Jaké podnikání?

Anonymní
17.3.16 09:32

jaké podnikání

Ahoj holky, mám 2 děti, přemýšlím, co budu dělat až mi skončí rodičák, nejradši bych něco svého, m někdo nějaké zkušenosti že začal s něčím podnikat? zajímá mě kosmetika atd.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
302
17.3.16 10:08

Ahoj, já měla kurzy.co zkusit kurz kosmetiky? líčení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
17.3.16 10:17

Já si přivydělávam s Mary Kay, školení a kurzy nabízejí k tomu zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
17.3.16 10:18

Já si přivydělávam s Mary Kay, školení a kurzy nabízejí k tomu zdarma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.3.16 10:22

Rekvalifikaci si můžeš na kosmeticku udělat přes up. Jinak jako samoplatce co se teď divam kolem 15tis. Ale musíš si ještě najít odpovědnou osobu garanta (kosmeticku ta nad tebou bude rok dělat něco jako dohled) aby si prostě mohla získat zivnost.
Garanta buď v okolí nebo na netu najdeš, ale pocitem s tím, že si taky nauctuje nějaké peníze.
Zajdi na ÚP oni ti odpoví na dotazy, jestli by si mohla začít dělat rekvalifikaci už před koncem rodicaku, můžeš i na živnostenský úřad se poptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
17.3.16 10:23

Hlavní je, nemít v ničem velké peníze, takže nejlepší je nabízet nějaké služby. Pokud tě zajímá kosmetika, tak zkus nějaký kurz v tomhle oboru :) na líčení je nejlepší makeup institut prague.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.16 11:46

Nebo mě holky napadlo, koupit si nějaký přístroj př. Bodyter a dělat toto, co si o tom myslíte? nezkusil někdo toto?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.16 14:13

Osobně bych nedoporučovala začít podnikat, jenom proto, že chci v něčem podnikat. Pokud už teď nemáš nějaký koníček, ve kterém bys byla extra dobrá (např. aranžování květin, šití oblečení apod.) tak se do neznámých vod nepouštěj.
A nedoporučuju ani přeprodávat kosmetiku, dalo se na to pár kamarádek, konkrétně Mary Kay a ani jednu to neuživí, je to hodně o „otravování“ známých a vzhledem k tomu, že už to dělá každá pátá, tak tolik klientek neseženeš, abys zbohatla nebo se uživila.
Co máš za školu?
A nezapomeň, že podnikání jsou hlavně starosti a pokud se tomu budeš věnovat na 100 % tak něco jako volný čas neexistuje. Není nad to si odpracovat svých 8 hodin a mít padla. ;-)
 K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.3.16 16:16

Jestli máš na účtě minimálně půl milionu, klidně začni podnikat. Ze začátku musíš mít reklamu, prostory, nakoupit materiál, stavební úpravy prostor, a minimálně první rok to budeš dotovat ze svého, měsíčně minimálně 40 000,– abys všechno poplatila a zbylo ty něco na živobytí a počítej s tím, že celý den můžeš od 8 do 18 hodin být celý den v salonu sama, protože ty nepřijde ani jeden zákazník. Podruhé bych do toho už nešla, odrovná ty to psychiku, a to mám x kurzu, školení a škol na podnikání, ale praxe je tisíckrát horší.
anonymka 2

• Citovat
  • Upravit
74217
17.3.16 17:24

Vidíš a já chodim k nehtarce, která má malý krcalek nad hospodou, jedna mala místnost + WC. Ta holka má možná 23r. Chodim k ni už skoro rok sousedka asi 2r.
Nehty dělá moc pekne, když jsem k ní zacla chodit chtěla 200,– teď se omlouvala, že musela o 50,– zdrazit.
Zákazníc má dost. Termíny natriskane tak, že když jsem se k ní chtěla dostat poprvé, čekala jsem 2 měs. a to me vzala jen díky sousedce. Moji kamarádku nevzala, že už má tolik zákazníc, že další nemá kam nacpat.
A to prosím pekne dělá na vesnici. Půl milionu v kapse na začátku pochybuju, že měla.
Ale je milá, je spolehlivá, dobre praci udela, takže se k ní rady vracíme.
Nájem kolik platí nevím, ale řekla bych kolem 5tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.3.16 17:31

Ještě musím dodat, že já za ní dojíždím rada do jiné vesnice.
Mám tu nehtarky za rohem u baraku staci udelat par kroku, ale jedu k te kam bylo pracne se vecpat.
Ale holky tady za rohem ze studia u naseho, taky mají plno, kolikrát se tam svítí už třeba v 7h. ráno a jdu večer běhat a pořad jedna nebo druhá maka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.16 17:51

@Kelsey jasně, dobrá nehtařka, dobrá kadeřnice si vždycky vydělá a bude mít natřískáno, ale zbytek se bude půl dne nudit (i když konkrétně při ceně 250 Kč si asi moc nevydělá). Předpokládám, že zakladatelka dělat nehty ani vlasy neumí. Paradoxně jediné nehtařky, které to mají jako hlavní pracovní náplň znám taky z vesnice:) Ty z města to mají jako vedlejšák, protože konkurence je velká.
Já jsem pracovala na finančním úřadě, vím o čem mluvím, zvlášť se dvěma dětma bych se bez pořádné finanční rezervy do žádného podnikání nepouštěla. Náklady na pronájem, zboží, sociální, zdravotní, webovky… fakt se to naskládá. A člověk je pořád ve stresu, buď protože nemá na nic jiného čas nebo naopak, protože se nedaří.
 K.

• Citovat
  • Upravit
18304
25.1.17 14:44

Ahoj,
prosím o radu..Jsem na rodičáku a starší dítko mám ve školce, kde se mj. uplatňují i principy zdravé výživy. Doma ráda peču kváskový chléb a nově jsem si i pořídila domácí elektrický mlýnek na obilí a vločkovač. Napadlo mne, že bych mohla příp. zájemcům ze školky doma upéct „chleba na míru“, z doma semleté mouky z druhu a poměru obilovin, které si sami vyberou. Nešlo by vůbec o nic velkého, šlo by o cca 5-6 chlebů do týdne, výdělek za měsíc odhaduji max. na 1000,– Kč. Vyplatilo by se mi to vůbec? Pořízení živnosťáku, nevím vůbec jak je to s pojištěním a daněma, do toho bych musela splňovat snad i nějaké hyg. předpisy? :nevim: Mám pocit, že se na to asi budu muset vykašlat že? Nebo jak to děláte, vy, maminky na rodičáku, které si takto chcete vylepšit rozpočet třeba jen pár korunami za měsíc prostřednictvím nějaké činnosti, která vám jde a baví vás a chcete jí dokonce poskytnout jen pár lidem z nějaké komunity, kterou znáte? To jste fakt všechny podnikatelky??? Vyplatí se vám to??? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
25.1.17 14:51

Podle mne je to vazana zivnost. I prostory bys musela mit jine nez domaci kuchyn

• Citovat
  • Upravit
18304
25.1.17 14:54
@jahuhudka píše:
Podle mne je to vazana zivnost. I prostory bys musela mit jine nez domaci kuchyn
:zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat