Jaké kožené capáčky pořídit?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
286
19.11.12 14:41

Jaké kožené capáčky pořídit?

Už nějakou dobu hledám a vybírám kožené capáčky, které bych pořídila svému ročnímu synovi. Už prakticky jen chodí, leze minimálně. Nejsem pro pevné bačkůrky, proto mě spíš lákají capáčky s podrážkou jako liliputi nebo dadoos, které mají silnější podrážku tlumící otřesy. Čili něco takového mezi chozením na boso a úplně v pevné botě, když se ani odborníci neumí dohodnout. Ovšem se mi zdá, že jsou všude gumičky a syn má docela silnou nožičku a mám obavy, aby ho netlačili a neměl z nich nějaké puchýřky nebo tak. Také se mi líbí např. minifeet, nolen, little koala… ale ty mají podrážku ze slabé kůže. My máme doma lino. Doporučte mi prosím nějaké nebo napište zkušenost. Děkuji moc za pomoc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13046
19.11.12 14:45

www.capiki.cz ;) máme plovoučku a v těhle se mu capká nejlíp, gumičky tam jsou ale nikdy neměl nožičku utáhlou pokud zvolíš správnou velikost ;)

Příspěvek upraven 19.11.12 v 14:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
19.11.12 14:45

Kupovala jsem malému dvakrát tady http://www.capiki.cz/ a byla jsem spokojená. má taky silnější nožičku a nic ho netlačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.11.12 14:53

Ahoj, malá měla celokožené capáčky od Adidasu, taky měli podrážku koženou, přesně, jak má pro tenhle věk být (jiné dětské boty bych od těchhle značek nekoupila). Teď už je nevyrábějí, byla to nějaká limotovaná kolekce. Tak uvažuju o značce Elefanten u Deichmana. Taky jsou celokožené a měkoučké, se zpevněnou patou, kotníčkové, šněrovací, mají vyndavací vnitřek pro dobré změření nožičky v došlapu a dají ti měrku na nožku i domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.11.12 14:58

Adel, Gabi: tyhle jsou krásné capáčky na parádu a kvůli teplu, ne na chození jako kvalití opora nožičky :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
19.11.12 15:06

Dcera mela na lezeni a prvni stoupani kozene capacky Nolen, jakmile zacala chodit kolem nabytku a chodit sama bez opory, tak jsem koupila pevne backurky s zirafkou. Urcite bych na chozeni jen mekke kozene capacky nedavala.

Nolen byly dobre, dcera ma tez vysoky nart, a gumicka ji neskrtila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
19.11.12 15:18

Ahoj, my kupujeme pouze Nolen z http://www.capacky.cz/. Spokojenost velika, vydrzi a navic jsou kraaaaasne a ceske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
19.11.12 15:20
@Mimunka píše: Urcite bych na chozeni jen mekke kozene capacky nedavala.

Tal syn ma dva roky a noleny nosi jeste ted. Stridame to tedy s pevnymi backorkami, ale na capacky nedam dopustit. Ale to je jako se vsim, kazdy na to ma jiny nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
19.11.12 15:32

@Katchi Taky máme noleny a spokojenost. Malá začíná chodit a pevné boty zatím na doma neplánuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.11.12 15:46

Já zrovna zvažuju nákup capáčků dadoos, mají tam ještě vrstvu tuším z bambusu, tak budou mít měkčí došlap, navíc bambus odsává pot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.11.12 16:50

Měla jsem Dadoos, z Fleru od Lůcy a Nolen. Na tvrdou podlahu jsou nejlepší Dadoos z www.nanozicky.cz Mají v podrážce o 2 vrstv navíc - něco měkkého a bambusové froté. Je to fjn i kvuli pocení, skvěle to odsaje pot, holka to nosila v létě i naboso, měla ty „sandálkové“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.11.12 16:58
@Háta_x píše:
Adel, Gabi: tyhle jsou krásné capáčky na parádu a kvůli teplu, ne na chození jako kvalití opora nožičky :kytka: :kytka:

Háto, názory se různí. Nejsou jen na parádu. Někdo je zastánce volné nohy bez zpevněných kotníků. ten se má zpevnit sám. Ona zpevněná pata nemusí být výhra - dítě si doma převážně hraje v sedě, kleče. Zkus si vzít pohodry a kleknout si v nich. ;)
 http://www.runfree.cz/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.11.12 17:09

@Lama Lama
Nic ve zlém, je asi nevíš o čem jsou kožené capáčky pro chození :kytka: zpevněná pata je ta část za patou. Je zpevněná, ne tvrdá, teda srovnávat takovou botičku s pohorkama, je mimo mísu. Dítěti to vůbec nebrání v pohybu. Ale pomáhá to držet směr nožičce na tvrdých površích, proto musí být kotníčkové a šněrovací. Bosá noha je super, ale jen na měkkém povrchu (hlína, písek, tráva, velmi tlustý koberec), nikoli na tvrdých površích. Ono totiž nejde jen o nohu, ale o celkové držení a přenos kročejových nárazů třeba na páteř ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.11.12 17:34

Háto, vím, o čem mluvím. :cert: V kotníkové botě prostě nárt nenarovnáš, takže dítě v něm nemůže klečet aniž by vatočilo kotník (špičku) ven. Jsou i názory, že i na pevné povrchy bota se zpevněným kotník být nemá. Ten názor ti nevnucuji, nemusíš s ním souhlasit. Ale existuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
19.11.12 17:46

@Lama Lama
Kotníčková bota (bačkora, sandál…) a kotníčkový celokožený capák jsou dvě rozdílné věci :kytka: U boty je prostor za patou pevný a poskytuje pevnou oporu pro již vyvinutou a dobře chodící nohu, kterou například při nazouvání dítě nesešlápne. K tomu má pevnější podrážku, která musí být lehce ohebná zejména v prostoru prstních kloubů. U koženého capáku je pouze zpevněná, ale ne pevná, proto ji dítě například sešlápne nebo ohne při kleku. A podrážka je celá kožená, aby dítě vnímalo zem.
PS: můžu ti to klidně vyfotit, mam capáčky schované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat