Jaké kožené capáčky pořídit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81482
19.11.12 17:50
@Háta_x píše:
@Lama Lama
Kotníčková bota (bačkora, sandál…) a kotníčkový celokožený capák jsou dvě rozdílné věci :kytka: U boty je prostor za patou pevný a poskytuje pevnou oporu pro již vyvinutou a dobře chodící nohu, kterou například při nazouvání dítě nesešlápne. K tomu má pevnější podrážku, která musí být lehce ohebná zejména v prostoru prstních kloubů. U koženého capáku je pouze zpevněná, ale ne pevná, proto ji dítě například sešlápne nebo ohne při kleku. A podrážka je celá kožená, aby dítě vnímalo zem.
PS: můžu ti to klidně vyfotit, mam capáčky schované.

Dík, nepotřebuji, znám, píšu, že vím, o čem mluvím. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
19.11.12 18:48

Ahoj, měli jsme pro holky capáčky Mini feet, ale ty mi přišly celkem úzké a dcera měla vytlačené gumičky do nártu. Pak jsme měli Inch Blue, ty jsou úžasný ale celkem drahý. A nejvícero jsme měli Nolen, ty jsou docela široké, takže netlačily. Naposledy jsem kupovala i letní verzi a zimní verzi se zateplenou podrážkou. Nolen můžu doporučit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2417
19.11.12 18:52

Měli jsme Dadoos, syn má vysoký nárt a tlustší nožku a úplně v pohodě, doporučuji ti tyto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
19.11.12 19:16

Moc děkuji všem za rady. Já už neřeším téma bačkůrky x bosá noha. Nacházím všude dohady odborníků, je to půl na půl. Takže jsem se rozhodla o kompromis: kožené capáčky, ale s trochu lepší podrážkou mírnící otřesy. Takže mi asi nejlépe vychází ty dadoos, asi zkusíme ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
19.11.12 19:31
Přesně tak v tomhle se tu bohužel neshodneme já jsem pro měkké a pro zpevnění kotníků přirozeně, na doma, na ven kotníčkové..
@Lama Lama píše:
Háto, názory se různí. Nejsou jen na parádu. Někdo je zastánce volné nohy bez zpevněných kotníků. ten se má zpevnit sám. Ona zpevněná pata nemusí být výhra - dítě si doma převážně hraje v sedě, kleče. Zkus si vzít pohodry a kleknout si v nich. ;)
http://www.runfree.cz/?…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
19.11.12 19:37

Ano, také to mám tak. Když je to půl na půl od odborníků, je tedy na každé mamince, co zvolí. Já jako malá nosila bačkůrky od roka a nohy i záda mám na houby :mrgreen: Takže jsem velice ráda, za zkušenosti s různým druhem kožených capáčků a za info, jak sedí, už musím něco nutně objednat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
19.11.12 19:42

My měli dadoos a byly super. Minifeet mají jen slabou podrážku a hlavně mi nesedlo, že je tam velký rozestup mezi velikostmi, takže M už byly malý, ale L byly naopak strašně veliký a hlavně široký. Dávala jsem je, dokud dcera ještě lezla, pak jsem přešla na bačkůrky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
20.11.12 07:29

Mám tyto k prodeji, jsou nové, nemáte zájem? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rejpalka
30.1.13 00:12

NECHŤ ZDRAVEJ ROZUM ZVÍTĚZÍ

Co myslíte, jak to řešily maminy po tisíciletí před námi? Myslíte si, že obouvaly dětem zpevněné kotníkové botičky a podobné vychytávky? Houby. Dokud to šlo, děti běhaly bosé, tak se i naučily své první krůčky. Zeptejte se černoušků v Africe, jestli jim běhání naboso křívá páteř. Vysmějou se vám, hlavně Ti atleti, co dneska běhaj maratony a hrajou za různý státy fotbal. Držme se zdravého rozumu, přemýšlejte!
Boty jsou v našich krajích hlavně proti zimě a proti klouzavé nepřirozeně hladké „MODERNÍ“ plovoucí podlaze. Jde pak jen o to vybrat ty, které nejmíň nožičce ublíží. Ta by totiž nejpřirozeněji zůstala co nejdéle bosá… Kožené capáčky např. z Nolenu jsou myslím dobrou volbou.
Sypte to na mě, toť můj názor :) :roll:

• Citovat
  • Upravit
Retea
30.1.13 07:29

A kdy poridit capacky, kdyz leze a zacina se stavet na nohy?

• Citovat
  • Upravit
11620
30.1.13 07:35

Já jsem je v té době kupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
30.1.13 07:59

Máme capacky robeez a jsou bezvadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
30.1.13 08:40

@lecijasek @luciezesvetic @Lama Lama Holky, co máte dadoos (nanozicky. cz), pouští tmavší barvy, jak tam upozorňují? Mám zálusk na vínové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
30.1.13 08:53

@jajul já kupovala dadoos cca v listopadu tmavě modré a jsou moc fajn, akorát synovi se hrozně potí nožky a tak jsem si všimla asi 2× na punčocháčích, že opravdu pouští. Ale nebylo to tak hrozné a vypralo se to, ovšem byly to modré punčocháče a modré capáčky, nevím jak by to bylo u vínových. Nakonec jsem objednala v lednu letní verzi capáčků (jako sandálky) a to je pro nás úplně nej řešení, že větrají a nožičky se nepotí, ty jsou šedé a zatím nepouštěly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
30.1.13 09:21

@Retea já jsem dávala nejdříve protiskluzové ponožky (když se jen stavěl a nechodil, protože ještě hodně seděl, tak aby se cítil dobře) a když začal chodit, tak jsem pořídila capáčky (a i tak občas střídám s protiskluzovými ponožkami). Ale určitě je v pohodě pořídit ty capáčky už když se začne stavit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat