Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Jakou velikost obuvi meli vase rocni ditka? Koukam na slevu boticek a chci alespon koupit pevne papucky na doma. Jakou velikost ma ditko zhruba v tom roce kdy zacne chodit?
Je naprostý nesmysl kupovat boty v 9 měsíčním předstihu… jednak není nikde řečeno že dítko začne chodit v roce a už vůbec se nedá odhadnout jak velkou bude mít nožičku, rozmezí může být klidně od 19 do 23…
Já bych teda boty dopředu nekupovala.
Malej má skoro rok a teprve pomalinku stojí, chodit určitě ještě dlouho nebude, jinak má 19.
Ale hlavně má vysoký nárt a z 80% mu žádný boty na nohu nedostanu. ![]()
Každé dítě je úplně jiné a takhle dopředu je to opravdu nesmysl. Slevy na bačkůrky zase budou
A na první chození jsou lepší capáčky než boty s pevnou podrážkou ![]()
Starší dcera začala chodit kolem 13 měsíců a měla velikost botiček 18, mladší začala chodit v 11 měsících, velikost botiček měla 16, syn začal chodit v 15 měsících a první boty měl 19. Takže ani mezi sourozenci se nedá odhadnout, jak velkou nohu budou mít.
Příspěvek upraven 19.03.12 v 08:51
Nekupuj.my máme v jedenácti měsících 21.Čekala jsem menší nožičku
A kdybych kupovala dopředu,koupila bych tak osumnáctky ![]()
Malý měl v roce 22 a v 20-ti měsících má 24.Je to opravdu různé,takže bych dopředu taky nekupovala.Včera jsem chtěla malému koupit botky bez něj a ještě že jsem to neudělala.Vůbec bych neřekla,že mu za půl roku o tolik poroste nožka.
Ahoj, opravdu to nekupuj, moje mamka nakoupila nasi male papucky a sandalky velikosti 18 a je nam to na nic, protoze mala zacala chodit v roce a nozku ma 21. Tak to jeste schovam pro malou sestricku, co se ma narodit v cervnu, ale myslim, ze schvalne ji to bude taky maly ![]()
Ja malymu kupovala zrovna nedavno capacky velikost 21-22 a to mame teprv 10mesicu, takze se to fakt odhadnout dopredu neda ![]()
kazdy dite uplne ma uplne jinak velkou nohu!!! a rozdily jsou velke…navic noha roste skokove..koupis boty…a za tyden malymu nejsou. jako kdyz koupis backurky treba velikosti 21 22 tak vam nekdy urcite budou…ale muze to byt 10ti mesicich nebo taky ve dvou letech..
první botičky měl mrňous v roce 21, ale fakt bych dopředu nekupovala, sice je super, že budou ve slevě, ale dost možná je ani nevyužijete…
V roce měla Linda cca 21, zimní. Teď má čerstvě 22 jarní a 21 bačkůrky, 15 měsíců jí je. Je to různé. Možná bych prubla koupi botek bez dítěte až když bych věděla, co nemá problém nazout a věděla, jaká má ta která značka specifika. Některé botky jsou užší, jiné širší, přes nárt nemusí sedět, kolem kotníků ..
Stejne jako ostatni - dopredu bych boticky urcite nekupovala. Dostali jsme pro Maru krasne sandalky vel.19, zacal chodit na 11mesicich a uz mu byly male, mel vel.21.
Nehlede na to, ze vyrobci boticek nemaji stejne cislovani. Ted ma Mara vel.23 u botek Essi a jinou znacku uz 24.
dusicka.. píše:
Stejne jako ostatni - dopredu bych boticky urcite nekupovala. Dostali jsme pro Maru krasne sandalky vel.19, zacal chodit na 11mesicich a uz mu byly male, mel vel.21.
Nehlede na to, ze vyrobci boticek nemaji stejne cislovani. Ted ma Mara vel.23 u botek Essi a jinou znacku uz 24.
přesně tak,malému je 11měsíců a už ťapká a koupila jsem mu až předevčírem botky velikost 21 a asi na moc dlouho je mít nebude protože nám roste jako z vody ![]()
Nejmladší má rok-chodí měsíc, noha 21, starší začínali na 21 a 22. Každopádně nevíš, jestli nebude široký nárt, úzká noha, potřeba zdravotní obuv atd.
To nemas sanci odhadnout! Dcera v roce jeste nechodila, v 15 mesicich mela presne 19, 20 s tou rezervou.