Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mám dotaz, kolik vám vypilo dítě ve dvou a půl měsícich? Máme kozí Kendamil a nelíbí se mě tam úplně dávkování, přidává množství po 30ml nyní jsme na 120ml a další vyšší dávka tam je 150ml, 120ml syn nyní vypije jako nic a za dvě hodky má zase hlad tak se mě poslední dobou zdálo že by vypil i víc, ale když jsem udělala 150ml tak tam nechal. Trošku s tím množstvím nyní bojujeme,.myslim ze ideální by bylo 130 až 140ml. Bohužel nevím kolik nyní přesně váží, na vážení jdeme za dva týdny.
Všechny UM mají dávkování po 30ml. A tabulkou jsem se neřídila, řídila se potřebou dítěte. Ráno mi vypil vżdy víc, dělala jsem teda víc. V noci zase míň.
Určitě pridavej postupně a ne hned po 30. My třeba přidáme 10 některá krmení, po několika dnech to pak tak máme u všech krmení během dne. A pak po nějaké době zase někde přidáme.
Pokud mi syn vypil mléko ze 120 vody a dožadoval se dalšího nebo se dřív vzbudil a stávalo se to častěji, tak jsem začala dělat že 150 vody a zbytek vylila. I teď (5 měsíců) mu dělám ze 150 vody a někdy vypije vše a dobrý. No a někdy klidně 10 - 40 nechá. Vždy se krmí podle potřeb dítěte. ![]()
Neznám UM, co by nemělo dávkování po třiceti. Přesto jdem nikdy po třiceti nepřidávala.
Přidává se po deseti.
Můžu se zeptat, to ti někdo poradil, to přidávání po 30? Normálně přidáš 10 a třetinu odměrky.