Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Pe-G
Tak to je fundovaná rada
Já mám starší děvče, takže se teprve učím. U nás je momentálně neustále slyšet slovo vlak, koleje, nedávno jsem spěchala domů, takže jsem zamítla jít na jedno naše oblíbené stanoviště, kde pozorujeme vlaky a nakonec jsem se musela obrátit a jet tam, protože ten nešťastný výraz a slzy jako hrachy..to nešlo. ![]()
@Fima Asi půjdu do těch dřevěných. Duplo synka moc neba, to zas ráda dcera a ty Chuggington nikdo zatím nezmínil a když jsem o nich hledala info, tak mi vyjelo dost inzerátů, že je lidi prodávají, tak možná tak dobré nebudou.
Začali jsme Woody pixlou, dala se složit osmička z kolejí a byla tam i mašinka na baterky. Kombinovat se dá se všemi dalšími výrobci. Nemáme nic od Bria, naposledy jsem koupila depo od Maxim. Lego Duplo vláček máme taky. Denně si hraje buď s Duplem nebo s dřevěnou mašinkodráhou. Začíná na fotkách poznávat lokomotivy a na nádraží sleduje cvrkot. Budou mu tři.
@BlueFox To znám, my už objíždíme i výstavy vláčků všude možně, nádraží…Myslím že dřevěné jsou zatím lepší a jednodušší na skládání, duplo třeba později.
No, už se těším na rozbalování dárků, jak budou dětem zářit oči. Díky za cenné rady ![]()
@BlueFox píše:Řekla bych, že jsou drahé. Syn po nich v hračkárně pokukuje, zná je z televize. Ale dřevěně jsou dostačující. A asi i trvanlivější. Zatím se ale ani to plastové autíčkové příslušenství z Lidlu nerozbilo…
@Fima Asi půjdu do těch dřevěných. Duplo synka moc neba, to zas ráda dcera a ty Chuggington nikdo zatím nezmínil a když jsem o nich hledala info, tak mi vyjelo dost inzerátů, že je lidi prodávají, tak možná tak dobré nebudou.
Dřevěná vláčkodráha… kluk si s ní hraje občas ještě pořád (bude mu 7). Máme koleje i vláčky různých značek (Tesco, Ikea, Brio, Maxim). A v 5 letech jsme pomalu začali přecházet na klasické lego vlaky.