Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky,
chtela jsem poprosit ty zkusenejsi co rikate na tyto pleny
chtela bych latkovani vyzkouset , ale vubec nevim jake pleny.. do toho musim koupit jeste takovou tu klasickou plenu?
Financne si nemuzu moc vyskakovat tak hledam ty levnejsi varianty .
Diky Helca
za me znacku sketch nebrat, jsou to plenky, ktere spolehlive odradi od latkovani, malo save, divne strihove.
Levnejsi plenky jsou treba Baby Lucy, s temi, myslim, chybu neudelas, ja byla spokojena.
Jinak se muzes prijit radit na tuto diskuzi
Tyhle nebrat!!!
Nejlevnější varianta je čtvercová klasická bílá plínka a přes to svrchní kalhotky, holky určitě poradí ![]()
levné a přitom dobré, ozkoušené, jsou Baby Lucy, nejlíp vychází objednávka přímo od nich z www.plienka.sk. Já mám od nich flanelové i bambusové, přes to dávám vlňáčky od Disany a naprosto mi to stačí ![]()
Pokud chceš opravdu levně látkovat, tak můžeš buď s klasickými čtverci, případně s vícevrstvými plenkami.
Dovycpat můžeš například froté žínkou za pár korun ![]()
Svrchní kalhotky, záleží na tom, jaké bys chtěla, pokud máš pletací či háčkovací babičku, maminku či ty zvládneš aspoň hladce obrace, tak si můžeš koupit vlnu a vyrobit vlňáčky, případně koupit flís a vyrobit flísáky.
Taky je dobré se mrknout na svrchní kalhotky na fleru, maminky vyrábějí za velmi slušné ceny ![]()
Já to vidím tak, že nemá moc smysl kupovat levné plenky, vždycky mají nějakou nevýhodu, buď málo sají, nebo jsou hodně objemné.
Jinak já jedu převážně ve vícevrstvých kikko, vkládačkách baby idea bambusových a flísácích anavy, ale každému vyhovuje něco jiného. Mě třeba ani nevadí, když se mi dítě prokadí na svrchňáky, upřednostňuju plínu na rovno kvůli malému objemu.
jak rikaji holky, Sketch nebrat
koukni treba na mimibazar nebo modryho konika, daji se koupit i pekne plenky z druhe ruky. Kdyz si das cas a budes pravidelne hledat, daji se sehnat i temer nove plenky za super cenu od maminek, co chtely,ale nezacaly latkovat nebo co s tim sekly
na vyzkouseni latkovani je lepsi koupit kvalitni plenky z druhe ruky, kdyz nebudouvyhovaovat, tak je hned s minimalni ztratou prodas…
tyhle rozhodně nebrat, jako začátečník jsem také nalítla a pak je vyhodila do koše, ani jsem neměla to srdce takový šunt dále prodat. Souhlasím s holkama, že Baby Lucy jsou super a za dobré peníze, kup si klidně vícevrstvé pleny na mimibazaru za pár kaček a dobře sají, pojd do diskuze, tam ti poradíme detailněji…
Možná se budu ptát jako největší trouba, ale jistota je jistota
V říjnu čekáme prvního přírůstka. Už teď jsem pevně rozhodnuta používat pouze látkové pleny. Četla jsem mnoho, ale stejně nevím, jestli správně chápu jejich princip používání.
Tedy…Plena se skládá z vnější části (kalhotky) a vnitřní, což je nějaká vycpávka. Musím vždy po použití vyměnit obě části nebo jen tu vycpávku? Jde mi o to, jestli se plena s vycpávkou=jedné papírové pleně nebo jednu látkovou plenu můžu použít vícekrát a jen měnit tu vycpávku? Je to pro mě zatím věda
Díky
@Bleší víla
Vnější část se obvykle bere jako „samostatná“, tzn. svrchní kalhotky (PUL, vlněné, flísové), pokud nejsou ušpiněné, nemusí se prát pokaždé, stačí vyvětrat a nechat uschnout. Chrání proti prosáknutí vlhkosti ven.
Dovnitř přijde něco savého, ať už klasické čtverce, vícevrstevné nebo kalhotkové plenky.
Jediná vyjímka jsou AIO pleny (tedy většina) nebo kapsové pleny, které se perou dohromady, tedy to, co saje, tak i to, co chrání proti prosáknutí. Aby toho zmatení bylo víc, existují i AIO (vše v jednom), u kterých lze měnit pouze savá jádra, takže se ta vrchní část nemusí prát dohromady.
Kdyžtak se ptej v sekci „nové látkující maminky sem“.
Já už látkuju jen na noc, docela mě to mrzí. Potřebovala bych novou závislost. ![]()
Ahoj - já používám látkové pleny pro dceru
a jsem moc spokojená
, dcera a manžel ještě víc
![]()
Mrkni na látkové bambusové pleny - např. www.e-skritek.cz - tam jedny jsou. Já je mám a jsem spokojená - dlouho vydrží. Já používám Sweet Monkey ![]()
Bleší vílo jestli jsi rozhodlá látkovat tak směle do toho,ale bacha plno mamin látkování opouští,protože i to,že musí vyprat plínku je pro ně pracné a tvrdí,že raději budou dělat s mimčem něco jiného zábavného než jen přebalovat a prát.No a co je nejkrásnější když se dotýkám svého synka při přebalování a jak se na mě krásně směje.Já asi do měsíce a půl používala jednorázovky,protože děti často kakají(jak kachny),ale teď už jsou to 5měsíců jen látkujem.Mám plenky pop-in a jsem s nimi stoprocentně spokojená.Mám i kapsovky a zatracované sketch,které opravu za moc nestojí.Dávám je malýmu jen na doma.
Zdravím všechny, doufám, že na můj dotaz zareaguje alespoň někdo ![]()
Prosím všechny, kdo se vyznají v Praze, nevíte o nějakém kamenném obchodě, kde prodávají potřeby pro kojence? Konkrétně mi jde o svrchní kalhotky k plenám. Ideálně někde na metru nebo ve velkém obchodním centru, do Prahy jede máma a ta bude celá žhavá, když jí pošlu někam se třemi přestupy ![]()
Díky moc všem ![]()
@ncc1701 http://www.branakdetem.cz/ nebo http://www.vbavlnce.cz/prodejna-praha/ Ale já z prahy nejsem, takže neporadím jak blízko je to k metru…