Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky, můžete mi prosím doporučit co by asi tak bylo vhodné mít sebou v lékárničce na případný průjem u dětí. Ostatně i dospělých. Příští týden letíme do Turecka.
Mám nakoupen Endiaron, Smectu a Kulíška… ještě něco?
díky předem Z.
ahojky, naposledy, když měl Ondrášek průjem, tak krom toho, co jsi vypsala výše (a že to máš zmáklé
) poradila dávat ještě navíc vit.B, klasický B komplex nebo Piridoxin, prý to pomáhá střívkům rychleji se dát dokupy. A když bys do nich nedostala Béčko, tak určitě na:,–(it Nutrolin B a ten dávat 2× denně, jak je uvedeno v letáčku ( je sirup nebo tabletky) a to i potom, co průjem odezní.
Takže na zastavení průjmu Smectu, na doplnění minerálů a solí toho Kulíška a na obnovu střívek Nutrolin B.
Hezkou dovolenou!
Enterol…může se podávat i preventivně, podává se zejména při odjezdu do rizikových oblastí (Egypt např., Turecko bude asi podobné). Existují sáčky i tobolky, pro malé děti do 3 let jsou vhodnější ty tobolky, dávkuje se jejich obsah (rozšroubovat tobloku a obsah podat).
Vše podstatné už bylo řečeno. Jen z Turecka rozhodně nemusíte mít strach - panuje tam absolutní čistota, furt se uklízí, až to obtěžuje (tedy alespoň v 5* hotelech). Nevím o nikom, kdo by tam měl střevní problémy. Byli jsme tam velice spokojeni před 2 lety a za 14 dnů letíme taky.
Martina
V Turecku Endiaron nezabírá. Musela jsem do místní lékárny jít koupit tuším Ercefuryl. Stačí se před odjezdem zeptat v lékárně - určitě poradí do těchto zemí něco silnějšího. Endiaron vůbec nezabral, po tom jejich léku byl po jedné tabletě klid. Ten lék nám doporučil delegát.
Díky všem za reakce, ješte se dovybavím.
Ad bezpečné Turecko - já si nemyslím že bysme tam chytli něco z jídla, jedeme do zdá se dosti luxusního 5ti hvězdičkového komplexu, jen si myslím že hrozí že se prostě děti nachlemtají vody v bazénech - malej při potápění a malá ta to pije bohužel úmyslně
, takže se radši připravuju na nejhorší…
Zdravím
nejedem do turecka ale za pár dní odjezd do tuniska a já začínám řešit léky pro 3letou dceru..a moje otázka..ktreré léky vzít sebou piše se tady o endiaronu ten je vhodný i pro dítě 3 roky?Prosím poradíte ![]()
moje dcera byla 3× v Turecku s bráchou, vždy tak cca 10 dnů před odetem jsem ji začala dávat probiotika a nikdy nic ji nebylo (jo jen jednou, kdy se přepila colou, tak blindila), ale jinak nic.
@mila2113 píše:
Zdravímnejedem do turecka ale za pár dní odjezd do tuniska a já začínám řešit léky pro 3letou dceru..a moje otázka..ktreré léky vzít sebou piše se tady o endiaronu ten je vhodný i pro dítě 3 roky?Prosím poradíte
no já myslím,že bude lepší zajít k dr a ona napíše speciální pro děti,ten ediaron je podle mě docela naprd,lepší jsou léky na předpis,jsou silnější,kdyby něco nastalo,zaberou hned.
Bylo nam taky doporuceno v Egypte ty jejich leky,ale meli jsme prujem az po priletu domu…Jinak v Tunisu a v Turecku jsme to zvladli bez bolebricha,jo ale par dni jsem dceri davala v Tunisu smectu,primo prujem nemela,tak preventivne.. ![]()