Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jaké šidítko je podle Vás nejlepší? Značka …tvar…materiál ![]()
Moje malá má nejraději klasický(viz.foto), který byl už za mého dětství, ale bylo mi řečeno, že není dobrý a prý podporuje tvorbu předkusu a špatného postavení chrupu
Nevím se rozhodnout na jaké šidítko přejít, jaký materiál…silikon?kaučuk?…jaký tvar?
Jak jste na tom Vy
![]()
Nejlepší je žádný
(ohledně zubů), jinak prý co nejvíc placatý…
Silikon/kaučuk je spíš o hygieně než vlivu na skus?
Majda měla MAM kaučukové.
No ale jiný nechtěla, takže i kdyby nebyl na zuby nějak extra dobrý, jiný by si nevzala…
Spíš nenechávat dudlík až do pěti let a podobné extrémy ![]()
Neřešila bych jaký tvar je nejlepší. Já řeším po kterém nejrychleji ,,zmlknou,,
![]()
Každý dudlík může být nejhorší i nejlepší. Záleží na miminku, kterému dá přednost ![]()
Mám 3 děti a každé dávalo přednost jinému dudlíku - nejstarší klasická kulatá kytička kaučuk, prostřední měla Avent a nejmladší má Nuk oba silikonové ![]()
Jak píšou holky…nejlepší je buď žádný nebo alespoň takový, který to dítě „vezme“. U nás prošel,asi z 10 druhů a značek, MAM silikonový…
peggy.sl píše:
Neřešila bych jaký tvar je nejlepší. Já řeším po kterém nejrychleji ,,zmlknou,,![]()
Moje mala ty ortodonticke nechtela, padally ji z pusy. Klasická kzticka nani byla velka, takze nam vyhovoval silikonovy, kulaty od canpol babies.
Naše malá měla nejraději 3 silikonový od NUKU a jiný nevzala, bohužel už podle toho vypadaly
. Pak jsme si řekli, že už si s nima dál ostudu dělat nebudeme a koupili od Aventu a učili jí na ně přes měsíc
, ale už je má ráda. Můžeš si vybrat jaký chceš, ale dítko si stejně prosadí svoje
. Pokud nebude mít dudlík v puse od rána do večera a do bůh ví kolika let,tak bych se toho tak nebála
.
Dost pozdě jsem se dozvěděla o těchto: http://www.profimed.cz/…cke-dudliky/ , už se nedalo přeučit, takže mi leží v šuplíku nepoužité. Měli jsme vždycky silikon, placatý. Dcera Avent, syn Nuk.
Kaučuk ani kulatý jsem nedala možnost vyzkoušet, ptž jsem nechtěla, aby takový dudlík používali. Ze začátku dudlík oba plivali, ale pak ho vzali na milost a jak mi to ulevilo. ![]()
s tím předkusem apod nevím, mslím že spousta nás vyrostla s dudlíky a tento problém nemají. pokud k tomu má někdo sklo, bude mít předkus s dudlíkem nebo bez něj. u nás ze začátku byl NUK a pak byl vyměněn za obyč kytičku co je v úvodu. jiné už od té doby nechtěla. Teď nás čeká odnaučování …
Nelisa píše:
Dost pozdě jsem se dozvěděla o těchto: http://www.profimed.cz/…cke-dudliky/ , už se nedalo přeučit, takže mi leží v šuplíku nepoužité. Měli jsme vždycky silikon, placatý. Dcera Avent, syn Nuk.
Kaučuk ani kulatý jsem nedala možnost vyzkoušet, ptž jsem nechtěla, aby takový dudlík používali. Ze začátku dudlík oba plivali, ale pak ho vzali na milost a jak mi to ulevilo.
Malý má MAM silikonový… ale tenhle se mi líbí, že bych zkusila zda ho vezme na milost. Teď tedy máme nějaký nový MAM, taky by měl být dobrý na zuby, ale zatím se s ním nekamarádí.
Já jsem ráda, že malej si vezme tu komunistickou kytku.
Jinak by jsem se zbláznila. ![]()
V porodnici šoupli malýmu něco obrovskýho a neznačkovýho… 3 měsíce jsem hledala tu velikost a ten tvar… až jsem konečně objevila Suavinex, silikonový! Máme ho od včerejška, a jsem šťastná, že jsem ho nakonec našla
![]()
Ale samozřejmě že bez dudlíku by to bylo „zdravější“… ale pořád lepší dudlík než palec ![]()
valkil píše:j.a.n.i1 píše:Zrovna včera jsem ten nový MAM koupila, máme ten od 6 měsíců, vepředu je hodně uzounký, a malý ho v pohodě vzal.Nelisa píše:Malý má MAM silikonový… ale tenhle se mi líbí, že bych zkusila zda ho vezme na milost. Teď tedy máme nějaký nový MAM, taky by měl být dobrý na zuby, ale zatím se s ním nekamarádí.
Kaučuk ani kulatý jsem nedala možnost vyzkoušet, ptž jsem nechtěla, aby takový dudlík používali. Ze začátku dudlík oba plivali, ale pak ho vzali na milost a jak mi to ulevilo.
A nebudou si starší děti takové asymetrické dudlíky dávat do pusy obráceně? Jsem proto byla i ráda, že ten MAM je jedno, jak si ho tam šoupne ![]()
U prvního jsem to neřešila. V porodce dosta kytičky. Ta se postupně rozleptala a vytahala. Když dostal nový, byl asi poloviční a vztekal se. Tak jsem ho přeučila na DM dudlíky, ty ztáhly z trhu, protože v nich bylo cosi jedovatého. Tak jsem vsadila na jistotu - Avent.
U dcery už jsem na to šla vědečtěji - chtěla jsem něco, co se nevytahá ( tedy ne kaučuk, ale silikon), něco, co je jedno, jak si později sama nasadí - usnadní to samonasazování zejména v noci ( tedy ne ortodontický), a něco, co se dá koupit všude, když zapomenu. Takže má zase Avent.