Osypané miminko po poradně u doktorky

Ily
458
23.11.12 11:44

Osypané miminko po poradně u dr.

Zdravím maminky, byla jsem v poradně s 5 týdením chlapečkem, dr. mu vzala krev, prohlídla a šli jsme domů. K večeru se osypal v obličeji, takové malé pupínky, i červenè. Mám pocit, že to souvisí s návštěvou dr. Neměla umyté ruce? Reakce na vpich jehly? Nějaký bacil? Jinak je v pořádku, už to má cca 4 dny a nemizí to. Mažu mu to dětskou niveou a bepanthenem. Máte podobné zkušenosti? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
190
23.11.12 11:48

Reakce na vpich určitě ne, neumyté ruce těžko, to by byl osypaný celý. Pokud nemá teploty, tak bych to typla spíš na potničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
23.11.12 11:48

Syn mívá takové pupínky prakticky po každém hysterickém pláči :roll: hlavně v obličeji a trochu i na tělíčku. po braní krve zvlášť, protože tam pochopitelně ječí nejvíc. nechci tvrdit, že u vás to nic není, ale zrovna v našem případě jsou to prostě potničky z toho, jak se zahřeje při řevu :zed: jinak bych asi zavolala nebo napsala (u nás pro neakutní případy funguej dr. mailem) - tam můžeš přiložit i fotku a zeptala se přímo doktorky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ily
458
23.11.12 12:03

No to mě nenapadlo že to může být z pláče, úplně řval až skoro nedýchal tak to by mohlo být tím, za jak dlouho to u vás vymizelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
23.11.12 12:34

A proč nezavoláš doktorce a nepořešíš to s ní?

Může to být cokoli - počínaje alergickou reakcí na cokoli přes potničky až po jakoukoli infekci, to Ti takto nikdo neřekne. Nezlob se, ale pětitýdenní miminko není zrovna nejlepší nápad samoléčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.11.12 12:41

Mě po přečtění napadly potničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
23.11.12 12:52

Môžu to byť potničky, ale tie sa niekedy aj zvrhnú na seboroickú dermatitídu, a to sa musí liečiť mastičkou z lekárne, takže ak to nemizne a nelepší sa radšej by som sa poradila s doktorkou. Neter to mala na tváričke a vo vláskoch a liečilo sa jej to celkom dlho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek