Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky. Potřebovala bych poradit, jaká je dobrá a kvalitní značka papuček. Měly by být lehké, ohebné, s tvarovanou klembou. Doposud jsme měli DPK (malý má 14 měsíců), ale přijdou mi dost těžké a tvrdé. Díky za tipy.
Myslíš bačkory ?
A už chodí malý sám nebo zatím jen u nábytku ?
No ja davam Befado ale klenbu nemaji. V tomhle veku ani mit nemaji pokud teda proto nemate nejake zdr. duvody.
Jednou říkali v Sama doma, že ta klenba není potřeba a že některé firmy jí dělají hodně měkounkou a to jen kvůli maminkám, které ji vyžadují. Já kupovala normálně v obuvi české bačkůrky, které mají žirafu. Když se zeptáš v obuvi, určitě ti poradí. Jinak Befado jsou taky skvělý, viděla jsem je a chystám se je koupit na jaro.
To jsem netušila, že nemusí mít tvarovanou klenbu
Befado bačkůrky se mi pravě moc líbí, jen mi vadilo, že nemají klenbu. Ale teď je asi koupím.
Bačkůrky jsme zrušili a používáme celoročně sandálky. Teď máme superfity. Koukala jsem i na D.d.-step a některé jsou krásně měkké, tak asi vezmu ty. Jarní na ven beru určitě.
Na bačkůrky s žirafou jsem koukala a dítěti bych je na nohu nedala a sobě taky ne, jsou tvrdé jako prkno.
Klenba nemusí být do 3 let, potom už ano. Dříve jsem kupovala jedny značkové sandálky a vozila je všude sebou. Teď už jsme přešli na klasické české bačkůrky se žirafou - jedny má ve školce, jedny doma, jedny u mé mamky, jedny u tchýně - bych se za sandálky nedoplatila
Sufik píše:
Bačkůrky jsme zrušili a používáme celoročně sandálky. Teď máme superfity. Koukala jsem i na D.d.-step a některé jsou krásně měkké, tak asi vezmu ty. Jarní na ven beru určitě.
Na bačkůrky s žirafou jsem koukala a dítěti bych je na nohu nedala a sobě taky ne, jsou tvrdé jako prkno.
Tvrdý? Asi záleží na firmě, ale mě tvrdý nepřijdou. Já si teda nedovedu představit, že bych dávala 1000 korun za sandálky jako bačkůrky. Ty kupuju tak pětkrát až šestkrát do roka… ![]()
Holky, moc děkuji. Asi nakonecet koupím ty Befada. Jsou lehoučké a mají spoustu barevných variant. Díky
@Hellik záleží na tom, s čím srovnáváš. Dávám přednost kvalitě a právě měkké botce. Já teď koupila taky ty befada, jarní botky d.d. step.
A jen tak mimochodem nezáleží na značce, superfity sandálky jsem kupovala za necelých 400,– Což je teda normální cena. Jen musíš oběhnout obchody a hlídat si akce a slevy. A sandálky klidně nakoupím do zásoby v akci i o pár čísel větší, ty se unosí - právě místo bačkůrek.
@Hellik píše:
Tvrdý? Asi záleží na firmě, ale mě tvrdý nepřijdou. Já si teda nedovedu představit, že bych dávala 1000 korun za sandálky jako bačkůrky. Ty kupuju tak pětkrát až šestkrát do roka…
Heli, můžeš mi, prosím, napsat, které bačkůrky kupuješ? Dej sem třeba odkaz nebo napiš výrobce… Já jsem ty klasické právě taky zavrhla kvůli tvrdosti podrážky, ale byla u mě kámoška, má bačkůrky, které jsou už chvíli nošené a jsou krásně ohebné až jsem se divila… jenže ona je dostala, tak nevíme značku
Já mám doma i nějaké poděděné(malé je samozřejmě nedávám, jen tam leží…), ale i když jsou nošené, jsou pořád tvrdé, takže asi opravdu záleží na značce.
DÍKY ![]()
Jé značka..... No ono je to na tom nalepený a potom to strhnu, takže značku nevím, ale kupuju je v normální obuvi a je to jméno nějakého chlapa. Až tam budu, tak se ti mrknu… Jiný jsem snad ani nekupovala. Ale ty Befada mě přijdou měkké taky.
@Sufik píše:
@Hellik záleží na tom, s čím srovnáváš. Dávám přednost kvalitě a právě měkké botce. Já teď koupila taky ty befada, jarní botky d.d. step.
A jen tak mimochodem nezáleží na značce, superfity sandálky jsem kupovala za necelých 400,– Což je teda normální cena. Jen musíš oběhnout obchody a hlídat si akce a slevy. A sandálky klidně nakoupím do zásoby v akci i o pár čísel větší, ty se unosí - právě místo bačkůrek.
Já taky vždycky kupuju kvalitní boty… Jen v každé obuvi se dozvíš něco jiného. V jedné, že Žirafa je skvělá a bačkůrky od ní taky. V jiné zase, že Žirafa je špatná a že nejlepší je dávat sandálky.
Já sandálky kupovala od Superfit a stály mě 1100.-
No je pravda, že jsem je kupovala v hlavní sezoně. Sehnat je za 400 stovky, tak je beru jako bačkory taky. ![]()
Já stejně nechávám malou jen v ponožkách. Máme všude koberce nebo dřevo tak mi to přijde nejlepší. Bačkůrky jen když je chladno a na návštěvy.
Hellik: Nemáš na mysli značku Čechtín? Nakonec jsem koupila taky klasické papučky téhle značky a super.