Jméno pro miminko k příjmení

Anonymní
18.7.12 12:39

Poraďte jméno pro miminko k příjmení..

..Marek/Marková. Zatím vymýšlíme. Tak jestli vás napadá něco pěkného, tak napište. Mě se líbí pro holky: Eliška, Zuzana. Pro kluky: Štěpán, Daniel. Manželovi se líbí :Adriana a Kateřina, Eliška trochu. Ale ještě jsme nic nevybrali. :P :D Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1863
18.7.12 12:41

Kateřina Marková, Štěpán Marek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
huktd
18.7.12 12:41

No, já znám jednu Danielu s tímhle příjmením a myslím, že to k sobě jde :-)

• Citovat
  • Upravit
273
18.7.12 12:42

Chlapeček Kryštof a holčička Šárka :pankac: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24214
18.7.12 12:45

Ahoj, já mám kamarádku, která se jmenuje Marková a je Martina :D. Ale z těch co píšeš se mi líbí jak Eliška, tak i Zuzana. Obě jména jdou. Pro kluka se mi více líbí Štěpán, z těch dvou, ale jinak i Filip by šel. My ještě měli pravidlo, že +/- dva měsíce od termínu narození jméno nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
18.7.12 12:46

Já měla spolužáka, který se jmenoval Marek Marek a jeho sestra byla Markéta Marková :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
18.7.12 12:47
@michaela1808 píše:
Kateřina Marková, Štěpán Marek :mrgreen:

souhlas :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
18.7.12 12:49
@Markéta34 píše:
Chlapeček Kryštof a holčička Šárka :pankac: :)

Jen doufat, že nebude ráčkovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
18.7.12 12:50

Tak ja vybirala i dle data narozeni, aby nemelo dite svatek treba ten mesic, co se narodi… jinak me osobne se Adriana ani Katerina k tomu prijmeni nelibi - je to hodne tvrde a pro treba rackujici dite nic moc (si zkus rict jmeno a prijmeni nekolikrat rychle za sebou - treba to Adriana Markova je fakt krkolomne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.12 12:51

Jinak se omlouvám za anonym, ale chceme vybírat trochu tajně, myslím kvůli rodině :) Děkuji za reakce.
Manželovi se Zuzana nelíbí, že se jí říká Zůzo. Jinak Šárku už máme a Kačenka už je taky v rodině.
U toho Štěpána je právě problém, že je to blízko termínu, kdy budou narozeniny.Taky nevím, jak se zdrobňuje??
Marek Marek fakt NE!! :lol:

• Citovat
  • Upravit
434
18.7.12 12:51

Těžko se radí. My jsme měli kritérií několik - příjmení nám taky začíná na „M“, takže chlapecké žádné, co končí na „M“. Aby to neznělo jako rýmovačka - ve vašem případě něco jako Martin nebo Marie. Aby se dobře vyslovovalo, pro případ, že by dítě mělo logopedické problémy. A naše hlavní kritérium bylo to, aby se ve školce nesešlo patnáct capartů se stejným jménem… Což zejména v případě chlapeckého jména je VELKÝ problém, protože když se podíváš na statistiku, prvních 30 jmen nese celá mužská populace a pak už zbývají jména, která jsou skoro nepoužitelná.

Postupovali jsme tak, že jsme si z internetu stáhli seznam jmen, která lze u nás dítěti dát (je jich asi 1500 celkem), jména jsme si četli a oba jsme bodovali (2 - ano líbí, 1 - neutrální, asi by mi nevadilo, 0 - ne, nelíbí). Favoritů, čtyřbodových, jsme nakonec měli pár a ty jsme si řadili k příjmení, zkoumali, kdy by mělo dítě svátek a tak dále. Byl to dost vědecký postup, ale dobrali jsme se k jménům, ze kterých jsme oba nadšení, splňují všechny naše podmínky a upřímně - celý život by mě nenapadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
huktd
18.7.12 12:54

A Matěj Marek? To se mi k sobě moc líbí :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.12 12:57

Manžela bych bodovat nedonutila, nechtěl ani zaškrtávat :roll: :) Ale k návrhům má nějaké poznámky vždycky že. :mrgreen: Jak se říká Kryštofovi??

• Citovat
  • Upravit
434
18.7.12 12:58

Tak si to oboduj sama za sebe a dej mu vybrat :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.12 12:58
@huktd píše:
A Matěj Marek? To se mi k sobě moc líbí :palec:

Matějů je v okolí moc a moc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...