Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu, moje děti milují pejsky, ale syn má alergii na roztoče a tak nám alergoložkou byl pes vymluven, existuje nějaké plemeno pro alergiki???
Díky za rady Lucie
Pokud je alergik na roztoče, tak bych řekla, že jakýkoli pejsem. Možná bych volila krátkosrstější, aby se v srsti nedržel tolik nepořádek. Sama na roztoče testama taky reaguju, na psa nereaguju a už máme pejska 14 let a bez problémů.
Maltézák, jsem alergička na roztoče, prach, a srst a mám ho doma..koukni o něm na info ![]()
http://www.ifauna.cz/…pro-alergika , tady jedna diskuze, záleží na co je dítě alergické, nemusí to být jne srst, ale jak se píše v diskuzi i sliny aj.
Doporučuju čínského chocholatého psa. máme obě varianty se srstí i bez srsti a pokud se o pejska staráš (koupání, péče o srst nebo kůži) tak je to v pořádku
Ahojky moje sestra a její děti jsou alergici.Byl jim doporučen „vodní pes“…a bez problémů on totiž vůbec nelíná a jeho srst neobsahuje alergeny či co… ![]()
Holky díky za reakce.
Vodní pes dala jsem do googlu a tam mi to vyhodilo spoustu obrázků dokonce i zaltého retrívra. já mylsela něco menšího do bytu na mazlení ![]()
Yorkšír je bez podsady, ale ty alergeny jsou i ve slinách a nejdřív ta alergie může být na roztoče, pyly a časem může být i na toho pejska
dobře to zvaž..
Já - jakožto celoživotní alergik na roztoče bych psa rozhodně do bytu nekupovala
Jinak teda já mám silnou alergii na kočky a po rocích přemýšlení jsme si nakonec pořídili bezsrstou kočku a pokud mě zrovna neolizuje, tak žádnej problém nemám.. Ale chlupy bych fakt v bytě nesnesla, i kvůli těm roztočům… Tak co takhle naháče? ![]()
Maltézáčka:)sice má dlouhé chlupy pokud nestříháš ale nelíná a je vhodný k alergikům.
Nelínaví jsou jorkšíři, pudlíci, maltezáci, naháči a tuším i bišonci. Otázkou je, na co přesně má syn alergii. Alergie může být i na sliny, na výkaly.
Každý pes líná. jde jen o to že u dlouhosrstých plemen se člověk musí o srst pravidelně starat a tak chlupy vyčeše. jinak i z pudlíka, maltézáčka, osrtstěné varianty naháče jsou chlupy ![]()
Neriskovala bych a dala na doporučení alergologa. nestojí to za to
, my psa měli a vůbec jsme netušili problém, jo byl častěji nemocnej, ale až za 2 roky dětská že jí to přijde že má astma
, na alergo zjistili pyly, trávy a i na psa a když sjme říkala že v kontaktu se psem je a ani neslzí tak že to je právě astma, psa nemáme skoro rok, syn na lécích ale najednou spirometrie je ok a jediný zvíře co může je želva nebo rybičky, doktorka na Vikiho že jen ti co nemají chlupy a syn na vážno jestli dinosaura mít může
. prý možná kolem puberty by se to mohlo zlepšit ale když je chvilku u tchýně, pes v jiné místnosti tak pak doma tak divně dýchá. myslim že to nestojí za to kupovat psa a za pár týdnů nebo měsíců přemýšlet kam s
e psem
@paola white píše:
Každý pes líná. jde jen o to že u dlouhosrstých plemen se člověk musí o srst pravidelně starat a tak chlupy vyčeše. jinak i z pudlíka, maltézáčka, osrtstěné varianty naháče jsou chlupy
to nesouhlasím psa stříhám jednou za pár měsíců a i tak chlupy tu z fenky nemám ![]()
MARKÉT díky za reakci, právě tak to myslím, když tu byla 14dní švagrová se dvěma psy malý se dusil a až jsem vypucocali celý byt byl klid, proto se ptám zda vůbec je plemeno pro alergiki.
všem díky za reakce