Jaké plavečky do bazénu?

143
15.3.06 10:50

Jaké plavečky do bazénu?

Ahojky, chtěli bychom s Míšou začít chodit do bazénu, ne do kurzů, ale jentak soukromě. Už je nám rok, tak nás tam snad pustí :-)
Jaké plavečky mu mám koupit? Se kterými máte dobré zkušenosti? Díky

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
15.3.06 10:59

Řekla bych, že záleží, jestli se pokakáváte. Bára mi ve 4měsících, kdy jsme začaly chodit na plavčo, už kadila jen doma a ne venku. No a u miminek je vůbec dané, že mají mít takové ty, co nepropustí event. nehodu (pokakané). V těch se mi pokadila jen jednou doma v bazénku, když ležela na bříšku. Ve vodě nekadí. Takže pokud to není problém, tak stačí obyčejné, jinak nějaké specialní s tou vložkou. My máme Beco. Malé jsem je koupila loni nak onci dubna a je v nich doposud, ale spíš už z důvodu, že se mi nechce investovat do jiných jen proto, že tu vložku nemají, když jí jinak jsou.
Jinak s námi na plavču jsou i děti s normálními plavkami.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
15.3.06 11:15

Gabinko, mě se za těch víc jak 12 měsíců nestalo, aby se pokakal jinde než doma (nebo na návštěvě samozřejmě), ale venku nikdy. Já právě přemýšlím, jestli koupit raději jednorázovky nebo ty co máš Ty…

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.3.06 11:18

Tam asi záleží,k jak často budete chodit plavat- buď vám bude na občasné stačil jednorázovky, nebo budete chodit častěji, počítáš s vodou v létě a pak se vyplatí koupit prací plavky.
Navíc nevim, jak na veřejných, tam jim to je asi putna, ale nám na plaveckém kurzu řekli, že jsou nevhodné, protože do vody pouští nějakou chemikálii a propouštějí. Takže nevím.
Já o jednorázovkách neuvažovala, protože by se nám nevyplatily.

Tak, a oblíkám se a jdem plavčit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
15.3.06 11:22

Budeme určitě chodit jen občas. Ale v létě určitě co nejčastěji, tak bude asi lepší koupit ty prací :-) Dají se koupit v dětské speciálce nebo i v hypermarketu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
15.3.06 11:38

Ahoj Míšo,

určitě si nejdříve zjisti jak to chodí na bazéně kam se chystáte!!! U nás totiž děti do tří let musí mít speciální plavací plínky, které koupíte u pokladny (něco jako vstupné :lol: ). Až od tří let můžou mít látkové plavečky, které se dají koupit snad v každém obchodě kde běžně mají plavky (u nás „na vsi“ je to galanterka).

Jo a doba nahatých mrňat na otevřeném koupališti je taky dávno pryč, musejí mít plavečky. Tam jsou asi lepší látkové s gumičkovými okraji.

Tak ať se vám príma plave. nepřihlášená KatkaN + 2kluci

• Citovat
  • Upravit
244
15.3.06 12:11

Holky, taky budeme chodit plavat, ani mě nenapadlo, že bych měla mít něco jiného než „plavací plínky“ - co čůrání u těch hadrových?
 Pett

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
15.3.06 12:30

No čůrání se jaksi toleruje, ale já taky hlasuju pro plavací plínky. Používala jsem ty od huggies

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.3.06 13:57

Ahoj holky,
pokud chodíte s dětma plavat ne přes kurzy, ale jen tak, do jakých bazénů chodíte, dětských nebo klasických? Ráda bych s malým chodila plavat, ale v kurzu mi celou lekci probrečel. Chtěla bych zkusit plavání bez kurzu, ale tady v Brně prý je problém s dětskýma bazénkama, protože v nich celodenně probíhají kurzy a neradi vidí, když se tam mezi ně mamina s prckem pletou, vlastně za cenu vstupného a ne kurzovného, což je dost velký finanční rozdíl. Nechci nikomu překážet, proto přemýšlím nad klasickým, ale nevím jestli je to vhodné pro 15-ti měs. prcka. Můžete mi prosím poradit? Díky, nepřihlášená Tery

• Citovat
  • Upravit
6545
15.3.06 14:11

No ono se i o čůrání říká, že je čisté. Je neškodné, to zvládne ten chlor. Jenže hovínka můžou být taky řídká a těžko to někdo bude chytat, že.
A na veřejném bazénu čůrání ani nekomentuju…
Jak řikam, u nás na kurzu (chodíme plavat do hotelu) se jednorázové plavky nesmí z důvodů uvedených v příspěvku výš. Jde o to, že tyhle látkové speciální plavky pořádně obepínají i kolem nožiček a tak případná nehoda nevypadne, nevyteče…

Co se týče bazénu veřejných, tak jsme 3× byli v aquaparku. Většinou jsme s malou byli v normálním velkém bazénu, ve výřivce a chvilku, aby se vyblbla sama, i v malém. Dětský bazén má teplejší vodu, ale zas se tam obávám zvýšené možnosti infekce. Záleží, jak to tam vypadá. No a pokud není ve velkém našlapáno a nejsi v místě, kde ti někdo může skočit na hlavu, tak klidně do velkýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
15.3.06 16:20

Ahoj,
tak my jsme od 8mesice chodili do kurzu a koupili jsme plavecky primo od pani, ktera je sije.Staly 100. Obepinaji nozicky, tak kdyz je nehoda nevyplave to ven. My jsme je max. vyuzili, lezlo by to dost do penez, kdybychom meli pokazde davat plenky do vody. Myslim si ze v lete je taky hodne vyuzijete.
Taky se rika, ze detske curani je mene znecistujici, nez jeden dospely, ktery se neumyje pred vstupem do bazenu. To rikali na kurzu plavani maji tam prisne hyg. podminky. Ani tatinkove nesmeji mit plavaci kratasy, musi mit plavky.(aby jim taky neco nevyplavalo?? :lol: )
Kdyz dite kuz plavani nema rado:
Znam 2deti, ktere v kurzu plakali (muj Honzik a jeste jedno ditko, ktere chodilo s nama). Zasli jsme v nedeli na verejny bazen, ale pro deti kde si mohl delat co chtel, chodil na skluzavku, hazel si mickem a tak zjistil, ze vlastne to ve vode je fajn. V dalsim plavani-kurzu uz vubec ani ke konci neplakal a kdyby hodina neskoncila byl by ve vode jeste dele. To stejne vyzkousela pani, ktere jsem to doporucila a dopadlo to stejne dobre.
No rozepsala jsem se vice…
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1352
15.3.06 16:25

Tery, já jsem jezdila s malou do Blučiny, ale tam je dětský bazének ve společné hale s dospěláckým, takže i když se to nesmí někteří dospělí se tam chodí ohřívat. Potom je dětskej v Hustopečích u Brna tam jsme taky byli, ale je tam docela chladná voda a v tom bazénku vody tobě tak po kolena, což je hrozně nepohodlný. Bylo by to dobrý už tak pro větší děti. Ale slyšela jsem, že je něco dobrýho na Kraví Hoře, ale tam jsem nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí