Jaké podnikání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jahuhudka
25.1.17 15:01
@Evulina píše: :zed:

Pri tech par kusech bych to delala na cerno

• Citovat
  • Upravit
79980
25.1.17 15:05

To je dobrý nápad, myslím si, že zájem by mohl být. Ale při těch předpisech bych to dělala vážně načerno, hygienici jsou šílení a požadavky na výrobu potravin taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.1.17 15:06
@jahuhudka píše:
Pri tech par kusech bych to delala na cerno

No to se mi nechce, nikdy nevíš, na koho natrefíš, nehledě trochu i na moje svědomí, které by nebylo úplně čisté :roll:
Jako ty rodiče ze školky znám, ale některé jen podle vidění..to je naprd tohleto.
Samozřejmě ale děkuji za info, já jsem si to myslela :roll:
Navíc k tomu všemu vůbec nevím, co podnikání obnáší co se administrativy týče a tak si ani nedokážu ujasnit a spočítat, co a jak by se mi vyplatilo nebo nevyplatilo. Jsem manuálně zručná, ale účetnictví a papírování mi nikdy moc nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
25.1.17 15:11

@Evulina podle mne by si jich potrebovala tak 15 denne minimalne

• Citovat
  • Upravit
543
25.1.17 15:23

Tak to, co plánuješ ty, bych určitě neoznačila za podnikání a žádnou živnost si nezakládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.1.17 15:32

Ano, samozřejmě, pokud si chcete pravidelně vydělávat výrobou potravin, tak potřebujete mít potravinářskou provozovnu. Pokud chcete dělat pekařinu, tak musíte mít výučák a nebo garanta.

Co můžete dělat volně jsou kurzy.

Než se do něčeho vrhnete, tak si nejprve projděte legislativu. Až si budete jistá, že tomu rozumíte, tak si udělejte ekonomickou rozvahu případného podnikání.

Bez toho zkrachujete. Podnikání je byznys - ne romantická vize z motivačních kurzů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.1.17 16:41
@Ou píše:
Ano, samozřejmě, pokud si chcete pravidelně vydělávat výrobou potravin, tak potřebujete mít potravinářskou provozovnu. Pokud chcete dělat pekařinu, tak musíte mít výučák a nebo garanta.

Co můžete dělat volně jsou kurzy.

Než se do něčeho vrhnete, tak si nejprve projděte legislativu. Až si budete jistá, že tomu rozumíte, tak si udělejte ekonomickou rozvahu případného podnikání.

Bez toho zkrachujete. Podnikání je byznys - ne romantická vize z motivačních kurzů.

No já chci udělat pár lidem radost tím, že jim upeču kvalitní chlebík a sobě přilepšit pár korunami do rodinného rozpočtu. Nechci se tím živit ani „dělat byznys“. Ale právě mám pocit, že buď člověk nemůže vlastnoručně vyrobeného prodat vůbec nic anebo naopak se musí rovnou vrhnout do „byznysu“, o kterém mluvíte..
Mě nejsou jasné takové ty hlášky mamin na Internetu „tak si najdi, co umíš, co tě baví a můžeš si tím přilepšit pár korun do rozpočtu při rodičáku“. Nemyslím si, že hned všechny tyhle maminy jdou vyřizovat živnosťák, studovat legislativu, dělat podnikatelskou rozvahu a investují do rozjezdu hromadu peněz, které by se jim při výdělku 1000,– - 2000,– Kč měsíčně v životě nevrátily, kór aby si něco opravdu přivydělaly.

Jako já to chci dělat legálně, ale prostě to takto asi vůbec nejde. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
25.1.17 17:10
@Evulina píše:
No to se mi nechce, nikdy nevíš, na koho natrefíš, nehledě trochu i na moje svědomí, které by nebylo úplně čisté :roll:
Jako ty rodiče ze školky znám, ale některé jen podle vidění..to je naprd tohleto.
Samozřejmě ale děkuji za info, já jsem si to myslela :roll:
Navíc k tomu všemu vůbec nevím, co podnikání obnáší co se administrativy týče a tak si ani nedokážu ujasnit a spočítat, co a jak by se mi vyplatilo nebo nevyplatilo. Jsem manuálně zručná, ale účetnictví a papírování mi nikdy moc nešlo.

Hele evulino, ja myslim, ze to moc resis. Klidne tech par chlebu tydne udelej a aspon zjistis jestli by te to dlouhodobe bavilo. Je rozdil delat chleba obcas anebo denne. Pokud by te to bavilo, a mela jsi pocit, ze poptavka stoupa, tak bych to dal resila, co ty vis, treba se pres ten chleba seznamis s nekym kdo by delal ekonomickou stranku veci. Me takhle lidi chodi do zivota. Proste zkus par mesicu doma a uvidis jestli te to naplnuje a vlastne bavi a jestli je poptavka. Mezitim muzes nastudovat servery tytpu penize. cz ci jakpodnikat. cz kazdopadne to zkus doma pro zacatek, aspon si nebudes nic vycitat, zes to nezkusila. Kazdy nejak zacal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.1.17 17:20

Resila bych zl, az bych mela 5 a vice chlebu denne, ne tydne, k nam take znami chodi pro cukety, dyne, lilky protoze jich mame na zahrade jak plevelu, pokazde mi strci nejakou petku do kapsy. Take si kvuli tomu nebudu delat zivnost, jen proto, ze to pestuju z lasky

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
25.1.17 17:26
@Anonymní píše:
Resila bych zl, az bych mela 5 a vice chlebu denne, ne tydne, k nam take znami chodi pro cukety, dyne, lilky protoze jich mame na zahrade jak plevelu, pokazde mi strci nejakou petku do kapsy. Take si kvuli tomu nebudu delat zivnost, jen proto, ze to pestuju z lasky

Na druhou stranu to je prebytek ze zahrady. Tam je to jinak. Peceni je ale vazana zivnost

• Citovat
  • Upravit
271
25.1.17 18:16

Asi nejsi nahodou z okoli Teplice, Ústí nad Labem…? Já bych si zase ráda otevřela cukrářskou výrobu a prodejnu, ale sama to finančně absolutně nedávám, ale kdybysme byly dvě, tak už by se to třeba dalo vymyslet… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.1.17 18:23
@Evulina píše:
No já chci udělat pár lidem radost tím, že jim upeču kvalitní chlebík a sobě přilepšit pár korunami do rodinného rozpočtu. Nechci se tím živit ani „dělat byznys“. Ale právě mám pocit, že buď člověk nemůže vlastnoručně vyrobeného prodat vůbec nic anebo naopak se musí rovnou vrhnout do „byznysu“, o kterém mluvíte..
Mě nejsou jasné takové ty hlášky mamin na Internetu „tak si najdi, co umíš, co tě baví a můžeš si tím přilepšit pár korun do rozpočtu při rodičáku“. Nemyslím si, že hned všechny tyhle maminy jdou vyřizovat živnosťák, studovat legislativu, dělat podnikatelskou rozvahu a investují do rozjezdu hromadu peněz, které by se jim při výdělku 1000,– - 2000,– Kč měsíčně v životě nevrátily, kór aby si něco opravdu přivydělaly.Jako já to chci dělat legálně, ale prostě to takto asi vůbec nejde. :roll:

já to tak udělala… při rodičáku žádný problém, spíš naopak… bezva pozice pro nějaké vybudování základů, kdy fakt investuješ tu tisícovku a legálně si můžeš přivydělat po troškách, než se to rozjede víc… první měsíce nejde o nějaké extra zisky, prostě jsem nakoupila materiál za 500, vyrobila, prodala za 1000, nakoupila materiál za 1000, vyrobila, prodala za 2000 a tak dál… za těch pár let se to prostě rozjelo… mít nějaký ten plán je potřeba, když to chceš dělat hned naplno… aby sis aspoň uměla spočítat, kdy začneš vydělávat, kolik čeho musíš vyrobit a prodat za měsíc, abys nebyla v mínusu… a jasně že musíš počítat s tím, že to není zrovna pravidelný příjem, že jeden měsíc jsou tržby třeba malé a další dvojnásobné… pokud nepotřebuješ pořizovat nějaké drahé stroje, přístroje a technologie a nemusíš kvůli tomu přestavit dům a vrazit do toho statisíce, tak je to v pohodě… při rodičáku to máš jako vedlejší činnost, první rok neplatíš zálohy a zaplatíš až podle skutečných výsledků za rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
25.1.17 18:37

@Regina Hero tady je hlavni potiz to ze jde o vyrobu potravin. Takze prostory schvalene hygienou a vazanou zivnost. Riskla bych to nacerno jen jako sousedskou sluzbu

• Citovat
  • Upravit
73
25.1.17 19:28
@jahuhudka píše:
Na druhou stranu to je prebytek ze zahrady. Tam je to jinak. Peceni je ale vazana zivnost

Teda tebe mit v okoli, tak kazdeho odradis od seminka vedouci k splneni jeho snu svymi obavami a hledanim prekazek. Ano, peceni je vazana zivnost, ale myslim, ze uplne ze zacatku at to zakl. Zkusi nejprve doma, at uvidi jestli je poptavka a jestli ji to vubec bude bavit. Pokud ano, tak pak muze hledat reseni kde najit prostory, pekare, fin atd. Spousta lidi zacala doma a pak sli do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.1.17 19:32
@granulka píše:
Teda tebe mit v okoli, tak kazdeho odradis od seminka vedouci k splneni jeho snu svymi obavami a hledanim prekazek. Ano, peceni je vazana zivnost, ale myslim, ze uplne ze zacatku at to zakl. Zkusi nejprve doma, at uvidi jestli je poptavka a jestli ji to vubec bude bavit. Pokud ano, tak pak muze hledat reseni kde najit prostory, pekare, fin atd. Spousta lidi zacala doma a pak sli do toho.

prosím tě, přečti si zpětně všechny jahodiny komentáře a pak teprv piš… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat