Jaky vyhodny sporici ucet?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaky vyhodny sporici ucet?
Ahoj, nevite nekdo,jaka banka nabizi vyhodne sporici ucty?chtela bych spise neco usporit,nez aby mi porad neco strhavali ![]()
Nemate nekdo nejakou zkusenost?dekuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ja mam emax plus u mbanky, jsem spokojena protoze je bez poplatku a hlavne kdyz chci vybrat penize tak muzu hned a nemusim mesic a vic cekat jak u jinych ustavu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj dobré je taky CZK konto u AXA.Jde o spořící účet, vše přes net.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jeste jsem chtela napsat, ze spousta bank postupne snizuje uroky tak je dobre vybirat takovou kde nebudes vazana zustat ale muzes klidne prejit jinam.
Pr. mbank snizili urok celkem dost, ja tam moc penez nemam tak nema cenu prechazet, kdybych jich mela vic porozhlidnu se jinde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O AXA jsem slysela a jednu dobu jsem o nem uvazovala ale nevim jak to maji s mesicnimi poplatky, aby pak clovek to co naspori nezaplatil na poplatcich. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba ING konto - je zdarma, ale musíš mít nějaký jiný účet kam si v případě potřeby z ING konta peníze převedeš a vybereš. U ING se vše řídí přes net.
- Citovat
- Upravit
tak já mám mBank (ty úroky šli fakt hodně dolů - jinak jednoduchá obsluha, žádné poplatky mimo výběr hotovosti nad 3× měsíčně a spešl služby jako písemné potvrzení atd., můžeš si cokoliv kdykoliv změnit což je dobré např. u limitů karet, převody mezi účty mBank jsou okamžité, hotovost jde vkládat jen přes jinou banku, a ze spořícího účtu máš 1× bezplatný převod měsíčně na daný účet). Pak ještě červené konto od poštovní spořitelny (lepší úroky jsou od 50.000,–, taky nelze vkládat hotovost přímo na účet, el. bankovnictví), ING konto je taky dobré, LBBW (pokud nezměnili podmínky, na tuhle banku jsem se dívala už dřívě, kdy měli úročení 2,5 a potom snížili na 2, ted li nejspíše ještě níž)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pokud penize nebudes nejakou dobu potrebovat, popremyslej spis o jinych moznostech investovani.. sporici ucty maji velkou vyhodu v tom, ze tam nemas penize vazane, ale ten urok je obvykle nic moc.. hodne casto je v bankach zminovano slovo AZ,takze nejaky urok nad 1% mas az treba u vkladu nad milion ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak na 2 procenta (ING, 1,8 ČK) se dostaneš u těchto účtů, nicméně kámen úrazu investování u většiny lidí bude to, že nikdy nevíš co bude, co se pos… takže stejně nějakou částku odpovídající x-násobku měsíčních příjmů je dobré mít dostupné a kdo má víc (kolik takových je
) tak stavební spoření už nebude tak výhodné, penzijko a další zas nemáš pojištěné, jak v bance proti krachu, termínované vklady jsem taky neviděla nějak moc dobře úročené, akcie a spol. jsou rizikové
zbyde tak akorát koupě atraktivní nemovitost (po důkladném prostudování územní plánů, geolog. průzkumu či statiky a kvality provedení stavby)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je těžký: pokud potřebuješ mít peníze u sebe, tak určo spořicí účet (doporučuju ING).
Vyhlídky investic v akciích, podílových fondech, apod. se zvyšují s delší dobou investice. Resp. když to tam nenecháš tak 10-15 let, tak z toho možná nic mít nebudeš.
Stavebko i přes snížený příspěvek (počítám, že zákon projde) je pořád úročeno nějakým 6-7%/rok. Takže je to pořád z těch lepších produktů. Akorát to zazdí peníze na 6 let.
Ne penzijko mám vlastní-poměrně negativní názor ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Já měla konto u mbank, ale naprdli mě maximálně - jednak tím, jak radikálně snížili úrok a jednak zavedením poplatků - už i za výběr z bankomatu
Já tam měla peněz docela dost - teď už to tak valný není, nicméně stejně od nich prchám pryč, zřídila jsem si spořící účet u ING (tam nelze peníze vybírat, úrok je 2%) a u AXY - úrok 2% + 0,5%, pokud tam máš ke konci roku zůstatek minimálně 40 000. U obojího je vedení účtu zdarma, podrobna jsem ty ceníky nezkoumala, ale tyhle dvě spořící konta jsem vyhodnotila jakožto nejlepší. Ještě si dost lidi chválí FIO, ti mají myslím aktuálně úrok 1,6%, jak je to s poplatky nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj maminky. Obnovuji diskuzi. Ráda bych si u nějaké banky založila spořicí účet. Jde mi o to, aby nebyl potřeba založit běžný účet a aby byly co nejmenší poplatky. Ani mi nevadí, že tam peníze budou jen ležet, nejde mi až tak o nějaké zúročení, ale abych neprodělavala na poplatcích.
Lišku i investiční spoření mám, ale ráda bych i toto, aby v případě potřeby byly peníze ihned k dispozici.
Děkuji za odpověďi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DaniLo
Nejlepší spořící účet na trhu pro nově zakládající je momentálně Spořící Účet + od Creditas. Vše je zdarma, lze ovládat elektronicky a má aktuálně úrok 1.8%.
https://www.creditas.cz/sporici-ucet
Lze založit pouze spořící účet, ale založení zároveň běžného má pouze výhody, když nepočítám jeden podpis navíc a o jedno číslo účtu v internetovém bankovnictví navíc. Běžnej je taky úplně zadarmo na vše běžné (poplatky začínají až třeba u zahraničních plateb atd.), budeš k němu mít kartu (ke spořáku nebudeš), takže si peníze ze spořáku např. můžeš přes internetové bankovnictví okamžitě převést na běžnej a jít z bankomatu vybrat hotovost. Výběr hotovosti v libovolném bankomatu (i cizí banky, dokonce i v zahraničí) je zdarma a to v libovolném počtu výběrů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, oživuji diskuzi. Dáte mi tipy na spořící účet, kam dávat nepravidelně peníze? Jde mi samozřejmě o co nejlepší podmínky, o zúročení, bez nutnosti zakládat k tomu běžný účet a s možností mít k penězům v případě potřeby rychlý přístup - budeme stavět. Stavebko mám, s běžným účtem bez poplatků jsem taky spokojená, tak mi jde jen o ten spořící, aby peníze neležely jen tak na běžném účtu a pak hledám ideálně ještě jeden spořící i pro dítě. Díky ![]()
Příspěvek upraven 04.01.20 v 18:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit