Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, koupili jsme nemovitost, bývalá majitelka v poho, ale nyní nám psala, že její bývalý je stále přihlášený, i když už měl být dávno odhlášený, k trvalému pobytu u nás. Jak a kde ho odhlásit, protože on se k ničemu nemá a bohužel má prý exekuce, neradi bychom o něco přišli. Děkují
Zajít na úřad, myslím že s výpisem s katastru, že je to vaše.
@Martanek123 měli jste to ošetřené v kupní smlouvě? My tam máme jasně daný termín, dokdy to má udělat a jaké jsou sankce, pokud to neudělá. Zajdi na úřad, kde se přihlašuje, prokaž, že jsi majitel, oni zahájí správní řízení o zrušení TP - ale trvá to. A jestli má exekuce, tak i tak počítej s návštěvou exekutorů..
Naši koupili barák a za pár měsíců tam zvonili cajti, že hledají nějakýho týpka, co tam má TP. Tak se vzala smlouva, výpis z KN, zašli na úřad a týpka odhlásili.
Zajdes na urad, kde se hlasi trvaly pobyt, budou chtit vypis z katastru, kupni smlouvu na byt a idealni i predavaci protokol, ze uz jako doslo k samotnemu predani bytu a k tomu tam s tebou sepisou zadost. Resila sem to samy, neodhlasila se cela predchozi rodina a po nejake dobe jsem zjistila, ze tu jsou nahlaseni dokonce jeste i lide pred tou rodinou
donesli jim volebni listky, ale normalne mi vsechny odhlasili, trvalo to cca mesic
@Jolynka píše:
Zajdes na urad, kde se hlasi trvaly pobyt, budou chtit vypis z katastru, kupni smlouvu na byt a idealni i predavaci protokol, ze uz jako doslo k samotnemu predani bytu a k tomu tam s tebou sepisou zadost. Resila sem to samy, neodhlasila se cela predchozi rodina a po nejake dobe jsem zjistila, ze tu jsou nahlaseni dokonce jeste i lide pred tou rodinoudonesli jim volebni listky, ale normalne mi vsechny odhlasili, trvalo to cca mesic
právě, že výpis ještě nemáme, je to v řízení a čeká se 20 dní, kupní smlouvu máme
@martina.se píše:
@Martanek123 měli jste to ošetřené v kupní smlouvě? My tam máme jasně daný termín, dokdy to má udělat a jaké jsou sankce, pokud to neudělá. Zajdi na úřad, kde se přihlašuje, prokaž, že jsi majitel, oni zahájí správní řízení o zrušení TP - ale trvá to. A jestli má exekuce, tak i tak počítej s návštěvou exekutorů..
problém je ale v tom, že majitelkou domů byla jeho přítelkyně, na kterou byl dům napsán a která nám ho prodala, on už tady nějakou dobu nebydlel, ale bydlí jinde, ale nechce si bydliště přepsat
@Martanek123 píše:
problém je ale v tom, že majitelkou domů byla jeho přítelkyně, na kterou byl dům napsán a která nám ho prodala, on už tady nějakou dobu nebydlel, ale bydlí jinde, ale nechce si bydliště přepsat
Můj tchán odhlásil mýho přítele z TP během chvilky, a to k tomu baráku taky neměl přítel žádný právní vztah. Ono to jde, toho se neboj.
@Martanek123 po nas ten vypis chteli, nevim no, nejlip se tedy informovat primo u vas na urade
@Martanek123 píše:
bude to sice chvíli trvat, ale odhlásíte ho aji vy. Jen bych pro sichr počítala s návštěvou exekutorů, oni mají opožděné info ![]()
U nas exekutor zaslal jen dopis, ktery nevedeli komu dorucit, kdyz tu uz dotycni nebydli, takze oslovili SVJ a ti ho informovali, ze nikdo takovy tu nebydli a pak tu na vchodove dvere vylepili oznameni o exekuci. Primo do bytu nam nikdo nesel.
Všem moc děkují, toho jsme odhlásili a stačila kupní smlouva, zase můžem v klidu spát ![]()