Jaké spoření pro dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Sluníčko nééé. Tam dáváš peníze a dítě pak dostane míň, než tam za těch x let dáš. Lepší je uzavřít normální úrazové pojištění a zvlášť spoření. Zatím je nejvýhodnější stavební, ale kdoví, jak to bude..
Já Sluníčko dceři založila a pak jsem se chytla za hlavu a zrušila. O něco jsme sice přišli, ale kdybych to nechala běžet, přišli bychom o víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsme měli sluníčko a taky ho po roce zrušili, přišla jsem sice o pěníze, které jsem tam 12měsíců vkládala, ale jak píše hkac, kdybych ho nechala běžet dál, prodělala bych na to ještě více ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejvýhodnější je stavebko (pokud je jen na těch 6 let) ale to teď chtějí zrušit
Stejně jsem ho Myšákovi založila, uvidíme…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:
Nejvýhodnější je stavebko (pokud je jen na těch 6 let) ale to teď chtějí zrušitStejně jsem ho Myšákovi založila, uvidíme…
Ono bude nejspíš i tak nejvýhodnější, ovšem už ne tolik
. My máme stavebka i na obě holky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejvýhodnější bude zřejmě doma pod matrací. Také jsme zatím nezaložili a zakládat nebudem, až co vymyslí nahoře. Teď se moc dobré změny nechystají. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Momentálně bych doporučila stavební spoření. Babička nám na oba kluky spoří u rajfky. Je to na pět let. Osobně se mi zdá zbytečné spořit dlouhodobě třeba na dvacet let (pro dítě). Ne že by přišla zrovna inflace, ale vemte si nás, naši generaci - mně babička spořila, abych měla „na byt“. Skutečně jsem v 18 dostala částku, která v nějakých 70. letech na bydlení postačila. V letech 90., po revoluci, už nestačila zdaleka ani na pozemek. Takže peníze, které pečlivě ukládala a spořila, se za tu dobu devalvovaly neskutečným způsobem.
Nejlepší by bylo asi investovat do nemovitosti, ale zase tolik asi nikdo zbytečných peněz nemáme … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky by mě zajímalo, co jste zakládaly prťatům.My miminko čekáme a přemýšlíme nad tím, co a kde založit. Nejsme žádní boháči, ale něco aby mělo v 18ti, případně dle potřeby. Píšete tu o stavebkách…Myslíte, že i ty budou v budoucnu výhodné? Nezajímám se o to nějak moc, ale neslyšela jsem na stavebka - ty změny moc chvály.
Jsem ráda, že píšete, že SLuníčko apod nezakládat. Nad tím jsme totiž taky uvažovaly. Teď už Sl. zakládat nebudeme. Ještě mě napadly takové ty spořící účty, kde by jsme mohly dát porodné a případné další finance, které zbydou. Ale jestli je to výhodné nevím přesně
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Existují spoření, kde by v dospělosti dostalo dítě dost peněz. Ovšem otázkou je, jestli si těch dost peněz po těch x letech budou moct koupit víc než dva rohlíky
.
My jsme holkám uzavřeli stavebko a úrazové pojištění (Maruška ho má od zdravotní pojištění na rok zdarma, pak se uvidí). Na delší dobu se mi spořit teď nechce, ze stejného důvodu jak už zaznělo výše. Ale zase mít hotovost pod matrací je taky riziko. Nejlepší je asi peníze hned rozfofrovat
a užít si je
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha tak Sluníčko néé,já jsem právě váhala,páč mi ho na poště pořád nutily.Teď naposledy mi nabízely nějakou novinku se stavebkem,prý docela výhodnou,a když jsem řekla,že ještě počkám až jak to nahoře …vymyslí,tak prý nemusím,že se jich to nedotkne tomu teda moc nevěřím-neslyšel jste někdo o tom??
Takže nejlepší bude když založím nějakou pojistku,nejspíš takovou co se vyplácí v 18-ti letech dítěte pokud se ještě dělá a pak nějaký stavebko(stím teda radši počkat)to zas budu váhat kde založit páč-třeba Modrá Pyramida v KB mě docela při skončení smlouvy zklamala ![]()
A mám ještě jednu otázku:po kolika měsíčně tak přispíváte je 500,–kč moc nebo málo?? ![]()
- Citovat
- Upravit
Platím oboum klukům po 500,– u ČMSS a k tomu máme společnou úrazovou pojistku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdybych mohla dávat víc,tak určitě dávám,ale to si momentálně nemůžeme dovolit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme prozatím malýmu založili účet u poštovní spořitelny a měsíčně mu tam posílámě nějakou částku, dáváme peníze co dostane od babiček, tetiček. Zkrátka to má místo pokladničky. Úroky vesměs žádný, ale zatím to stačí, pak možná přejdeme na nějaký stavebko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:
Nejvýhodnější je stavebko (pokud je jen na těch 6 let) ale to teď chtějí zrušitStejně jsem ho Myšákovi založila, uvidíme…
Oni ho nechtějí zrušit, jen změnit zvýhodnění v zákoně. Takže se to už tak moc nevyplatí, ale pořád lepší než spořit v pojištovně, kde ty peníze vůbec nejsou pojištěny jako v bankách, spořitelnách…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě Sluníčko určitě ne. Je neprůhledné, nedokážete si spočítat, kolik tam jde na spoření a kolik na pojištění. Obecně tuhle kombinaci nemám vůbec ráda.
My máme našeho malého pojištěného na úraz a pobyt v nemocnici v rámci naší rodinné pojistky u Kooperativy. Spoření zatím nemáme. Pokud by se neměnili podmínky u stavebka, bylo by jednoznačně nejvýhodnější. Spoustu lidí zakládalo stavebka dětem s vysokou cílovou částkou, aby měli v budoucnu možnost získat úvěr na bydlení…
Jinak co se týče toho pojištění, tak si tu někdo před časem chválil Pastelku, ale nemám zkušenost.
- Citovat
- Upravit
Ahojky,

tak jsem si řekla,že je největší čas založit naší malé nějaké spoření atd..
Ale přemýšlím co je výhodnější jestli nějaké spoření typu Sluníčko atd..nebo stavební spoření??
S čím jste spokojeni vy?Předem děkuju za tipy