Jaké štěně pro alergika?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2245
25.11.12 16:01

jaké štěně pro alergika???

Prosím o radu, moje děti milují pejsky, ale syn má alergii na roztoče a tak nám alergoložkou byl pes vymluven, existuje nějaké plemeno pro alergiki???

Díky za rady Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30300
25.11.12 16:05

Pokud je alergik na roztoče, tak bych řekla, že jakýkoli pejsem. Možná bych volila krátkosrstější, aby se v srsti nedržel tolik nepořádek. Sama na roztoče testama taky reaguju, na psa nereaguju a už máme pejska 14 let a bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
25.11.12 16:09

Maltézák, jsem alergička na roztoče, prach, a srst a mám ho doma..koukni o něm na info :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
25.11.12 16:17

http://www.ifauna.cz/…pro-alergika , tady jedna diskuze, záleží na co je dítě alergické, nemusí to být jne srst, ale jak se píše v diskuzi i sliny aj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
25.11.12 16:17

Doporučuju čínského chocholatého psa. máme obě varianty se srstí i bez srsti a pokud se o pejska staráš (koupání, péče o srst nebo kůži) tak je to v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
25.11.12 16:41

Ahojky moje sestra a její děti jsou alergici.Byl jim doporučen „vodní pes“…a bez problémů on totiž vůbec nelíná a jeho srst neobsahuje alergeny či co… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
25.11.12 17:04

Holky díky za reakce.

Vodní pes dala jsem do googlu a tam mi to vyhodilo spoustu obrázků dokonce i zaltého retrívra. já mylsela něco menšího do bytu na mazlení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
25.11.12 17:05

Yorkšír je bez podsady, ale ty alergeny jsou i ve slinách a nejdřív ta alergie může být na roztoče, pyly a časem může být i na toho pejska :zed: dobře to zvaž..

• Citovat
  • Upravit
743
25.11.12 17:31

Já - jakožto celoživotní alergik na roztoče bych psa rozhodně do bytu nekupovala :? Jinak teda já mám silnou alergii na kočky a po rocích přemýšlení jsme si nakonec pořídili bezsrstou kočku a pokud mě zrovna neolizuje, tak žádnej problém nemám.. Ale chlupy bych fakt v bytě nesnesla, i kvůli těm roztočům… Tak co takhle naháče? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
25.11.12 17:43

Maltézáčka:)sice má dlouhé chlupy pokud nestříháš ale nelíná a je vhodný k alergikům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
25.11.12 17:55

Nelínaví jsou jorkšíři, pudlíci, maltezáci, naháči a tuším i bišonci. Otázkou je, na co přesně má syn alergii. Alergie může být i na sliny, na výkaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
25.11.12 18:18

Každý pes líná. jde jen o to že u dlouhosrstých plemen se člověk musí o srst pravidelně starat a tak chlupy vyčeše. jinak i z pudlíka, maltézáčka, osrtstěné varianty naháče jsou chlupy :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59353
25.11.12 18:38

Neriskovala bych a dala na doporučení alergologa. nestojí to za to :(, my psa měli a vůbec jsme netušili problém, jo byl častěji nemocnej, ale až za 2 roky dětská že jí to přijde že má astma :(, na alergo zjistili pyly, trávy a i na psa a když sjme říkala že v kontaktu se psem je a ani neslzí tak že to je právě astma, psa nemáme skoro rok, syn na lécích ale najednou spirometrie je ok a jediný zvíře co může je želva nebo rybičky, doktorka na Vikiho že jen ti co nemají chlupy a syn na vážno jestli dinosaura mít může :lol:. prý možná kolem puberty by se to mohlo zlepšit ale když je chvilku u tchýně, pes v jiné místnosti tak pak doma tak divně dýchá. myslim že to nestojí za to kupovat psa a za pár týdnů nebo měsíců přemýšlet kam s :? e psem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
25.11.12 18:56
@paola white píše:
Každý pes líná. jde jen o to že u dlouhosrstých plemen se člověk musí o srst pravidelně starat a tak chlupy vyčeše. jinak i z pudlíka, maltézáčka, osrtstěné varianty naháče jsou chlupy :?

to nesouhlasím psa stříhám jednou za pár měsíců a i tak chlupy tu z fenky nemám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2245
25.11.12 20:36

MARKÉT díky za reakci, právě tak to myslím, když tu byla 14dní švagrová se dvěma psy malý se dusil a až jsem vypucocali celý byt byl klid, proto se ptám zda vůbec je plemeno pro alergiki.

všem díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek