Jaké křestní jméno pro chlapečka?

11
13.8.12 17:07

jaké křestní jméno pro chlapečka?

Ahoj holky, za chvíli se nám má narodit mimčo a my stále nejsme rozhodnuti, jaké jméno vybrat:-( Nechtěla jsem jméno z první desítky používaných jmen, doma už máme Jáchyma. Líbil by se mi Jonáš, ale okolí tvrdí, že jsou ta jména moc podobná a bude se to plést. Další jména-Štěpán, Šimon a Adam(ten je ovšem v té první desítce:-(.Příjmení máme na 3 slabiky, začíná na P končí na A, české, něco jako Pohádka. Co by se líbilo Vám? Já už nějak nemám fantazii:-) Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
13.8.12 17:09

Já teda nevím jak oslovujete Jáchyma ale Jonáš mě nepřijde moc stejný, z těch co jsi napsala byhc ho dala pže ty tři další mě přijdou teďka strašně často dávaný.
Za mě teda Jonáš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1369
13.8.12 17:14
@kotatko79 píše:
Ahoj holky, za chvíli se nám má narodit mimčo a my stále nejsme rozhodnuti, jaké jméno vybrat:-( Nechtěla jsem jméno z první desítky používaných jmen, doma už máme Jáchyma. Líbil by se mi Jonáš, ale okolí tvrdí, že jsou ta jména moc podobná a bude se to plést. Další jména-Štěpán, Šimon a Adam(ten je ovšem v té první desítce:-(.Příjmení máme na 3 slabiky, začíná na P končí na A, české, něco jako Pohádka. Co by se líbilo Vám? Já už nějak nemám fantazii:-) Díky.

Taky mi nepříjde Jáchym a Jonáš moc stejný, klidně bych ho dala.. Naše známá má 2 syny - Krištofa a Kristiána, tohle je podle mě skoro stejný :D..
Jak oslovujete Jáchyma??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
13.8.12 17:16

Z vybraných bych dala toho Jonáše. Jonáš a Jáchym mi stejní nepřijdou.. Obzvlášť zdrobnělé tvary jsou jiné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
13.8.12 17:18

Já hlasuju pro adama :-)

• Citovat
  • Upravit
246
13.8.12 17:27

Hlasuju pro Jonáše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.8.12 17:32

Klidně Jonáš. Jinak my budeme mít Šimona, takže hlas i pro něj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
13.8.12 17:36

Je to tvoje mimco, tak se na to rikaji druzí vyprdni, mě to stejný teda neprijde a kdyby co je na tom??? :kytka:
Jinak blahopřeji…

• Citovat
  • Upravit
8679
13.8.12 17:37

Jonas je hezke jmeno, me se libi taky Simon ale muj muz protestuje…kez by to tak na me :_) bude to asi Martin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
13.8.12 17:45

Mě se teda k Jáchymovi taky hodí Jonáš - krásně to k sobě pasuje a přitom to stejné vůbec není :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.8.12 17:51

Pamatuju si knížku, co jsme měla jako malá. Jmenovala se Jakub a Jáchym - bylo to přátelství a dobrodružství kluka a slona.
Co Jakub?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.8.12 17:54

Mě se líbí Šimon - hlasuju pro něj :) ale myslím, že i Jonáš by byl v pohodě, nepřijde mi to podobný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
13.8.12 18:08

Tak my máme doma toho Jonáše :D a teď čekáme (zatím nevím co) no a já, být to na mě, bych chtěla Jáchyma :lol: taky mi to nepřijde stejné. ikdyž je to od J. :nevim:

ale i Šimonek nebo Štěpánek není špatné.
hlavně nekoukej na ostatní, důležité je, abyste se shodli s manželem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
13.8.12 18:14

Sousedka má dvojčata Jonáše a Jáchyma a mě se ta kombinace moc líbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
13.8.12 18:14

No Adama bych nedávala, fakt jich je moc. A zvlášť pokud jste Procházkovi nebo tak něco - to mě napadlo jako první, a k tak běžnému příjmení je lepší neobvyklejší jméno. Klidně bych dala Jonáše, je to pěkný, ale i ty ostatní jména jsou fajn.

My máme příjmení z první desítky, takže nám takhle u kluka vypadl Antonín, který se mi moc líbí. Nakonec jsme měli v nejužším výběru Dalibora a Viléma. No ale máme holku ;)

Tak ať vám to taky dobře dopadne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko