Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat vás, co praktikujete bezplenkovou komunikační metodu, jaké pleny používáte jako pojistku?
Chtěla bych používat látkové pleny,ale jaké jsou nejlepší (jdou nejlépe nasadit a sejmout z dítěte) k této metodě?
Popř.vyplatí se u této metody jednorázovky?
Za vaše rady moc děkuji!
no joo
..ale nejdřív se to musí mimi i já naučit, tak na to plenky potřebujem ![]()
Pouzivala jsem normalni jednorazkovky jako i predtim,zadne specialni jsem nekupovala.
Jinak taky bych rekla,ze bezplenkova metoda je bez plenek. ![]()
Teprve plánuji bezplenkovat mimino, budu s tebou čekat na odpovědi. ![]()
Se starším tak nějak bezplenkujem/trénujeme na nočník. Spíš je to o časování, než o signálech. Nejrychlejší na sundání a nandání jsou kapsovky.
Já u úplného pidimimina plánuji klasické čtverce, (popřípadě bambusové) na rovno a svrchňáky. Předpokládám, že jakékoli kalhotkové/AIO/kapsovky budou na začátek velké. Nehod bude sposta a vhledem k tomu, že bezplenkouvání nutí přebalovat fakt po každém cvrnknutí, tak je spotřeba plenek mnohdy vyšší, než u plenkování. Takže takové počty plenek v novorozeneckých velikostech nedám. Ze stejného důvoodu nepočítám ani s jednorázovkama.
Na léto doufám, že to půjde opravdu bez plenky - mimčo na pul podložce, pod zadkem plenku.
tady mrknete…tam ma takovy uplne specialni udelatka na to (jako plinky obleceni apod)
http://www.babytelevize.cz/…-metoda-152/
Podle mě buď aio (all in one), zapínání na sucháč (ale ne sio - snap in one - ten chobot vypadává ven a je to takové rozsýpací.
Případně pokud máš doma nějaké čtverce, tak kapsovky na sucháč, nicméně je potřeba dávat pozor na vycpání, aby byly od kraje ke kraji, jinak protečou.
Na speciální vybavení bych se zatím vykašlala, rychloprdky, které se prodávají mi stejně přijdou, že si je dítě občurá, jak jsou „zavírací“, mnohem efektivnější mi přijde obléknout do návleků, případně koupit tepláčky a do rozkroku vystřihnout díru ![]()
Jako nejefektivnější při bezplenkovce mi přijde nošení dítěte, protože dítě mělo fakt většinou blok mě počurat a když potřebovalo, tak to dalo nejdřív najevo (sice mi to bylo naprd, protože byl naučený se vyčurat jen doma na přebalováku
ale věděla jsem, že čural a tak jsem při nejbližší příležitosti přebalila)
To je dokonce komunikacni metoda? aha:D to nebudete delat nic jineho,nez cely den dite kojit a pokladat ho -kdyz si rekne na cinsky nocnik. To je dost dobry na zcvoknuti! Zaplat panbu za jednorazove pleny!
Monjie píše:
To je dokonce komunikacni metoda? aha:D to nebudete delat nic jineho,nez cely den dite kojit a pokladat ho -kdyz si rekne na cinsky nocnik. To je dost dobry na zcvoknuti! Zaplat panbu za jednorazove pleny!
dík za info. To mě nenapadlo.
asi se na to vybodnu. ![]()
Alpako ale no tak
ja na to kontaktni rodicovstvi proste nejsem, ale kdyz to nekdo zvladne a ma na to nervy. Klobouk dolu:)
Monjie píše:
To, že někdo něco hodlá dělat jinak než ty, tě ještě neopravňuje k tomu to bez znalosti věci shazovat…
Rozhodně látkové, u jednorázovek bys měla velkou spotřebu, navíc se to malé množství moči špatně pozná. Mě by se příčilo balit dítě zpátky do počůrané pleny. Navíc po čase přestanou lepit ty sucháče.
Mně se nejvíc osvědčily natahovací vlňáčky Bundles a do toho složená čtvercovka, v zimě longies a čtvercovka, v létě jsou dobré i lehké vlňáčky Merinostar. Nevýhoda je, že složená čtvercovka nezachytí kakání, na to jsou lepší PUL svrchňáky. Za sebe mám radši na patentky, zapnu volněji a stahuju bez rozepínání.
Mně osobně děti na 90% kakaly mimo plenu, takže jsem jim dopřála luxus prodyšné vlny (v létě jen kalhotky) a když byla nehoda, vyprala jsem vlňáky na valše ![]()
Spíš než speciální oblečení bych určitě pořídila misku jako nočník.
Příspěvek upraven 01.06.11 v 17:54
Gladys píše:
Jako nejefektivnější při bezplenkovce mi přijde nošení dítěte, protože dítě mělo fakt většinou blok mě počurat a když potřebovalo, tak to dalo nejdřív najevo (sice mi to bylo naprd, protože byl naučený se vyčurat jen doma na přebalovákuale věděla jsem, že čural a tak jsem při nejbližší příležitosti přebalila)
Tak ti nevím, asi mám divné dítko, to moje na mě naopak čůrá moc rádo
prý je to výrazně lepší než do plenky ![]()
Jo a třeba nám (no hlavně mě, malému je to dost fuk) ten vysoký čínský nočník nevyhovuje, nakonec vyhrála klasická nízká miska 28cm v průměru.