Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, za chvíli se nám má narodit mimčo a my stále nejsme rozhodnuti, jaké jméno vybrat:-( Nechtěla jsem jméno z první desítky používaných jmen, doma už máme Jáchyma. Líbil by se mi Jonáš, ale okolí tvrdí, že jsou ta jména moc podobná a bude se to plést. Další jména-Štěpán, Šimon a Adam(ten je ovšem v té první desítce:-(.Příjmení máme na 3 slabiky, začíná na P končí na A, české, něco jako Pohádka. Co by se líbilo Vám? Já už nějak nemám fantazii:-) Díky.
Já teda nevím jak oslovujete Jáchyma ale Jonáš mě nepřijde moc stejný, z těch co jsi napsala byhc ho dala pže ty tři další mě přijdou teďka strašně často dávaný.
Za mě teda Jonáš ![]()
@kotatko79 píše:
Ahoj holky, za chvíli se nám má narodit mimčo a my stále nejsme rozhodnuti, jaké jméno vybrat:-( Nechtěla jsem jméno z první desítky používaných jmen, doma už máme Jáchyma. Líbil by se mi Jonáš, ale okolí tvrdí, že jsou ta jména moc podobná a bude se to plést. Další jména-Štěpán, Šimon a Adam(ten je ovšem v té první desítce:-(.Příjmení máme na 3 slabiky, začíná na P končí na A, české, něco jako Pohádka. Co by se líbilo Vám? Já už nějak nemám fantazii:-) Díky.
Taky mi nepříjde Jáchym a Jonáš moc stejný, klidně bych ho dala.. Naše známá má 2 syny - Krištofa a Kristiána, tohle je podle mě skoro stejný
..
Jak oslovujete Jáchyma??
Z vybraných bych dala toho Jonáše. Jonáš a Jáchym mi stejní nepřijdou.. Obzvlášť zdrobnělé tvary jsou jiné..
Klidně Jonáš. Jinak my budeme mít Šimona, takže hlas i pro něj ![]()
Je to tvoje mimco, tak se na to rikaji druzí vyprdni, mě to stejný teda neprijde a kdyby co je na tom??? ![]()
Jinak blahopřeji…
Jonas je hezke jmeno, me se libi taky Simon ale muj muz protestuje…kez by to tak na me :_) bude to asi Martin.
Mě se teda k Jáchymovi taky hodí Jonáš - krásně to k sobě pasuje a přitom to stejné vůbec není ![]()
Pamatuju si knížku, co jsme měla jako malá. Jmenovala se Jakub a Jáchym - bylo to přátelství a dobrodružství kluka a slona.
Co Jakub?
Mě se líbí Šimon - hlasuju pro něj
ale myslím, že i Jonáš by byl v pohodě, nepřijde mi to podobný
Tak my máme doma toho Jonáše
a teď čekáme (zatím nevím co) no a já, být to na mě, bych chtěla Jáchyma
taky mi to nepřijde stejné. ikdyž je to od J. ![]()
ale i Šimonek nebo Štěpánek není špatné.
hlavně nekoukej na ostatní, důležité je, abyste se shodli s manželem. ![]()
Sousedka má dvojčata Jonáše a Jáchyma a mě se ta kombinace moc líbí ![]()
No Adama bych nedávala, fakt jich je moc. A zvlášť pokud jste Procházkovi nebo tak něco - to mě napadlo jako první, a k tak běžnému příjmení je lepší neobvyklejší jméno. Klidně bych dala Jonáše, je to pěkný, ale i ty ostatní jména jsou fajn.
My máme příjmení z první desítky, takže nám takhle u kluka vypadl Antonín, který se mi moc líbí. Nakonec jsme měli v nejužším výběru Dalibora a Viléma. No ale máme holku ![]()
Tak ať vám to taky dobře dopadne ![]()