podle zájmů, věku apod. Aby najednou starší dítě nepřišlo o pozornost maminky jen proto, že je mimčo. Dej malou manželovi a vyraž sama s 4leťákem někam, kde to má rád a kde nebudeš muset dělit pozornost a uspokojovat potřeby miminka. Je to jakoby si manžel najednou přivedl novou ženu a té se věnoval a tys byla odsunuta nebo dával přednost kamarádům apod. držte se, sama vím, že jsou to nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
6.6.16 11:37

Oml. za chyby, mele mi do toho dítko :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
6.6.16 11:47

Venku jsou hodný, to se zabaví, jezděj na kole, mají taky skluzavku písek, trampošku a houpačku a velkou zahradu ale doma to je na odstřel :( už jsem si říkala kdy se to změní už s tím totiž bojuju skoro rok :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
6.6.16 11:51

Já dělám jednu věckdyž mi děcka lezou na nervy rozdám práci-děti kolem 4 let v pohodě umí škrábat brambory, zalívat kvítka, prach na parapetu, luxovart, uklízet hračky, učit se písmenka, utírat nerozbitné nádobí, pomáhat s cukrovím, skládat deky, to vše je učím od 4 let, dneska není problém i jiné-umývat nádobí, věšet prádlo, povlíkat peřiny, vytírat, vařit se učí, namíchat buchtu zvládají a jsou to kluci, no a?
děti předškoláci dělají dom. práce hodně rádi, takže je toho třeba využít, od 1 třídy si uklízejí ráno postele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
6.6.16 11:52

Malé je k těm 8m ještě rok :) asi je to tam napsané nesrozumitelně, a u ní jsem už od mala zvykala na nehraní jen občasné mazlení apod. a vždy se víc věnovala staršímu, ten to totiž vyžadoval, a malá byla v pohodě a nevyžadovala si hraní a extra pozornost, takže on je defakto v pozornosti mnohem víc a furt oproti ségře, proto si myslím že by se už mohl trochu osamostatnit, jinak je veliký šikula- jen to hraní to je nekonečný boj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
6.6.16 11:53

A až teď jsem si všimla, že malá má rok a 8 měsíců, myslela jsem, že má 8 měsíců… tak to už je dost pohyblivá a a je běžné, že to starší děti štve že jim třeba mladší něco bere, boří. Dej tomu čas ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
6.6.16 11:55

Jo tak v tom není problém :) náš malej hrozně rád s něčím pomáhá, stírat prach, ale vše s ním dělat nejde a chci aby se zabavil jinak svojí hrou :) on právě za všemi furt chodí a ptá se co budeš dělat? no aby se přidal, sekat trávu, utírat nádobí vyndávat prádlo z pračky, uklízet prádlo do skříně tyhle věci ho baví snad i víc než hraní :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
6.6.16 11:55

@mirecekblbecek Jo tak v tom není problém :) náš malej hrozně rád s něčím pomáhá, stírat prach, ale vše s ním dělat nejde a chci aby se zabavil jinak svojí hrou :) on právě za všemi furt chodí a ptá se co budeš dělat? no aby se přidal, sekat trávu, utírat nádobí vyndávat prádlo z pračky, uklízet prádlo do skříně tyhle věci ho baví snad i víc než hraní :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí