Jaké správné oblečení do divadla v zimě?

13
27.12.16 21:34

Jake spravne obleceni do divadla v zime

Holky, potrebuji poradit, mame listky do divadla v Brne-Louskacek, a co nejvhodej vzit na sebe, vlastne je zima, pojedeme s detmi vlakem,?Diky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
27.12.16 22:02

Místo silonek bych si vzala pěkné punčocháče nebo legíny, na to sukni a halenku, na ní svetr, který si sundáš v divadle. Děti to samé, jen kluk místo sukně manžestráky/kalhoty a košili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
27.12.16 22:49
@kaja00 píše:
Místo silonek bych si vzala pěkné punčocháče nebo legíny, na to sukni a halenku, na ní svetr, který si sundáš v divadle. Děti to samé, jen kluk místo sukně manžestráky/kalhoty a košili.

Ehm… na balet v leginach???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
27.12.16 23:05
@Sofierules píše:

Občas si taky vezmu legíny místo silonek, za předpokladu, že nejsou vidět - tzn. sukně plus vysoké kozačky. Je to v zimě příjemnější. Většinou to ale řeším silonky + legíny na to a legíny si pak na místě sundám. K tomu bych dala halenku s dlouhým rukávem a na to elegantnější svetřík, který si třeba na místě stejně můžeš sundat. Nebo mám i teplejší šaty - právě s dlouhým rukávem nebo celkově silnější materiál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
27.12.16 23:11

Ja bych jela normalne akorat bych si pres saty vzala teplejsi kabat a detem bych to moc neresila, bundy si tam sundaj tak jenom slusnejsi kalhoty pod to treba puncochace a svetr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
28.12.16 08:01

V mrazu řeším divadlo tak, že ke klasickému oblečení (šaty ke kolenům, silonky) vezmu na sebe svetr, zimní kabát, zimní boty, silné nadkolenky (nebo termolegíny, termopunčochy) a lodičky do příruční tašky. V šatně stáhnu nadkolenky (to lze, aniž bych se musela veřejně obnažovat, termopunčochy stahuju na toaletě), vyměním boty (základ, kozačky do divadla nepatří), sundám svetr, tašku s kozačkami, nadkolenkami a svetrem odevzdám spolu s kabátem v šatně. Prostě v divadle jsem v zimě jako v létě, je tam teplo, na cestu samotnou se navrstvím a všechny vrstvy navíc nechám v šatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
28.12.16 08:51
@Sofierules píše:

No pod sukni klidne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
28.12.16 09:01
@kaja00 píše:
No pod sukni klidne :nevim:

Nerozporuji, že spousta žen chodí „klidně“ na balet v legínách, stejně jako spousta mužů jde „klidně“ v riflích, ale vhodné to teda vůbec není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
28.12.16 10:04

@SlečnaDahlia ale já nemyslím jen legíny, ale pod sukni, šaty místo punčocháčů ;) samotné legíny se mi nelíbí ani normálně, natož do divadla :roll: o riflích nemluvě :roll:
Ale já bych si vzala silonky, punčocháče nesnesu a legíny jsou mi krátké, takže k nim na doma nosím dlouhé teplé ponožky a to do divadla nejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6119
28.12.16 10:57
@kaja00 píše:
@SlečnaDahlia ale já nemyslím jen legíny, ale pod sukni, šaty místo punčocháčů ;) samotné legíny se mi nelíbí ani normálně, natož do divadla :roll: o riflích nemluvě :roll:
Ale já bych si vzala silonky, punčocháče nesnesu a legíny jsou mi krátké, takže k nim na doma nosím dlouhé teplé ponožky a to do divadla nejde :D

No ale o tom mluvím. Návštěva divadla je společenskou událostí a legíny nejsou společenský oděv. Hlavně proto, že si k nim nelze vzít společenskou obuv. Legíny nosím teď v zimě na ven k zimním botám, občas na jaře s delší tunikou, do divadla bych se styděla, zvlášť když jde o klasický balet (dětská loutková představení, undergroundové scény apod. jsou jiná kapitola.

Doplním, pochopila jsem, že si k nim bereš sukni, ale i tak jsou legíny do divadla passé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
28.12.16 15:20

Tak to já bych si kozačky klidně vzala. Možná jen do Národního ne, jinak na černých elegantních kozačkách nevidím vůbec nic špatného, obzvlášť na nějaké menší scény, ale klidně i na muzikál. Vídám to naprosto běžně, i když uznávám, že to není argument, protože běžně bohužel vídám i tenisky nebo džíny :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
28.12.16 16:25
@SlečnaDahlia píše:Doplním, pochopila jsem, že si k nim bereš sukni, ale i tak jsou legíny do divadla passé.

Legíny mezi lidi nenosím, stydím se v nich :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
28.12.16 17:02

@kaja00 jj, já jen, že si radila zakladatelce ať si vezme na balet legíny…to je nepřípustné, viz má reakce a dalších… pro zakl. pouze a jedině pokud sukni tak silonky-pokud jede tedy vlakem a bude zima tak teplé boty, které si v šatně přezuje za lodičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.17 20:05

Kalhoty, sako, halenku a červenou rtěnku.
Teplý kabat/bunda samozrejmnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
7.12.23 21:13

Louskacek Brno

Ahojte, mozete mi prosim poradit? v sobotu prideme vlakom s dcérkou do Brna cca o 10:30h a o 13:00h ideme na Louskacka. Ubytovani budeme v Hotel Continental, check in je az od 14h. V Brne som velmi dlho nebola. Zoberie nas taxik z Janackovho divadla do hotela, aby sme sa ubytovali a prezliekli? neskor chceme ist na trhy. Niekde som citala, ze napriklad Bolt do centra nemoze. Ako sa dostanem zo stanice do mesta, do nejakej fajn restauracie, aby sme to nemali potom daleko do divadla? Check out je o 12h v nedelu a vlak naspat nam ide navečer. Co by ste odporucili ako program pre 10r slecnu? Da sa aj na trhoch platit vsade kartou, alebo musim brat ceske koruny? Uvitam a budem vdacna za kazdu dobru radu. Dakujem za pomoc a čas :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková