Jaké omáčky pro 9měsíční dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
611
2.7.16 11:19

jaké omáčky pro 9 měsíční dítě

Ahoj holky, jaké děláte omáčky pro 9 měsíční dítě? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
2.7.16 11:26

Výborné a vhodné recepty na www.varimedetem.cz nebo www.maminkam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
2.7.16 11:27

Zeleninové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.7.16 11:30

Teď jsem dodělala omáčku z na páře vařených rajčat a paprik s krůtím masem, koprem a jarní cibulkou. K tomu uvařím těstoviny. A co se nevejde do dóz co mám na příkrmy tak osolím a ohřeju si k obědu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
2.7.16 11:38

Synovi chutnala (a chutná) rajská a svíčková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.7.16 12:00

V tomto veku zadne-proste jsem jen nahazela ruzne druhy zeleniny a maso do hrnce nebo na paru, uvarila a pomackala. Omacky jako takove nejime moc ani my dospeli-kort ne ty zahustovane moukou nebo jiskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3162
2.7.16 12:02

Vynikající stránka :palec: http://mamavkuchyni.blogspot.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
2.7.16 12:19

@unuděná tak to je dítě od dítěte, starší musela mít ke všemu něco „klouzavýho“, mladší si zvolila jídlo do ručičky, ani mačkané nechce… je jí 9m, má 6 zubů a všechno jedeme v kusech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.7.16 12:24
@Bebuše píše:
@unuděná tak to je dítě od dítěte, starší musela mít ke všemu něco „klouzavýho“, mladší si zvolila jídlo do ručičky, ani mačkané nechce… je jí 9m, má 6 zubů a všechno jedeme v kusech…

Tak ona mixovana zelenina klouzava je ne? ;) Pozdeji vzdy polevka jakozto hlavni jidlo a pak hlavni chod s nami na „dojedeni“-az kolem 3let normalni strava, ale i tak varim polevku kazdy den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
2.7.16 12:42

Dcera miluje moji repovou. Brambor, repu, mrkev a jablicko uvarim spolecnr s kouskem hoveziho. Trochu sul, bylinky. Maso a brombor vytahnu ostatni rozmixuji a pripadam oliv.olej a smetanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
2.7.16 13:15

Rozmixovanou zeleninu, ruzne druhy a kombinace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
2.7.16 13:37

Taky jsem nedělala klasické omáčky, u starší jsem vařila to co píše většina, tzn. maso se zeleninou, nebo zeleninu s žloutkem, nejčastěji formou polévek. U druhé dcery jsem si většinou našla nějaký recept vhodný pro tohle období (třeba v Betynce, nebo na internetu) a uvařila podle něj. Když to mělo úspěch, tak jsem ho opakovala. Např. měla ráda kuřecí maso s květákem a zahuštěné ovesnými vločkami, přidávalo se tam i trochu UM a žloutek. Naopak jí zas nejelo maso s mrkví, tak jsem tam přidala ještě nějakou jinou zeleninku a trochu bílého jogurtu, že to bylo na způsob svíčkové. Potom kolem roku jsem přidávala i čerstvé rajče a z toho zas byla jakoby rajská. Zahušťovala jsem buď těmi vločkami, nebo pohankou- lámankou a nebo třeba bramborami. To nejčastěji ty polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
2.7.16 14:36

@esmeralda44 Rozmixovat brokolici a strčit do toho odměrku UM, rozmixovat dýni + UM, rozmixovat petržel, mrkev( eventuálně cerel) + UM.
Omáčku v klasickém slova smyslu jsem dávala až od roka, a to rajskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí