Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
No, já znám jednu Danielu s tímhle příjmením a myslím, že to k sobě jde ![]()
Ahoj, já mám kamarádku, která se jmenuje Marková a je Martina
. Ale z těch co píšeš se mi líbí jak Eliška, tak i Zuzana. Obě jména jdou. Pro kluka se mi více líbí Štěpán, z těch dvou, ale jinak i Filip by šel. My ještě měli pravidlo, že +/- dva měsíce od termínu narození jméno nechceme.
Já měla spolužáka, který se jmenoval Marek Marek a jeho sestra byla Markéta Marková ![]()
@Markéta34 píše:
Chlapeček Kryštof a holčička Šárka![]()
Jen doufat, že nebude ráčkovat. ![]()
Tak ja vybirala i dle data narozeni, aby nemelo dite svatek treba ten mesic, co se narodi… jinak me osobne se Adriana ani Katerina k tomu prijmeni nelibi - je to hodne tvrde a pro treba rackujici dite nic moc (si zkus rict jmeno a prijmeni nekolikrat rychle za sebou - treba to Adriana Markova je fakt krkolomne)
Jinak se omlouvám za anonym, ale chceme vybírat trochu tajně, myslím kvůli rodině
Děkuji za reakce.
Manželovi se Zuzana nelíbí, že se jí říká Zůzo. Jinak Šárku už máme a Kačenka už je taky v rodině.
U toho Štěpána je právě problém, že je to blízko termínu, kdy budou narozeniny.Taky nevím, jak se zdrobňuje??
Marek Marek fakt NE!! ![]()
Těžko se radí. My jsme měli kritérií několik - příjmení nám taky začíná na „M“, takže chlapecké žádné, co končí na „M“. Aby to neznělo jako rýmovačka - ve vašem případě něco jako Martin nebo Marie. Aby se dobře vyslovovalo, pro případ, že by dítě mělo logopedické problémy. A naše hlavní kritérium bylo to, aby se ve školce nesešlo patnáct capartů se stejným jménem… Což zejména v případě chlapeckého jména je VELKÝ problém, protože když se podíváš na statistiku, prvních 30 jmen nese celá mužská populace a pak už zbývají jména, která jsou skoro nepoužitelná.
Postupovali jsme tak, že jsme si z internetu stáhli seznam jmen, která lze u nás dítěti dát (je jich asi 1500 celkem), jména jsme si četli a oba jsme bodovali (2 - ano líbí, 1 - neutrální, asi by mi nevadilo, 0 - ne, nelíbí). Favoritů, čtyřbodových, jsme nakonec měli pár a ty jsme si řadili k příjmení, zkoumali, kdy by mělo dítě svátek a tak dále. Byl to dost vědecký postup, ale dobrali jsme se k jménům, ze kterých jsme oba nadšení, splňují všechny naše podmínky a upřímně - celý život by mě nenapadla.
Manžela bych bodovat nedonutila, nechtěl ani zaškrtávat
Ale k návrhům má nějaké poznámky vždycky že.
Jak se říká Kryštofovi??
@huktd píše:
A Matěj Marek? To se mi k sobě moc líbí
Matějů je v okolí moc a moc.
..Marek/Marková. Zatím vymýšlíme. Tak jestli vás napadá něco pěkného, tak napište. Mě se líbí pro holky: Eliška, Zuzana. Pro kluky: Štěpán, Daniel. Manželovi se líbí :Adriana a Kateřina, Eliška trochu. Ale ještě jsme nic nevybrali.
Díky.