Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Otazka je jasna ![]()
Mame doma 19m chlapecka a strasne ho bavi Duplo a trochu i vlackodraha.Rada bych mu ke druhym narozkam koupila nejakou jinou stavebnici… Co je popularni u vas? Aby ho to za rok neomrzelo? ![]()
Já každý rok dokupuju malýmu lego Duplo, za chvíli mu bude 5 a pořád ho to baví. Dobře se to drží, má toho už hodně, takže postaví velikou garáž. Ty malinký lega jsou podle mě k ničemu. Akorát se to všude válí. A malýho to ani nebaví.
@Limi123 U nás tedy jede od 12 měsíců tak do 3 let megabloks ve všech podobách. Duplo až později.
U nás vede také Lego Duplo. Kupujeme hlavně ty doplňkové sady, kde je hodně zvířat, figurek, aut. Baví to i mě ![]()
Ja od dvou let kupuju klasicke lego, ale malej nic necpe do pusy, tak nehrozilo ze to spolkne nebo vdechne. Treba duplo ho nebavilo nikdy. ![]()
U nás také vede duplo a dřevěná vláčkodráha. Máme doma už asi 10 krabic toho lega a pořád je z čeho vybírat
o jiné stavebnici nevím.
Nic jineho nemame. Dokupuju k vlackodraze a duplu.
Jeste u babicek Seva - ale ta je az pro starsi.
U nás taky Duplo a vláčkodráha
A teď viděla nádhernou kuličkodráhu Hubelino kompatibilní s Duplem.
Vláčkodráha, kuličková dráha, klasické lego a seva.
Synovi je 2,5.
@Petraa89 píše:
Já každý rok dokupuju malýmu lego Duplo, za chvíli mu bude 5 a pořád ho to baví. Dobře se to drží, má toho už hodně, takže postaví velikou garáž. Ty malinký lega jsou podle mě k ničemu. Akorát se to všude válí. A malýho to ani nebaví.
Souhlas, u nás též na prvním místě duplo, syn 6 let
Myslím že mu to vydrží do 15ti ![]()
U nás jednoznačně Magformers. Sice dražší pořizovací cena, ale stojí to za ty peníze ![]()
U nás duplo, klasické dřevěné kostky, vlackodraha a igracek-multigo.
@kotyk píše:
U nás taky Duplo a vláčkodráhaA teď viděla nádhernou kuličkodráhu Hubelino kompatibilní s Duplem.
Hubelino máme a je super (taky dražší, ale kvalitní a nerozbitné). Skvělé jsou i Hubelino podložky (tvrdší, než ta pružná zelená na Duplo, takže se na tom dají věci přenášet) a kostičky (dělají sadu, kde je spousta dlouhých kostek, třeba 2*8 nopů, takže to klasické Duplo hodně obohatilo a jdou dělat snáz víceúrovňové stavby). Kvalitou jsou ty kostky stejné jako Duplo.
Hubelino máme v plánu, dupla máme spoustu (i ty dlouhé kostky), koupila jsem nějaké použité velikou bednu, takže to už určitě dokupovat nebudeme
Pak asi přejdeme na Lego.
Díky všem ![]()
@mal.lucie O Magformers jsem slyšela, možná také vyzkoušíme. Jak staré děti si s tím vyhrají?