Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky. Mám dotaz. V kuchyni mám bohužel bílou dlažbu. A je to děs. Všechno jde na tom vidět i kdybych vysavala 10× denně tak si stejně nepomužu. A teď když mám otevřene okno je to ještě horší. chtěla bych na to natahnout lino.ALE bojím se, že mi tam udělaji židle kolečka. Chápete mě??Co si pamatuju tak dělavali za dob babiček takove to tvrde lino že se s nim nic nestalo.Ale teď nevím.
Židle kolečka neudělají ale asi z toho „vyleze“ ta dlažba. Ty dnešní lina jsou dělaná na hladký vystěrkovaný povrch. To tvrdé už se nedělá, taky jsme pátrali, kvůli parketám. Nakonec máme zn. Gerfloor vezme to i drobné nerovnosti, hlavně díky filcu zespodu ale žádný zázrak to taky není ![]()
@Mimise my mame lino. Vypada jak stara dlazba a neni na tom poznat neporadek
doporucuju.
My se zatím rozhodujeme mezi kvalitnějším linem a vinylem v imitaci plovoučky, na lino nám řekli, že i kdyby se mi podařilo zapíchnout nůž a nějak to prořezat omylem, tak pokud to bude ta imitace plovoučky oni jsou schopní to vyřezat a vlepit novou nepoškozenou část, že to ani nepoznáme ![]()
Pán v podlahách říkal, že má 6 let v kuchyni lino a nic mu není.
Jsem zvyklá na dlažbu všude, tmavě hnědou a na té je vidět taky vše vč. mojich tmavých vlasů ty na ní vyloženě svítí
.
Máme Novilon a když už nějaký „otlak“ od nábytku vznikne, zas se časem vyrovná. Židle je teda lehounká docela, toho bych se nebála. Měli jsme třeba přes noc postavenou myčku uprostřed kuchyně, otlaky jak hrom a do týdne už nebyly skoro vidět.
Samozřejmě po delší době by tam už asi zůstaly.
Taky máme v kuchyni Novilon a spokojenost velká. Jednou mi spadl nůž a zapíchl se do podlahy, tak se tam kýval
A žádné otlaky nemáme. V pokoji jsme měli sedačku, kterou jsme dali pryč. Taky tam chvilku byly vytlačené ty nohy, ale zmizelo to.
Navíc je to příjemný na nohy, není to studený. Doporučuju.
Na dlažbu nemůžeš dát lino, časem se ti vytlačí dlažba. Dlažbu buď vyměnit za lino nebo zalít stěrkou a n ato až lino.