Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, jakou velikost plenek jste brali do porodnice? nekdo rika jednicky a nekdo dvojky, nebo mam zbalit radsi oboje? ![]()
@denni573 píše: Více
V porodnici jsem měla vel. 1, doma jsem už používala vel. 2.
Záleží, jak bude miminko velké. Setkala jsem se i s tím, že vel. 1 používali měsíc
U vsech 3 deti jsem brala do porodnice vel. 1 a byly ok. Az doma jsme presli na dvojky a to ne hned, ale po par dnech/tydnech. U nejstarsi jsem pouzivala jednicky cele sestinedeli, byla nejmensi. Dalsi dve deti mely pres 4 kg, tak nam ty jednicky nevydrzely tak dlouho. Ale v porodnici jim byly fajn.
Ano, tak samozřejmě na malého novorozence ty nejmenší 2-5 kg. Pak až tu další velikost 3-6 kg. Ikdyž já si dodnes pamatuji, že většina maminek měla asi spíš ty 3 až 6 stky… protože mi tehdy sestřičky řekly, že mám nějaké malé plínky
Zajímavé, že to zdravotní sestry neznají no…
Ja používala asi dva týdny velikost nula, pak tak mesic urcite velikost 1 a az pak jsme přešli na dvojky. Malý vážil 3,7 kg, ale měřil 54 cm. Takze byl dlouhá žížalka s hubeným pasem 😂
Já používala dokonce vel 0 asi 2-3 týdny a to dcera nebyla úplný mrňous. Měla 3,16kg.
Za 3 dny mě čeká plánovaný CS ve 38+2, dle váhového odhadu zase kolem 3kg, takže jsem opět volila vel 0 a manžel kdyztak doveze vel 1…
Jednicky jsme pouzivali urcite aspon mesic. Dite pri narozeni 3,25 kg a 48 cm.
Měla jsem nachystané vel. 1 u obou. U první jsem musela dokupovat 0. A u druhého byla vel. 1 první 3 týdny.
U Pampers jsem videla i velikost 0 - to je asi blbost kupovat, ze? Jednicky staci a pak se pokracuje? Diky ![]()
Ahoj, nám v porodnici plenky poskytovali, měli tam velikost 1. Já měla malinký miminko, takže mi manžel přinesl velikost 0. Záleží, jak velké mimčo se ti narodí
dvojky si myslím, že jsou veliké, ale umím si představit, že když se narodí skoro pětikilové miminko, můžou být akorát…
Ahoj, pridam jeste dotaz, mala uz se nam narodila: jake plenky pro 3kilove mimco, jednicky?
@Prazacka4ever píše: Více
Zkus jednicky. Pokud budou velke koupis nulky a jednicky zustanou na pozdeji. Ony se ty velikosti prekryvaji.