Jaké spoření pro dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj,
mě se docela líbí spoření u Allianz pojišťovny. Jmenuje se to Pastelka. Je to zároveň úrazovka, můžeš pojistit více dětí najednou a domluvit si na jak dlouho to chceš mít uzavřený. jo a po dvou letech můžeš i vybírat bez sankcích. Ještě o tom popřemýšlím, škoda těch stavebek
(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,můžu dobře poradit,mám vlastní zkušenost a opravdu se s tím,co máme žádné stavebko ani Sluníčko,či Pastelka nedá srovnat.Chce to ale vědět víc a na to tady není místo.Kdo má zájem vědět víc,zavolejte na 606664950. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na otázku - jaké spoření pro dítě neexistuje jednoduchá odpověď. Záleží vždy na tom, na jak dlouhý horizont chci peníze ukládat (investovat). Například pro horizont šestiletý je ideální stavební spoření - tedy díky škrtům už to nebude tak optimální, ale pořád to zhodnocení by mohlo vycházet slušně. Tedy pokud chci spořit měsíčně. Pokud mám nějaký větší objem peněz, který mohu na několik let obětovat, jsou dobré například strukturované dluhopisy. Na delší časový horizont- např. deset a více let jsou lepší investice do akcií, komodit či nemovitostí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky máme zkušenosti se spořením…každopádně jsme objevili velmi hodnotné a výhodné spoření a to do drahých kovů.Je to jedna z nejlepších investic a spoření na trhu, která nezklame.
KDO MÁ ZLATO, BUDE MÍT PENÍZE POŘÁD
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud aspoň 500 Kč měsíčně máte, tak investiční fond s průběžně (!!) placeným poplatkem.
Např. Rentier od Pioneera
Pokud vás děsí myšlenka, že byste v některé fázi mohli mít na účtu méně peněz než jste tam vložili, tak stavební spoření. Ovšem za cenu, že po těch 10-20 letech tam budete mít násobně méně než ve fondech.
Průběžně placený poplatek vás chrání před tím, abyste si hned na začátku nepředplatili 18 let spoření a po dvou letech zjistili, že to nejste schopni hradit. Tak se vám poplatky strhávají podle toho, co tam vložíte.
Mch. průběžně placený poplatek vám žádný finanční poradce nenabídne. Asi 20 let by mu ze smlouvy chodila provize 5-10 Kč měsíčně ![]()
Ještě je dobrá finta, pokud máte založené investiční (!) životní pojištění, tak posílat peníze pro dítě jako mimořádný vklad. Je osvobozený téměř od všech poplatků. Ovšem do jakého přesně fondu a konkrétní podmínky jsou prakticky smlouva od smlouvy jiné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
¨Hlavně ne sluníčko,vím o něčem lepším.pokud budete mít zájem,dám vám kontakt na jednoho chlápka,je hodný,sympatický a hlavně nevtíravý,je to spoření u AXA.
- Citovat
- Upravit
spokojena u AXA,investiční životní spoření pro dítě i pro vác,ale daleko lepší je pro dítě.
- Citovat
- Upravit
christy píše:
Ahojky,
tak jsem si řekla,že je největší čas založit naší malé nějaké spoření atd..
Ale přemýšlím co je výhodnější jestli nějaké spoření typu Sluníčko atd..nebo stavební spoření??
S čím jste spokojeni vy?Předem děkuju za tipy
Byl jsem teď po dvou letech u poradace od Partners. Jednoznačné doporučení, oddělit úrazové pojištění od spoření. Nejen u dětí, ale i u dospělých.
Takže mám úrazové pojištění (smrt, úraz, trvalé následky) pro celou rodinu, hlavně trvalé následky u všech jsou pojištěny na 6ti násobek s progresí od 0,5% do 100%.
Spoření zvlášť na zajištěném spořícím investičním účtu.
Schválně neuvádím konkrétní produky, pokud jste z Brna a zajímají Vás, dejte mi na Vás kontakt a já jej předám svému „Partnerovi“. Dělal nám návrh na refinancování stavebního spoření a musím říct, že jsem s jeho prací spokojený. Samotného mě starání o investice a finance moc nebaví, proto využívám služeb Partners.
M.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Iveta35 píše:
Taky máme zkušenosti se spořením…každopádně jsme objevili velmi hodnotné a výhodné spoření a to do drahých kovů.Je to jedna z nejlepších investic a spoření na trhu, která nezklame.
KDO MÁ ZLATO, BUDE MÍT PENÍZE POŘÁD
S tím, kde je dnes cena zlata mělo smysl do něj investovat před deseti, dvaceti roky.
Myslím, že za dalších 10 let jeho cena neporoste jako dosud. Škoda, že stříbro není investiční, ale technický kov. Tam bude s časem zhodnocení výrazně vyšší…
S citací souhlasím jen na půl. Již staří Židové diverzifikovali svoje úspory a tak něco měli v nemovitostech, něco ve zlatě a něco v cenných papírech. Myslím, že to je zcela nejlepší a nejmoudřejší model.
Problém je, že za 500,– měsíčně si investiční zlato nekoupíte. A další otázkou je, kde to pak mít „uskladněné“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sluníčko néé
Spočítal jsem si, že za 6 let jsem do spoření Sluníčko pro svého syna dal téměř 43.000,– Kč a teď jsem si zažádal o stav účtu a divil se, že tam je pouze 26.000,– Kč a vratných pouze 21.000,– Kč. Jsou to zloději, raději tam nevkládejte NIC!!!! Ota
- Citovat
- Upravit